28 / 04 / 2024

rize dolgu zemin

rize dolgu zemin

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda, kentsel dönüşüm projesine start verildi. Rize Valisi Kemal Çeber, "Dolgu alanında 50-60 yıl öncenin tekniğiyle yapılan binalar adeta birbirine yaslanarak ayakta duruyor" dedi.

Gaziantep'te depremde yıkılan sitede detaylı zemin etüdü yapılmadığı tespit edildi: 134 kişi hayatını kaybetmişti!

Depremlerde 134 kişinin yaşamını yitirdiği Ayşe Mehmet Polat Sitesi'nde detaylı zemin etüdü uygulanmadığı ,bazı temellerin ana kaya bazılarının ise dolgu ve alüvyon zemin üzerine oturduğu ve bunun da yer değiştirmelere sebep olduğu belirlendi. İşte detaylar...

Rize-Artvin Havalimanı'nın yolcu trafiği açıklandı! 4 ayda 256 bin 371 yolcu ağırlandı!

Türkiye'nin deniz dolgu üzerine inşa edilen ikinci havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı'nı 2023 yılının ilk çeyreğinde 256 bin 371 yolcu kullandı.

Rize-Artvin Havalimanı bugün açılıyor! İlk uçak iniş yaptı! 

Deniz dolgusu ile inşa edilen havalimanlarından biri olan Rize-Artvin Havalimanı'nın açılışı bugün yapılıyor. Türkiye'nin ikinci denize dolgu havalimanı olan Rize-Artvin Havalimanı, 45 metre genişlik ve 3 bin metre uzunluğundaki pistiyle dikkat çekiyor. 

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize-Artvin Havalimanı'nda 99 milyon dolgu işlemi tamamlandı!

Rize-Artvin Havalimanı'nın deniz dolgusu için hedeflenen 100 milyon dolgunun 99 milyonu tamamlandı. 

Rize-Artvin Havalimanı için geri sayım başladı!

Rize'nin Pazar ilçesinde denize dolgu olarak yapılan Rize-Artvin Havalimanında dolgu çalışmalarının yüzde 97,7 tamamlandı, test uçuşları Aralık ayında gerçekleşecek.

Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin ihalesi yapıldı!

Rize İli Merkez İlçesi Çarşı (Dolgu) Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi ihalesinin, 5 Ekim 2020 tarihinde 21-b usulüyle yapıldığı öğrenildi.

Rize'de dolgu alanlarının üzerine bina yapılması doğru mu?

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Murat Yazıcı, Rize'de inşaat artıkları da katılarak devam eden dolgu alanın yapılaşmayı yanıtlamayacağına dikkat çekerek, "Burada mühendislik hesabıyla bir dolgu yapılmıyor" dedi.

İMO’dan Rize açıklaması: Kentsel dönüşüm acilen yapılmalı!

Rize'de 4 binin üzerindeki bağımsız yapıda kentsel dönüşüme start verildi. Dolgu zeminin fore kazık çakılarak güçlendirilmesi ile başlatılan projede, tahliyeleri devam eden riskli yapılar ise yıkılacak.

Rize'de dolgu alanında dönüşüm başladı: Binalar birbirine yaslanarak ayakta duruyor!

Rize'de deniz dolgusu üzerine yapılan ve korozyon sebebiyle riskli hale gelen 4 bin 174 bağımsız yapıda, kentsel dönüşüm projesine start verildi. Rize Valisi Kemal Çeber, "Dolgu alanında 50-60 yıl öncenin tekniğiyle yapılan binalar adeta birbirine yaslanarak ayakta duruyor" dedi.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri tahliye ediliyor! Yıkılacak!

Rize'de, dolgu zemin üzerine 30 yıl önce yapılan ve zeminde yaşanan kayma sebebiyle yan yatmaya başlayan 4 bina boşaltılıyor. 'Pisa Kuleleri' diye anılan riskli binalar tahliye sonrasında yıkılacak.

Uzmanlardan İstanbul'a zemin sıvılaşması uyarısı!

İstanbul depreminde en büyük risklerden birinin zemin sıvılaşması olduğunu dile getiren uzmanlar, dolgu alanlara ve sahil yollarına dikkat çekti. Uzmanlar, 'Dolgu alanlarını doğa tekrar geriye alır' diyor. 

Rize'de yapılan Çay Çarşısı Kıyı Kanunu'na aykırı çıktı!

Rize Ticaret Borsası tarafından dolgu sahasına yapılan Çay Çarşısının Kıyı Kanunu'na aykırı olduğu Sayıştay raporuyla belirlendi. 

rize dolgu zemin Haberi

rize dolgu zemin

Rize'de, 1960'lı yılların ortalarında, dönemin belediye başkanı Ekrem Orhon tarafından deniz dolgusu çalışmaları başlatıldı. Büyük taşlarla doldurulan, arasına kum veya balçık gibi malzemelerle dolgu yapılan 350 bin metrekare büyüklüğündeki alan, deniz dolgu alanı şeklinde kazanıldı. Habertürk'te yer alan habere göre; Ekrem Orhon 'Denizi kara, karayı para yapan başkan' olarak belirtildi. Şehir merkezinin yaklaşık 3'te 1'ini oluşturan dolgu alanı üzerinde ilk etapta 3 kat şeklinde yapı izni verildi, fakat geçen sürede, dolgu alanına yüksek katlı binalar yapıldı. Bugüne kadar aralarında valilik, belediye başkanlığı, kültür merkezi, adliye gibi kamu kurumlarının da bulunduğu çok sayıda binanın yapıldığı alanda yaklaşık 70 bin kişi yaşıyor.

4 BİN 174 YAPIDA KENTSEL DÖNÜŞÜM PLANLANDI

Kentte, 173 bin metrekare büyüklüğündeki dolgu alanında korozyon sebebiyle riskli duruma gelen...