05 / 05 / 2024

Rize Hemşin yeşil yol kampanyası

Rize Hemşin yeşil yol kampanyası

Rize'nin Hemşin ilçesinde bir grup yaylacı, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlattı.

Rize Hemşin TOKİ projesinde son dakika: Kentsel dönüşümde binalar çürük zemine yapıldı iddiası! 

Rize'nin Hemşin ilçesinde inşa edilen binaların çürük zemine yapıldığı, kentsel dönüşüm adı altında bölgenin doğal güzelliğine zarar verildiği ileri sürüldü. İşte ayrıntılar....

Yeşil İnci Villaları 2'de son fırsat! Yüzde 50 peşin kalanı 12 ay taksit fırsatıyla!

Yeşil İnci Villaları, Yeşil Vadi tarafından,  İstanbul’un her geçen gün değerine değer katan ilçesi Silivri’de inşa ediliyor. Yeşil İnci Villaları 2'de son fırsat villanın satışı devam ediyor.

Maltepe'deki Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı!

İstanbul Anadolu Yakası Maltepe'de depreme karşı dayanıksız olduğu belirlenmiş olan 5 blok ve 245 daireden oluşan Yeşil Belde Sitesi için tahliye kararı verildi.

TOKİ Rize projesi için beklenen tarih geldi! Çamlıhemşin'e 49 konutluk yeni proje!

TOKİ Rize projesi için beklenen tarih geldi. Merakla beklenen projeyle Çamlıhemşin'e 49 yeni konut geliyor...

Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği yürürlüğe alındı! İşte ayrıntılar...

"Binalar ile Yerleşmeler için Yeşil Sertifika Yönetmeliği" yürürlüğe alındı. İşte yönetmelikle ilgili tüm detaylar...

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği!

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Yönetmeliği bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ! 

Binalar ile Yerleşmeler İçin Yeşil Sertifika Uygulama Tebliğinin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31864 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika asgari ücret açıklaması! Asgari ücrete Temmuz zammı için yeşil ışık geldi! 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Asgari ücrete Temmuz zammı için yeşil ışık geldi. 

İnşaat sektöründe yeşil çimento dönemi başlıyor! Yeşil Çimento nedir?

İnşaat sektöründe kullanılan çimento ve beton gibi temel yapı malzemelerindeki ürün özelliklerinde değişikliğe gidildi. Teknolojik gelişmeler sayesinde malzeme ve ürün portföyünde değişimler yaşanıyor. Bildiğiniz çimentonun rengini unutun, inşaat sektöründe artık yeşil çimento dönemi başlıyor...

Yeşil eriğin kilo fiyatı, görenleri hayretler içerisinde bıraktı

Türkiye'de çok sayıda şubesi bulunan Macrocenter'de yeşil eriğin 690 TL'den satışa çıkarılması dikkat çekti. Vatandaşlar da sosyal medyada konuyla ilgili çok sayıda yorumda bulundu.

Yeşil bina inşaatları hızlanmalı!

Küresel ısınmanın gittikçe artmasıyla beraber yeşil binaların önemi arttı. Enerji sektörü yeşil bina inşaatlarının artması gerektiğini düşünüyor. 

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

GYODER Yeşil Mutabakat Webinar Serisi 6 Ekim'de başlıyor!

GYODER Akademi tarafından Yeşil Mutabakat Webinar Serisi başlatılıyor. GYODER'in Yeşil Binalar ve Sürdürülebilirlik Komitesi ile beraber hazırladığı Yeşil Mutabakat Webinar Serisi'nin ilki 6 Ekim tarihinde gerçekleştirilecek.

Rize Hemşin yeşil yol kampanyası Haberi

Rize Hemşin yeşil yol kampanyası

Rize'nin Hemşin ilçesinde bir grup yaylacı, Karadeniz Bölgesi'nde 8 ilin yaylalarını yaklaşık 2 bin 600 kilometrelik yolla birbirine bağlayacak Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlattı.


DERTLERİ RANT


Hemşin Parkı'nda bir araya gelerek Yeşil Yol Projesi'nin uygulanması için imza kampanyası başlatan grup adına konuşan İsmail Tüysüz, Samistal Yaylası'nın yol çalışmalarını engelleyenler olduğuna işaret ederek, "Bu, bizim ağırımıza gitti. Artık konuşma zamanımız geldi. Yaylaların sahipleri bizleriz. Bu yayla yollarını istemeyenlerin derdi rant. Biz hem yol hem elektrik istiyoruz. Bu zamana kadar sustuk. Bizim yaylalarımıza sahip olamayan kişiler çıkıp bizim adımıza konuşuyor" dedi. Tüysüz, yol isteğiyle başlattıkları kampanyaya 500 kişinin imzasıyla destek verdiğini söyledi.


Çamlıhemşin'de ise aralarında kadınların da bulunduğu vatandaşlar, yaylalarına daha rahat ulaşım için yolların bir an önce bitirilmesini talep etti.

AMAÇLARI...