10 / 05 / 2024

Rize İyidere dere yatağı

Rize İyidere dere yatağı

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

Rize İyidere için kamulaştırma kararı!

Rize ili İyidere ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için İyidere Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Rize İyidere Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Rize İyidere Millet Bahçesi projesinin ihalesini 25 Mart 2022 tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

Rize'de selden etkilenen konutlar yıkılıyor!

Rize'de 2021 yılında meydana gelen sel felaketinden sonra Fethiye Mahallesi'ndeki riskli dere yataklarında zarar gören evler için yıkım çalışmaları başlatıldı.

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Rize İyidere'ye millet bahçesi müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Rize İyidere'de millet bahçesi inşa edecek.

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için kamulaştırma kararı!

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Rize'nin 'Pisa' kuleleri kiraya veriliyor! 

Rize’nin Taşlıdere Mahallesi’nde, deniz dolgusu ve heyelanlı tabaka üzerine yaklaşık 30 sene önce yapılmış olan 3 binanın zemininde kayma yaşandı. 6 derecelik eğimi olan binalardaki bazı daire sahipleri ise boşalttıkları dairelerini 500-600 lira arasında kiraya veriyor...

Samsun'da dere yatağındaki 300 ev taşınacak!

Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Giresun ve Artvin illerini kapsayan 15 maddelik ‘Karadeniz Bölgesi İklim Değişikliği Eylem Planı kapsamında Samsun'da dere yatağında bulunan 300 ev taşınacak.

Rize Hükümet Konağı ve Jandarma Binası ihalesi bugün!

Rize İyidere Hükümet Konağı ve Jandarma Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi bugün saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

TOKİ Rize Hükümet Konağı ihalesi yarın!

Rize İli İyidere İlçesi Hükümet Konağı ve Jandarma Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın gerçekleştirilecek.

Rize Hükümet Konağı ve Jandarma Binası 26 Nisan'da ihaleye çıkıyor!

Rize İyidere Hükümet Konağı ve Jandarma Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 26 Nisan 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

Rize Hükümet Konağı ihalesi 26 Nisan'da!

Rize İli İyidere İlçesi Hükümet Konağı ve Jandarma Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi ihalesi 26 Nisan'da yapılacak.

Rize İyidere dere yatağı Haberi

Rize İyidere dere yatağı

Rize İyidere'de kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde dere yatağında yer alan riskli binalar yıkılıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Rize'de, geçtiğimiz Temmuz ayında meydana gelen sel felaketinden sonra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İyidere Belediyesi tarafından başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları sonucu, Fethiye Mahallesi Menderes Caddesi'nde yer alan toplamda 11 daire ve 9 dükkanın yıkımı için karar verildi.

Vatandaşların konut ve iş yerlerinde bulunan eşyaları boşaltmaları ve çevrede güvenlik tedbirlerinin alınmasından sonra belediye ekipleri tarafından yıkım işlemleri için düğmeye basıldı. Yapılacak olan çalışmanın bir ayda tamamlanması hedefleniyor.

İyidere Belediye Başkanı Saffet Mete, Anadolu Ajansı muhabirine konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada insanların can ve mal güvenliği için dere yataklarında yer alan yapıların yıkım kararını meclisten çıkararak çalışmalara başladıklarını dile getirdi.

Mete,...