27 / 04 / 2024

Rize İyidere vadisi

Rize İyidere vadisi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, HES kurulan havzalarda doğal yapının bütünüyle korunması için bir proje başlattı. Proje kapsamında, yaban hayatının korunması için balıklara su geçişi sağlayacak köprüler ve kara hayvanlarına üst geçitler kurulacak...

Rize'de inşa edilen bir ev görenleri hayrete düşürdü!

Karadeniz fıkralarına konu olacak bir ev inşatı görenleri şaşkına çeviriyor. Rize'nin İyidere ilçesindeki bir apartman katını görenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor. Apartmanın fotoğrafı sosyal medyada 'Resimde eksik olan öğeyi bulun' denilerek elden ele paylaşılıyor.

Rize İyidere için kamulaştırma kararı!

Rize ili İyidere ilçesi sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için İyidere Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Rize İyidere Millet Bahçesi için düğmeye basıldı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Rize İyidere Millet Bahçesi projesinin ihalesini 25 Mart 2022 tarihinde saat 11:30'da gerçekleştirilecek.

Rize İyidere'de dere yatağındaki binalar yıkılıyor!

Rize'nin İyidere ilçesinde dere yatağındak hayata geçirilen binaların kontrollü olarak yıkım çalışmaları başladı.

Rize İyidere'ye millet bahçesi müjdesi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Rize İyidere'de millet bahçesi inşa edecek.

İkizdere için acele kamulaştırma kararı!

Rize’de İyidere Lojistik Limanı İnşaatı’nda kullanılması amacıyla İşkencedere Vadisi’nde yapılmak istenen taş ocağına karşı yöre halkının mücadelesi sürüyor. Kalkandere Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından bölgenin kamulaştırma kararı yayınlandı.

Çağlayan Vadisi'nin doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası TBMM'de!

Rize'nin Fındıklı ilçesinde yer alan Çağlayan Vadisi'nin 1. derece doğal sit alanı statüsünün değiştirileceği iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için kamulaştırma kararı!

Rize İyidere Lojistik Limanı İnşaatı Projesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Fırtına Vadisi'ndeki 15 kaçak yapı yıkıldı!

Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 200 ekolojik saha arasında bulunan Rize'nin Fırtına Vadisi'ndeki dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapıdan 15’i yıkıldı.

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı sürüyor!

Rize Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Fırtına Vadisi'nde yapılan kaçak yapıların yıkımı sürüyor...

Fırtına Vadisi'nde 21 kaçak yapının yıkımına başlandı!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde bulunan Fırtına Vadisi'nde, dere yatağına inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkıma start verildi.

Rize Fırtına Vadisi'nde kaçak yapılar yıkılıyor!

Rize'nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, İl Özel İdaresince, Fırtına Vadisi'nde bulunan kaçak yapılar hakkında yıkım kararı alındı. Alınan  kararın ardından yıkımların gerçekleştirilmesi için çalışma başlatıldı.

Çamlıhemşin Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımında gerginlik!

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Fırtına Vadisi'nde, inşa edilen 21 kaçak yapı için yıkım kararı alındı. Yapı sahipleri ve polisler arasında tartışma yaşandı.

Rize İyidere vadisi Haberi

Rize İyidere vadisi

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, hidroelektrik santral (HES) kurulan havzalarda doğal yapının bütünüyle korunması için bir proje başlattı. 

     Bitki örtüsünün yeniden ve eskisinden fazlasıyla tesisini öngören proje kapsamında, yaban hayatının korunması için balıklara su geçişi sağlayacak köprüler ve kara hayvanlarına üst geçitler kurulacak. 

   Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Trabzon Of Solaklı ve Rize İyidere vadisinde gerek HES gerekse de karayollarının çalışmalarından dolayı ortaya çıkan olumsuzlukların giderilmesi amacıyla pilot havza çalışması başlattı. 

     Pilot uygulamanın ardından ülke geneline yaygınlaştırılacak proje kapsamında öncelikli olarak Solaklı Vadisi ele alındı. Of-Çaykara arasındaki yaklaşık 20 kilometrelik güzergahta Karadeniz Teknik Üniversitesi öğretim üyeleriyle birlikte ''Solaklı Vadisi İyileştirme Projesi'' adı altında entegre bir çalışma başlatıldı. 

     Bu kapsamda, 3'ünün inşaatı devam etmek üzere 4 HES...