19 / 05 / 2024

Rize kemer köprü

Rize kemer köprü

Rize'nin merkeze bağlı Ambarlık köyünde bulunan 18'inci yüzyılda inşa edilen koruma altında yer alan taş kemer köprü çöktü.

Rize'de inşaat halindeki köprü çöktü: 3 yaralı!

Rize'nin Güneysu ilçesine bağlı Yenicami köyünde inşaat halindeki köprü çöktü, yaşanan olayda 3 kişi yaralandı.

Rize'deki tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü yıkıldı!

Rize'nin Çayeli ilçesinde bulunan tarihi Aşıklar Kemer Köprüsü aniden çöktü. Yöre halkı tarihi köprünün yeniden yapılmasını istedi.

Rize'deki apartmanlarda komşuluk köprüsü kuruldu!

Rize'de, 3 bloktan meydana gelen apartmanlar, çatı katlarına olası yangın durumunda kaçış yolu oluşturmak için ilginç çözüm üretti. Apartman çatıları kurulan demir köprülerle birbirine bağlandı.

Rize Ambarlık'taki tarihi kemer köprünün yıkımı TBMM'de!

Rize'nin Ambarlık köyünde bulunan tarihi kemer köprünün yıkılma nedeninin belirlenmesi meclis gündemine taşındı. CHPli Bekaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Rize'deki 300 yıllık kemer köprü çöktü!

Rize'nin merkeze bağlı Ambarlık köyünde bulunan 18'inci yüzyılda inşa edilen koruma altında yer alan taş kemer köprü çöktü.

Samsun Atayolu Kemer Köprüsü ay sonunda tamam!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz; "Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a gelişinden Amasya’ya geçişine kadar olan süreçte kullandığı tarihi yolu Atayolu’nu Kemer Köprüsü ile birbirine bağlayacağız" dedi.

Rize'de 123 tarihi kemer köprü restore ediliyor!

RİZE’de koruma altına alınan 123 tarihi kemer köprü restore edilerek turizme kazandırılıyor.

Kemer Ulupınar Deresi köprüsü ne zaman bitecek?

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, halkın talebi doğrultusunda Ulupınar Deresi üzerine köprü yapılacağını belirtirti ve Çıralı'nın da yeni bir görünüme kavuşması için çalıştıklarını söyledi.

Kemer Ulupınar Deresi'nde köprü yapılacak!

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, halkın talebi doğrultusunda Ulupınar Deresi üzerine köprü yapılacağını belirtirken, Çıralı'nın yeni bir görünüme kavuşması için çalıştıklarını söyledi.

Arhavi'deki kaçak köprü 9 ay sonra yıkıldı!

Rize İdare Mahkemesi'nin 'ÇED olumlu' raporunu iptal ederek yapımını durdurduğu Kavak Hidroelektrik Santral projesi için Kapisre Deresi üzerine inşa edilen kaçak köprü için alınan yıkım kararı, 9 ay sonra uygulanabildi.

Murgul Deresi Kemer Köprüsü onarılmayı bekliyor!

“Murgul Deresi Kemer köprüsü” yıllara meydan okuyarak günümüze kadar varlığını sürdürmüş. Kitabesi bulunmayan yapı tahminen 18. yüzyıllara dayanmakta. Asırlık bu köprünün bu görünümü bazı vatandaşların tepkisini çekti.

Rize'de bir vatandaş evine ulaşmak için yaptığı köprüye kapı taktı!

Rize' nin Piraziz ilçesinde yaşayan 61 yaşındaki Hurşut Gürsoy, evi ile yol arasında bulunan dere üzerine kendi imkanları ile yaptığı köprü ye demir kapı taktı...

Rize'de bir vatandaş evine ulaşmak için 68 metrelik köprü yaptı!

İlçenin İkiztepe Mahallesi'ndeki evine patika yoldan ulaşım sağlayan 62 yaşındaki Recep Ali Dizgin, komşularının arazilerinden araç yolu geçirilmesine izin vermemesi üzerine köprü yapmaya karar verdi...

Rize kemer köprü Haberi

Rize kemer köprü

Rize'nin merkeze bağlı Ambarlık köyünde Salarha Deresi üzerine 18'inci yüzyılda kesme ve moloz taştan inşa edilen tek gözlü Ambarlık Kemer Köprü, Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu ve Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından 2003 yılında tescil edilip koruma altına alındı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; geçen yıl restore edilen 40 metre uzunluğunda 3,20 metre genişliğinde ve 10 metre yükseklikteki köprü, bu sabah saatlerinde kendiliğinden çöktü. Yolu düzenli moloz taş ile örülmüş bölgenin önemli tarihi değerleri arasında bulunan köprünün çökmesi, yöre sakinlerini üzdü. Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkilileri çöken köprü enkazını inceledi.

'TARİHİN SİLİNİP YOK OLMASINI İSTEMİYORUZ'

Ambarlık'ta bulunan tarihi köprünün çöktüğünü üzüntü ile öğrendiklerini ifade eden Salarha Vadisi Kalkındırma Derneği Başkanı Dursun Ali Toptan, "Vadimizin kültür ve turizm bakımından tarihi aynası olan...