29 / 04 / 2024

Rize Ovit Tünel inşaatı son durum

Rize Ovit Tünel inşaatı son durum

Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü ile Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren 14 kilometre uzunluğundaki çift tüpten oluşan dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli inşaatı hızla devam ediyor.

Ovit Tüneli yarın açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yarın 2012'de başbakanlığı döneminde temelini attığı Rize'nin 138 yıllık rüyası olan Ovit Tüneli’nin resmi açılışını gerçekleştirecek.

Ovit Tüneli'nde geçişler başladı!

Rize'nin İkizdere ilçesinde hayata geçirilen Ovit Tünelinde tek tüpte ulaşım kontrollü olarak verilmeye başlandı.

Ovit Tüneli havadan görüntülendi!

Rize'nin İkizdere ilçesi yakınlarında 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapım çalışmaları devam eden Ovit Tüneli havadan görüntülendi.

Ovit Tüneli 412.3 milyon TL'ye mal olacak!

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Rize'nin İkizdere ile Erzurum'un İspir İlçesi arasında Ovit Dağı'nda yapımı devam eden Türkiye'nin en uzun, dünyanın en uzun 3'üncü çift tüplü karayolu tünel inşaatını inceledi.

Ovit Tüneli yıl sonunda açılacak!

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum'un İspir ilçesi ile Rize'nin İkizdere ilçeleri arasında yapımı devam eden Ovit Tüneli'ni inceledi. Sona gelinen tünelin yılbaşında hizmete açılması planlanıyor.

Ovit Tüneli'nin betonlama çalışması yüzde 88 tamamlandı!

Rize'de 2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'nda yapımı süren taşıyan Ovit Tüneli'nin betonlama çalışması yüzde 88 tamamlandı. Tünelin, hizmete açılmasının ardından tarihi İpek Yolu'nun yeniden canlanması bekleniyor.

Ovit Tüneli'nin ilk ışık töreni bugün!

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Rize'nin 136 yıllık hayali olan Ovit Tüneli'nde çift yönlü delme işleminin tamamlanmasıyla 'Işık Göründü Töreni'ne katılacak.

Ovit Tüneli’nde ışığa metreler kaldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Rize-Artvin Havalimanı için yıl sonuna kadar işe başlamayı hedeflediklerini belirterek, Türkiye’nin en uzun tüneli olan Ovit Tüneli'nde Kasım ayının ortalarında ışığı göreceklerini söyledi.

Ovit Tüneli'nin yüzde 90'ı tamamlandı!

Rize'nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14.3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4'iincü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli'nin yapımında sona gelindi. Yüzde 90'ı tamamlanan tünel inşaatında ışığın görülmesine az kaldı.

Ovit Tüneli'nde Eylül sonunda ışık görünecek!

Rize'nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü ile Erzurum'un İspir ilçesi Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren Ovit Tüneli'nde tünel açma çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Ovit Tüneli'nde son 300 metre!

Rize İkizdere Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14.3 kilometre ile Türkiye'nin en uzun, dünyanın 4'üncü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli'nde ışığın görünmesine 300 metre kaldı.

Rize Ovit Tüneli'nin yüzde 85'i tamamlandı!

Rize’nin İkizdere İlçesi Ovit Dağı geçidinde yapımı süren ve 14.3 kilometre ile Türkiye’nin en uzun, dünyanın 4’üncü uzun çift tüplü tüneli olan Ovit Tüneli’nin yapımında sona gelindi. Tünel inşaatının yüzde 85’i tamamlandı.

Ovit Tüneli'nin inşaatında son durum!

Türkiye'nin en uzun tüneli özelliğini taşıyan, Rize'yi Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine bağlayacak Ovit Tüneli'nin 20 bin 313 metrelik bölümünün kazısı tamamlandı. Tünel kazı çalışması, zor kış şartlarına rağmen aralıksız devam ediyor.

Rize Ovit Tünel inşaatı son durum Haberi

Rize Ovit Tünel inşaatı son durum

Rize’nin İkizdere ilçesi Sivrikaya köyü ile Soğanlı mevkisi arasında yapımı süren 14 kilometre uzunluğundaki çift tüpten oluşan dünyanın en uzun ikinci tüneli olan Ovit Tüneli inşaatı hızla devam ediyor.


TÜRKİYE'DE İLK, DÜNYADA EN UZUN İKİNCİ TÜNEL


Ovit Tüneli 18.2 kilometre uzunluğundaki Çin'de bulunan Zhongnanshar tünelinden sonra dünyadaki en uzun ikinci karayolu tüneli. Tünelin girişi bin 988, çıkışı ise 2 bin 258 koddan açılıyor. 605 milyon TL bedelli projede maksimum örtü kalınlığı ise 873 metre. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013 yılı Mayıs ayında temeli atılan dev projenin 2016 yılı Ağustos ayında tamamlanması planlanıyor.


"YOL MEDENİYETTİR"


Ovit Tüneli inşaatında incelemelerde bulunan Rize Valisi Ersin Yazıcı, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, "Türkiye'nin en büyük yatırımlarından olan Ovit Tüneli 14 bin 300 metre uzunluğunda çift tüpten oluşuyor....