29 / 04 / 2024

rize projeleri

rize projeleri

Türkiye’de çayı ile ünlü Rize’de, toplam 9 bin 520 metrekare alan üzerinde ‘Çay Çarşısı’ kurulacak. Yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacsk projenin 1.5 yılda tamamlanması planlanıyor.

Rize'nin teleferik projesi ihale aşamasında!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, vatandaşlarla bir araya geldi. Yaşanılabilir bir Rize için çalıştıklarını belirten Kasap, bölgedeki teleferik projesinin ihale aşamasına geldiğini duyurdu.

Erdoğan Bektaş Rize'nin projelerini inceledi!

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, beraberindeki yetkililer ile birlikte Hemşin ilçesi ve Gito Yaylası’nda bir dizi incelemelerde bulundu.

Rize'de itfaiye arazine külliye inşa edildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de sahalar yerini binalara bırakmaya başladı. Tarihi Ekrem Orhan Stadı yerine verilen İtfaiye Arazi ise saha inşaatına başlanacakken bir manevrayla Külliye'ye dönüştürüldü.

Rize Hamit Bostancı Eğitim ve Kültür Merkezi açıldı!

Eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı çeşitli programlara katılmak üzere Rize’ye geldi. Yazıcı, Rize'de yatırımları anlattı. İşte o projeler...

Hasan Karal, Rize'deki projeleri değerlendirdi!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de yapımı devam eden, biten ve projelendirme aşamasındaki yatırımları değerlendirdi. Basın mensuplarıyla buluşan Karal, soruları yanıtlayarak Rize’deki projeler hakkında bilgiler verdi.

Hakan Gültekin: Ardeşen'e doğalgazı getireceğiz!

BORU Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi tarafından Rize'nin ilçeleri Ardeşen, Çayeli, Pazar ve Fındıklı ilçelerine doğalgaz ulaştırması yönünde bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Ardeşen ilçesinde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Rize'de tünel göçüğündeki inşaat çalışmaları başladı!

Rize'de tünel göçüğündeki inşaat çalışmaları başladı. Rize-İkizdere karayolunda inşaat sırasında meydana gelen göçük nedeniyle 1 kişinin öldüğü, 3 kişinin de yaralandığı tüneldeki çalışmalar, yeniden başladı

Rize yeniden planlanıyor!

İller Bankası yetkilileriyle açıklamada, "Rize'nin imar gerekli çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Rize'nin önemli sorunlarından birisi olan imar planı, bu sayede yeniden yapılandırılıp şehir yeni vizyonuna hazırla nacak.

Mehmet Ergün Turan: Rize'de kentsel dönüşümle selin önüne geçilecek!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, 'Rize’nin Hamam Deresi yerini Timya Vadisi’ne bırakıyor” Turan, “Kentsel dönüşümde amaç yerinde dönüşüm. Rize’de kentsel dönüşümle sel felaketinin önüne geçilecek' dedi.

Doğa, tarih ve kültür turizminde gözde mekan Rize!

Rize, tatil için gözde mekanlar arasında yer alıyor. Doğu Karadeniz'de alternatif turizimde öne çıkan Rize, son yıllarda turistlerin, özellikle de Arapların en gözde mekanları arasında yer alıyor.

Rize için 53 proje muhtarlara anlatıldı!

Rize'de mahalli idareler seçimi için yasal takvimin açıklanması ile ilk resmi Belediye Başkan Adayını açıklayan Milliyetçi Hareket Partisi, Rize'deki Mahalle Muhtarlarına Dr. Sofram Restaurant'da bir kahvaltı verdi...

Rize'de olmayan havaalanı için isim tartışması yapıldı!

Havaalanına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan isminin verilmesine karşı çıkan MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz' ın önerisi Milli Mücadele Kahramanı İpsiz Recep' in ismi oldu...

TOKİ Rize projeleri için geri sayım başladı! Bu ilçeye 2 yeni proje geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize projeleri için geri sayım başladı. İşte Rize TOKİ projeleri ile ilgili detaylar...

TOKİ Rize Çayeli projeleri için yeni tarih açıklandı! İki yeni projeyi sakın kaçırmayın!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Rize 2023 projeleri için beklenen tarihler açıklandı. Çayeli ilçesinde inşa edilecek bu iki yeni projeyi sakın kaçırmayın...

TOKİ Rize projeleri için yeni tarih belli oldu! TOKİ'den konut bekleyenler hemen bakın!

TOKİ Rize projeleri için yeni tarih resmen belli oldu. TOKİ'den konut bekleyenler hemen tek tek açıklanan bu tarihlere bakın...

Rize Çay Çarşısı'nda son durum!

Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın vizyon projeleri arasında yer alan Çay Çarşısı'nda çalışmalar devam ediyor...

Rize Havalimanı ihaleye çıkıyor!

Rize milletvekili Hasan Karal: ''Rize için ortaya koyduğumuz projeler günü kurtarma projeleri değildir. Havalimanı için ÇED süresi başladı. 10 günlük bir süresi var. 10 günlük sürenin bitmesinden sonra ihale çalışmaları hemen başlayacak.'' dedi.

Ergün Turan Rize'deki kentsel dönüşüm projesini inceledi!

TOKİ Ergün Turan, Rize’de yürüttüğü projeleri yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Turan, Rize'deki kentsel dönüşüm projesinin çok iyi noktada olduğunu söyledi.

Rize'de HES projeleri arttı!

Yıllık yaklaşık 2 bin 400 kilogram ile Türkiye'nin en çok yağış alan ili olan Rize'de hidroelektrik santral (HES) projelerinin bulunduğu vadilerdeki dere yatakları suya hasret kaldı.

Hasan Karal, Rize'deki projeleri değerlendirdi!

AK Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize’de yapımı devam eden, biten ve projelendirme aşamasındaki yatırımları değerlendirdi. Basın mensuplarıyla buluşan Karal, soruları yanıtlayarak Rize’deki projeler hakkında bilgiler verdi.

Hasan Karal Rize'deki projeleri anlattı!

Rize Milletvekili Hasan Karal, Rize Havalimanı ve Yeşil Yol Projesi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu Rize Milletvekili Hasan Karal, basın mensupları ile bir araya geldiği toplantıda, Rize’nin gündemine dair sorularını yanıtladı.

Havalimanı projeleri arsa fiyatlarını uçurdu!

İstanbul, Ordu, Rize, Yozgat, Hakkari ve Mersin.. Bu illerin ortak noktası yeni havalimanlarına ev sahipliği yapması. Hizmete açılan, inşası süren ya da planlanan havaalanı projeleri bu illerdeki gayrimenkul fiyatlarını da adeta uçuruyor.

Rize'de kent ormanı ve mesire alanı projesi başladı!

Rize Belediye Başkanı Reşat Kasap'ın 'On Numara' projeleri arasında yer alan Isırlık Kent Ormanı projesinde çalışmalara başlandı. Rize şehir merkezine kuş bakışı görüş açısına sahip olan mevki turizm açısından önemli.

TOKİ Rize'deki kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili açıklama yaptı!

Son günlerde çeşitli basın yayın organlarında; TOKİ ile Rize Belediyesi işbirliğinde yürütülen, “Rize Merkez Hamamderesi ve Hayrat Mahalleleri Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi” ile ilgili haberler üzerine TOKİ tarafından bir açıklama yapıldı...

Rize Hamam Deresi Kentsel Dönüşüm Projesi durdu mu?

Rize'de Kentse Dönüşüm Projeleri kapsamında Hamam Deresi'nde 72 dönüm alan üzerinde projelendirilen ve 600 konutun dönüşümünü kapsayan proje durdu. Bir yıl önce çalışmalarına başlanılan projesi ile 600'e yakın konut boşatılarak yıkıldı.

rize projeleri Haberi

rize projeleri

Rize Ticaret Borsası tarafından toplam 9 bin 520 metrekare alan üzerinde ‘Çay Çarşısı’ kurulacak. Türkiye’de çayı ile ünlü Rize’de, içerisinde dev bardak heykelinin de yer alacağı çarşı için çalışmalar başlatıldı. Proje, Karadeniz’in yöresel mimarisindeki yapılarıyla inşa edilecek çay evleri, tadım ve satış reyonları, sinema salonları, restoranlar ve ‘Çay Müzesi’nden meydana gelecek. 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak projenin yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olması planlanıyor.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Karadeniz’in yöresel mimarisindeki yapılarıyla yükselecek proje 1,5 yılda tamamlanacak. RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, projenin, Rize’nin yüz akı olacağını söyledi. Erdoğan, , “Özellikle sembol olarak kullanılacak çay bardağı ile 26 tane özel firma çaylarının satıldığı çarşısıyla çok önemli projeye imza atıyoruz” açıklamasında bulundu.