04 / 05 / 2024

Rize'ye dev bardak heykelli Çay Çarşısı kurulacak!

Rize'ye dev bardak heykelli Çay Çarşısı kurulacak!

Türkiye’de çayı ile ünlü Rize’de, toplam 9 bin 520 metrekare alan üzerinde ‘Çay Çarşısı’ kurulacak. Yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olacsk projenin 1.5 yılda tamamlanması planlanıyor.



Rize Ticaret Borsası tarafından toplam 9 bin 520 metrekare alan üzerinde ‘Çay Çarşısı’ kurulacak. Türkiye’de çayı ile ünlü Rize’de, içerisinde dev bardak heykelinin de yer alacağı çarşı için çalışmalar başlatıldı. Proje, Karadeniz’in yöresel mimarisindeki yapılarıyla inşa edilecek çay evleri, tadım ve satış reyonları, sinema salonları, restoranlar ve ‘Çay Müzesi’nden meydana gelecek. 4 bin 100 metrekare kapalı alana sahip olacak projenin yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olması planlanıyor.

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, Karadeniz’in yöresel mimarisindeki yapılarıyla yükselecek proje 1,5 yılda tamamlanacak. RTB Başkanı Mehmet Erdoğan, projenin, Rize’nin yüz akı olacağını söyledi. Erdoğan, , “Özellikle sembol olarak kullanılacak çay bardağı ile 26 tane özel firma çaylarının satıldığı çarşısıyla çok önemli projeye imza atıyoruz” açıklamasında bulundu.


 


Geri Dön