29 / 04 / 2024

Hakan Gültekin: Ardeşen'e doğalgazı getireceğiz!

Hakan Gültekin: Ardeşen'e doğalgazı getireceğiz!

BORU Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi tarafından Rize'nin ilçeleri Ardeşen, Çayeli, Pazar ve Fındıklı ilçelerine doğalgaz ulaştırması yönünde bir çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Ardeşen ilçesinde bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.



Belediyenin görev ve sorumluluklan kanunlarla belirlendiği şekliyle öncelikle imar, su ve kanalizasyon, ulaşım gibi kentsel alt yapı, çevre ve çevre sağlığı, temizlik ve katı atık, zabıta, itfaiye, acil yardım gibi konularda hizmet vermek olduğunu kaydeden Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin, "Biz misyonumuzu 'yerel kalkınmada öncü belediye olmak için vanz' şeklinde belirledik" dedi. 


Kurumsal hizmetleri karşılamak adına belediye hizmetlerimizin sürekli iyileştirilmesi ve organizasyondaki tüm personelimizin kesin aktif katılımıyla, çalışanlar, müracaatçılar ve vatandaşlann tümünü memnun edecek toplam kaliteyi yakalamayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Gültekin, "Bu vizyonla, kurumsal iddiamızı 'öncü belediye olmak' olarak belirledik" şeklinde konuştu. 


'Halkın taleplerini yanıtlıyoruz' 

Belediyenin bütün çalışanlan insana hizmet odaklı kaliteyi hedeflemekte ve heyecanla bu yol haritasını gelişmelere paralel yenilenebilir bir anlayışla çizmekte olduğunu sözlerine ekleyen Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin şunları söyledi: "Halkımıza projelerimizi anlatırken yerel yönetimlerin tüm paydaşlanyla hareket edeceğimizi, yeni dönemde herkesin belediye yönetiminde paydaş olduğu yönetim anlayışını deklere ettik. Ardeşen Belediyesi olarak her zaman halkımızın görüşlerine önem veriyoruz. Bu yüzden belediyemizin bünyesinde bulunan Halkla İlişkiler birimine ilaveten 'Beyaz Masa' projesi oluşturduk. Burada halkımızdan gelen talepleri ivedilikle görüşerek uygun olanlann takibini yaparak tamamlıyoruz." Sorunlara yerinde müdahale Ardeşen Belediye Başkanı Hakan Gültekin Ardeşen'in mahallelerindeki; sorunlannı ve ihtiyaçlan yerinde gözlemliyor. 

Başkan Gültekin, belediye meclis üyeleri ve idari personeliyle beraber mahalleleri dolaşıp mahalle muhtarlanndan acil çözüm bekleyen somnlan yerinde tespit ediyor. Sorunlann yerinde incelenmesi gerektiğine vurgu yapan Belediye Başkanı Hakan Gültekin, "Mahallelerimizi ziyaret ediyoruz. Halkımızla bir araya geliyomz. 

Halkın sorunlanm, taleplerini dinliyoruz. 


Bu dumm hem muhtarlanmızı hem de bizleri rahatlatır. Sorunlar yerinde tetkik edilirse çözümde ona gere şekillenir. Biz belediye meclis üyelerimizle, başkan yardımcılanmızla, birim amirlerimizle muhtarlanmızı da yanımıza alarak hizmette aksak ve eksik olan tüm yönleri yerinde inceleme fırsatı yakalıyoruz" dedi. 


TURİZMDEN PAYIMIZI ALACAĞIZ 

BÖLGEMİZ turizm konusunda son yıllarda önemli gelişmeler kaydetti. Bununla beraber bizimde sorumluluklarımız çoğaldı. İlimizi ve İlçemizi ziyaret eden turistlere en İyi hizmeti sunmak icln cesitll planlamalarımız var. özellikle Fırtına Deresi üzerinde yapılan raftlng İle ilçemiz anılmaktadır. Vali Recep Yazıcıoglu Kano Rafting Projesi devamında yer alan 17.000 nf'llk alanda eko turizmin gözde vadisi Fırtına Vadisl'nde turizm destinasyon alanları oluşturma projesini hayata gecirecegiz. Turizmin daha da gellsmesl İle beraber ilçemizin daha da kalkınmasını bekliyoruz. Artık insanlarımız İlçesinden köyünden büyük şehirlere göc etmesin İstiyoruz. Son yıllarda ki gelişmelerden anlıyoruz kl artık Ardeşen göc alan bir ilce olacaktır. Bunda en önemli etkinin de turizmden olduğunu düşünüyoruz. 


Bu kapsamda bu vatandaşlarımızın ben doğalgaz almak istiyorum diye yazılı bir şekilde talepte bulunması gerekiyor. Doğalgazm halk sağlığı ve çevre temizliği için ne derece önemli olduğunu ortadır. Vatandaşlarımızı bu konuda bilinçlendirerek onlardan destek ve yardım bekliyoruz. 


SAHİLİ AKTİF KULLANACAĞIZ 

"İLÇEMİZİN sahil yolu kenarında bulunan balıkhane mevkiinde 10 bin nf'lik alanda otogar, cami, turistik carsı, oyun gurupları, yöresel ürünlerin teshiri ve satımını içeren proje hazırlayıp İlçemizi ve şehrimizi daha aktif hale getirmeyi hedefliyoruz. Bu proje ile İlçemizi hem sosyal bir alana kavuşturup hem de sahili daha kullanılabilir hale getirecegiz. Otogarımız daha modern bir görünüme kavuşurken gelen giden yolcularımıza da daha ferah bir mekanda ağırlayacağız. Hemen yanında yapılacak olan yöresel ürünlerinde bulunacağı çarşıda ilçemizi ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere yöremin zenginliklerinden faydalanma sa'nsı tanıyacağız." 'Yerel kalkınmada öncü belediye olmak için varız' Belediye olarak yerel kalkınmada oncü belediye olmak iç.in varız' misyonunu belirlediklerini söyleyen Ardeşen Belediye Başkanı Gültekin, "Bu vizyonla, kurumsal iddiamızı 'öncü belediye olmak' olarak belirledik" dedi. 

Sosyal anlamda da kalkınan bir belediye İLÇEMİZ Karadeniz'e boylu boyunca paralel olarak muhteşem bir görüntüye sahiptir. Bu güzelliği avantaja çevirecek projelerimiz birden fazladır. Liman bölgesinde dolgu alanlan oluşturarak yeni sosyal donatı alanlan oluşturmayı hedefliyoruz. 


İnsanımız sıcak yaz akşamlan aileleri ile güzel vakit geçirecekleri çay bahçeleri ve yürüyüş alanlannı çoğaltacağız. Bunlan ilçemize daha düzgün ve daha uygun hizmet verecek şekilde konumlandınp takiplerini yapacağız. Ardeşen bu dönem alt yapıdan tutunda, ulaşımda ve sosyal anlamda da kalkman bir belediye olacaktır. 


Katı atıklar enerjiye dönüşecek BELEDİYE olarak en büyük sorumluluğumuzda biride ilçemizde temiz ve sağlık bir ortam sağlamaktır. Bu konuda Ardeşen Belediyesi öncülüğünde kurulan ARRİKAB birlik kapsamında topladığımız çöpleri katı atıkları enerjiye dönüştürecek bir proje hazırlığmdayız. 

Gelecek yıllarda hedefimiz olan bu projeyi gerçekleştirirsek önemli bir hizmeti ilçemize kazandırmış olacağız. Mülkiyet sorunlarını çözerek hükümetimizin desteği ve  TOKİ  işbirliğiyle Kentsel Dönüşüm projeleri planlayarak ilçemizi daha modern yapılarla ve yerleşim yerleriyle donatmayı düşünüyoruz. Ardeşen ilçemizin imajında olumsuz etki bırakan evlerin sıvasız haline çözüm getirecek dış cephe uygulama çalışmalarına hız vereceğiz. 


"Gidemediğin yer senin değildir" diyerek çıktığımız yol çalışmalannda hem yeni yollar açıyor hem de mevcut yollann bakım ve onarımlarını gerçekleştiriyoruz. Belediyemizin dâhilinde imarda mevcut bulunan Tunca Gurup Yolu Seslikaya bağlantı yolu açılacak şekilde Fırtına Gurup Yolu ile beraber proje edeceğiz. 


Star Ek



Geri Dön