22 / 05 / 2024

Robert Shiller konutta balon

Robert Shiller konutta balon

Nobel ödüllü ekonomist Prof. Robert Shiller "Türkiye'de konut fıyatlarmdaki artış alarm verici durumda değil. Balon şişmeye başladı ama ABD ya da başka ülkelerdeki kadar ciddi bir durum yok" dedi.

Kripto paralarda balon var mı?

Yale Üniversitesi Profesörü ve aynı zamanda S&P Case- Shiller konut fiyat endeksi kurucusu da olan Robert Shiller, kripto para piyasalarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

1985 yılında konutta günlük kira devri başlamış!

1985 yılında konutta günlük kira devri başlatılmış. Sarıyer, Beşiktaş, Beykoz ve Üsküdar'daki Boğaziçi manzaralı evler, Arap turistlere günlüğü 50 bin ile 150 bin lira arasında kiraya verilmeye başlanmış.

Konutta en yüksek artış 2+1 dairelerde gerçekleşti!

Konutta bir yıllık değişimlere bakıldığında, en yüksek fiyat artışı yüzde 20 ile İstanbul'da gerçekleşti. Yüzde 6.6 ile en düşük artış ise Bursa'da meydana geldi.

Hangi bölgelerde konutta balon oluşabilir?

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, ‘Gayrimenkul ve Konut Sektörüne Bakış’ raporunda yıllık 600 bin konut ihtiyacının sürdüğünü açıklayarak, konutta balon olmadığını vurguladı.

Konutta faiz oranları Nisan sonrası düşer!

Son yıllarda inşaat sektörünün en hızlı büyüdüğü kent olan Ankara'da proje konutlar üreten Elit Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Cem Çelik konutta faiz oranlarını değerlendirdi.

Konutta yüzde 15'lik devlet desteği nasıl alınacak?

Konutta yüzde 15'lik devlet desteği nasıl alınabilecek sorusu bugün yanıt buldu.Detaylar açıklandı. Buna göre, bir bankada açılacak konut hesabına para yatıran kişi 5 yıl sonunda yüzde 15'lik devlet katkısı alabilecek.

İşte konutta yeni yılın ilk kampanyaları!

Markalı inşaat projeleri yeni yılda da kampanyalarına devam ediyor. Peşine yüzde 12'ye varan indirimlerden ya da 84 ay faizsiz taksit seçeneklerinden yararlanarak ev sahibi olabilirsiniz. İşte konutta yeni yılın ilk kampanyaları!

50 bin konutta hemen teslim avantajı!

KONUTTA bu yıl ki beklenen satış hareketliliği kampanyalarla desteklenirken, inşaatına 2011 - 2012 yıllarında başlanan markalı konut projelerinin büyük bir kısmında teslim sürecine girildi.

Konutta yüzde 25 zam olacak mı?

14 Ocak 2015 tarilıinden yani dünden itibaren imar artışı nedeniyle ortaya çıkan değer artışının yüzde 50'sinden fazlasına devlet talip. Peki ya konutta yüzde 25 zam olacak mı?

Konutta yüzde 25 zam!

Konutta yüzde 25 zam bekleniyor. 14 Ocak 2015 tarihinden yani dünden itibaren imar artışı nedeniyle ortaya çıkan değer artışının yüzde 50’sinden fazlasına devlet talip.

Konutta enflasyon ne kadar arttı?

TÜİK, Aralık 2014 Tüketici Fiyat Endeksi'ni (TÜFE) açıkladı. Buna göre konut, harcama grubu ağırlıklarına göre gıdadan sonra ikinci sırada yer aldı. Peki konutta enflasyon ne kadar artış gösterdi? Ev eşyasında TÜFE ne kadar arttı?

Konutta en yüksek prim nerede oldu?

Borsa yatırımcısına yüzde 25 getiri sağladı. Dolar ve ABD borsaları da yatırımcısını sevindirdi. Ancak gayrimenkul tüm bu yatırım araçlarını geride bıraktı. Konutta Ataşehir ve Bağcılar getiride yıldız oldu. Arsada ise Beykoz yüzde 162 kazandırdı.

Konutta 2015 yılı tüketici dönemi olacak!

Modern konutlar üretme hedefiyle 2012'de kurulan Yeni Yapı'nın yetkilisi Haldun Gerçek, konutta tüketici döneminin başladığını aktardı. Haldun Gerçek, 2015 yılının inşaat sektörü için önemli ve belirleyici olacağını belirttti.

Robert Shiller konutta balon Haberi

Robert Shiller konutta balon


Türkiye gayrimenkul piyasasında konut balonu olduğu spekülasyonlarına Nobel ödüllü ekonomist Prof. Robert Shiller, son noktayı koydu. Prof. Shiller, Türk konut sektöründe çok luzlı bir fiyat, artışı olduğunu ancak alarm verici durumda olmadığım söyledi. Şekerbank'ın 60'mcı yılı nedeniyle düzenlenen 'Sürdürülebilir Kalkınmanın Finansmanı' Nobel ödüllü ekonomist Prof. Shiller, Türkiye'de konut fiyatlarının arttığını fakat, ciddi bir durum olmadığını söyledi konferansında konuşan Shiller, "Türkiye'de konut fıyatlarmdaki artış alarm verici durumda değil. Balon şişmeye başladı ama ABD ya da başka ülkelerdeki kadar ciddi bir durum yok" dedi. Shiller, Türkiye'nin özellikle son 10 yılda çok değiştiğine vurgu yaparak, İstanbul'da ev fıyatlannın yükseldiğini ve bunun kendisim şaşırtmadığım ifade etti. Tarihte yaşanan büyük fiyat hareketlerini hatırlatan Shiller, "O dönemlerde balonlara inanmadılar ve piyasalara çok fazla güvertildi" şeklinde...