15 / 05 / 2024

Robotic Crafts Laboratuvarı

Robotic Crafts Laboratuvarı

YÜ Mimarlık Fakültesi, geleceğin mimarlarının mesleki becerilerine ve araştırma olanaklarına, katkı sağlamak amacıyla y-robot: Robotic Crafts Laboratuvarı'nı kurdu. Öğrenciler birbirinden farklı biçimlere ve özelliklere sahip yapıları inşa edilecek.

Osmanlı Beton Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Kuruldu!

Osmanlı Beton Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Bağcılar’da 500.000,00 TL sermaye bedeli ile Nurullah Tanhan tarafından kuruldu.

Aktascorp Yapı Malzemeleri Kalite Kontrol Test Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aktascorp Yapı Malzemeleri Kalite Kontrol Test Laboratuvar Hizmetleri Ticaret Limited Şirketi Üsküdar'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Yunus Emre Aktaş tarafından kuruldu.

Beta Test Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Beta Test Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 10 bin TL sermaye bedeli ile Betül Şit tarafından kuruldu.

Baş Test Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Baş Test Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Veli Başgürboğa tarafından kuruldu.

Cmb Test Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Cmb Test Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Bahçelievler'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Fatma Başgürboğa tarafından kuruldu.

Thor Test Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Thor Test Ve Yapı Laboratuvarı Limited Şirketic Ataşehir'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Okan Başgürboğa tarafından kuruldu.

Marmara Chn Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Marmara Chn Yapı Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Halil Erkan Fidan tarafından kuruldu.

Akay Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Akay Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 500 bin TL sermaye bedeli ile Yıldız Akay tarafından kuruldu.

Drm Demir Beton Ve Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Drm Demir Beton Ve Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Limited Şirketi İçerenköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Yesevi Delikaya ve Ebru Darman ortaklığında kuruldu. 

Gala Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Gala Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Onur Çakır tarafından kuruldu.

Kural Test Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Kural Test Yapı Laboratuvarı Limited Şirketi Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Şükrü Kural tarafından kuruldu.

Coşkun Kurs Ve Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Coşkun Kurs Ve Laboratuvar Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Umut Coşkun tarafından kuruldu.

Yılka Test Laboratuvarı Limited Şirketi kuruldu!

Yılka Test Laboratuvarı Limited Şirketi bugün Avcılar'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Sidar Karadağ tarafından kuruldu.

Robotic Crafts Laboratuvarı Haberi

Robotic Crafts Laboratuvarı

Kentsel dönüşüm sürecine giren İzmir'in kentsel mimarisine katkı sağlayacak projeler geliştiren Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, geleceğin mimarlarının mesleki becerilerine ve araştırma olanaklarına,katkı sağlamak amacıyla y-robot: Robotic Crafts (Robotik Zanaat) Laboratuvarı'nı kurdu. Öğrenciler birbirinden farklı biçimlere ve özelliklere sahip yapıları inşa edecek.


Türkiye'de sayılı sayıda üniversitenin sahip olduğu endüstriyel robot cihazına sahip olan y-Robot Laboratuvan, Viyana'da kurulan ve dünyanın önde gelen üniversiteleri ile araştırma merkezlerinin üyesi olduğu Association for Robots in Architecture'ın (Mimarlıkta Robotlar Derneği) Türkiye'deki ilk üyesi olmayı da başardı. y-Robot Laboratuvan sayesinde öğrencilerin tasarımda robot teknolojileri alanında uygulama ve araştırma yapma imkanı yakalayacaklarını belirten Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Serdar Aşut, 'Günümüzde, robotik cihaz gibi teknolojiler sayesinde yapı üretme teknikleri ve araçları da değişmeye başladı. 


3 boyutlu mimari

Artık daha...