18 / 05 / 2024

Rokefeller

Rokefeller

Finans danışmanlık şirketi ABD'li yatırımcıları uyararak Fed'in faiz artırımını sürdüreceğini ancak enflasyon hedefine yaklaşırsa sıkı para politikasını gevşeteceği uyarısında bulunarak hisse senedi yatırımı ve krediler konusunda dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Rokefeller Haberi

Rokefeller

Finansal danışmanlık şirketi Rockefeller Capital’ın Kıdemli CEO’su Greg Fleming ABD'li yatırımcılara 2022'nin geri kalanında hisse senedi ve krediler konusunda dikkatli olmaları tavsiyesinde bulundu.

Piyasaların Fed'in faiz oranlarını yüzde 4'e kadar yükseltme kararlılığını henüz absorbe etmediğini kaydeden Fleming, tarihsel süreçte Fed'in  para politikasını gevşetmeye geçmeden önce yıllık enflasyon oranının Fed fon oranının altına düşmesinin beklendiğini ifade etti.  

Financial Times’ta yer alan haberde Fed'in sıkı para politikasını gevşetmek için önce faiz oranının enflasyonu geçmesinin bekleneceği kaydedildi. Fed'in enflasyonu kontrol altına aldığından emin olana kadar faiz oranlarını yüksek tutacağına işaret edilen haberde faiz oranlarının altı ile 12 ay süresince yüzde 3,5 ile 4 arasında kalabileceği uyarısında bulundu. Orta vadede ABD için pozitif öngörüde bulunduklarının altını çizen Greg Fleming, yılın son dört ayında piyasalarda...