09 / 05 / 2024

Romalılara ait lahit bulundu

Romalılara ait lahit bulundu

Sakarya Hendek'te belediye ekiplerinin yapmış olduğu kazı çalışmaları sırasında Roma dönemine ait olduğu belirtilen lahit bulundu

Antalya'da 10 şirketten 1 tanesi yabancılara ait! İlk sırada ise Ruslar geliyor...

Her sene milyonlarca turistin tatil yaptığı Antalya'da yabancılar hem konut hem de iş yeri satın almaya devam ediyor. Yabancılara konut ve iş yeri satışları o kadar çok arttı ki, 10 şirketten 1'i yabancılara ait.

TSPB ve GYODER'den iş birliği! GYO verileri şeffaf bir şekilde yatırımcılara sunulacak!

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ile Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları (GYO) sektörüne ait verilerin şeffaf bir biçimde yatırımcılara sunulması amacıyla iş birliğine gitti.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Büyükçekmece'deki riskli yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli plan notu ilavesi askıda!

Büyükçekmece ilçesi, Göl Havzası, Merkez, Tepecik, Celaliye, Kamiloba Tem Üstü ve Tem Altı, Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü, Kumburgaz, Kartaltepe, Mimarsinan, Batıköy Mahallesi, Türkoba, Tepekent Nazım İmar Planlarına ait Riskli Yapılara ilişkin plan notu ilavesi askıya çıkarıldı.

Yargıtay'dan emsal emekli ikramiyesi kararı! Milyonlara müjde geldi! 

Yargıtay 7. Hukuk Dairesi, mirasçılara müjde niteliğine sahip olan bir karara imza attı. Bu kapsamda, vefat eden kişinin emekli ikramiyesinin hak sahibi mirasçılara ait olduğuna dikkat çekildi...

Resmen kabul edildi! Dolar ve Türk lirası olanlar dikkat.. 2022 yılı sonuna kadar süre verildi

TBMM'de yasa resmen kabul edildi. Yıl sonuna kadar TL'ye çevrilen dövizde faiz ve kâr payı vergi istisnası kabul edilecek. Resmi kuruluşlar, kredi kuruluşları ve finansal kuruluşlara ait olanlar dışındaki tüm ticari mevduat ve katılım fonu, TMSF tarafından sigorta edilecek

Alanya’da yabancılara ait konut sayısı 30 bini aştı!

Yabancıların gözdesi Alanya konut yatırımlarıyla da dikkat çekiyor. Açıklanan son rakamlara göre, Alanya’da yabancılara ait konut sayısı 30 bini aştı...

İstanbul'da akılalmaz dolandırıcılık!

İstanbul'da yabancılara ait gayrimenkulleri sahte belgelerle sattıkları iddia edilen kişilerle ilgili geçtiğimiz ay gerçekleşen operasyon sonucunda göz altına alınan 5 isimden biri dikkat çekti.

Taze Betondan Numune Alınması, Raporlanması, Süreçlerinin İzlenmesi ve Denetlenmesine Dair Tebliğde Değişiklik!

4708 Sayılı Yapı Denetimi Hakkında Kanun Kapsamında Denetimi Yürütülen Yapılara Ait Taze Betondan Numune Alınması, Deneylerinin Yapılması, Raporlanması Süreçlerinin İzlenmesi ve Denetlenmesine Dair Tebliğde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sahibi belli olmayan mülklere çöken çete milyonlarca lira vurgun yapmış!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturmada, yabancılara ait gayrimenkulleri sahte belgeler düzenleyerek sattıkları iddia edilen biri kamu görevlisi 7 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi

Uludağ'da kaçak yapılaşmaya geçit yok!

Doğa harikası ormanlara yasak olmasına rağmen Uludağ, betona boğuldu. Osmangazi Belediyesi ekipleri yasak yapıları yıkıyor. Ancak yıkılan beton yapılara ait molozlar olduğu yerde duruyor.

Şişli Belediyesi'nden metruk yapı açıklaması!

Şişli Belediyesi, ilçede bulunan metruk yapılara ait gerekli çalışmaların yapılarak belirli periyotlarda Kaymakamlık aracılığı ile İstanbul Valiliği'ne bildirilmesini talep etti.

Satılan ve kiralanan bakanlık binaları mecliste!

2016-2019 yılları arasında Bakanlığa bağlı kurum ve kuruluşlara ait sosyal tesislerden satılan ya da kiralananlara dair veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Romalılara ait lahit bulundu Haberi

Romalılara ait lahit bulundu

    

Hendek Belediyesi Rasimpaşa Mahallesi'nde iş makineleriyle kazı yaparken lahit buldu. Hendek Cumhuriyet Savcısı Can Bayır ve Sakarya Müze Müdürü Murşit Yazıcı, bulunan lahitte inceleme yaptı. 

     

Yazıcı, gerekli incelemelerin ardından kamuoyuna gerekli açıklama yapılacağını belirtirken mezarın şekli, yapısı geç Bizans dönemini andırıyor, Roma da olabilir diye belirtti.


Lahitten çıkarılan insan kemikleri muhafaza edilmesi amacıyla belediye ekiplerine teslim...