29 / 04 / 2024

romanlar kentsel dönüşüm

romanlar kentsel dönüşüm

İlk olarak Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan Truva Roman Derneği'ni ziyaret eden Başkan Gökhan'ı Çanakkale Truva Roman Demekleri Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Işıldak, dernek üyeleri ve mahalle sakinleri karşıladı...

Romanlar kentsel dönüşüm istemiyor!

SIFIR Ayrımcılık Derneği ile İnsan Hakları Gündemi Derneği' nin düzenlediği Romanların Hukuki Yardımına Erişimin Artırılması Projesi Semineri'nde, Romanların sorunları masaya yatırıldı. Romanlar kentsel dönüşüm istemiyor...

Romanlar kentsel dönüşümde tek katlı bahçeli ev istiyor!

Çok katlı apartman dairelerinin kendilerini mutsuz edeceğini söyleyen Romanlar kentsel dönüşümde tek katlı bahçeli ev istiyor.

Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu'ndan kentsel dönüşüm çağrısı!

Türkiye Romanları Avrupa Konseyi Delegesi ve Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam, Mersin'de hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için yatay mimarinin tercih edilmesi için çağrıda bulundu.

CHP'den Romanlar kentsel dönüşüm süreçlerinde zorla tahliye edildi iddiası!

Cumhuriyet Halk Partisinin (CHP) hazırladığı "Romanlar İçin Yoksulluk ve Ayrımcılık Kader Olmasın: En Canlı Renklerimiz Solmasın" adlı çalışmada kentsel dönüşüm süreçlerinde Romanların zorla tahliyeye maruz kalan dezavantajlı grupların başında geldiği iddia edildi.

Kentsel dönüşüm, Sulukule'yi ikiye böldü!

Kentsel dönüşümün gerçekleştirildiği taraftaki lüks konutlarda yaşayan Suriyeliler, demir bir kapı aracılığıyla, Romanların yaşadığı taraftan izole ediliyor.

Bursa İnegöl'deki Romanlar kentsel dönüşüm istiyor!

İnegöl Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Hasan Ahmet Lekesizyiğit, Karanfil ve Refah Sokak´ta ikamet eden 22 vatandaşın imza toplayarak, kentsel dönüşümün gerçekleşmesini istediklerini ifade etti.

Romanlar kentsel dönüşüm istemiyor!

"Geleceği Birlikte Kuruyoruz" toplantılarının 6 'ncısı gerçekleştirildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Romanların kentsel dönüşümden memnun olmadıklarını belirterek, Romanların, seçimden seçime anılmak istemediklerini söyledi.

Romanlar'dan kentsel dönüşüm tepkisi!

Yalova'daki Bağlarbaşı Mahallesi'nde kentsel dönüşüm projesi nedeniyle uzun süreden bu yana hizmet alamadıklarını söyleyen Romanlar, mahalledeki çöp konteynerlerini yaktı. Romanlar yolu trafiğe kapatarak tepki gösterdi.

Yalova'da kentsel dönüşüm başladı, Romanlar tedirgin oldu!

Yalova' da Roman vatandaşların yoğun olarak yaşadığı Bağlarbaşı Mahallesi' nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı. Necdet Karabulut, çalışmalara başlanıldığını ancak bu konuda Romanların tedirgin olduğunu belirtti.

Yalovalı Romanlar kentsel dönüşümden rahatsız!

Yalova Romanlar Derneği Başkanı Necdet Karabulut, Roman vatandaşların kentsel dönüşüm hakkında yeterli bilgiye sahip olamadıkları için tedirginlik içerisinde olduklarını söyledi. Yetkililerden tatmin edici cevaplar beklediklerini ifade etti...

Türkiye Romanlar Konfederasyonu toplantısında kentsel dönüşüm konuşuldu!

Türkiye Romanlar Konfederasyonu kurucular kurulu toplantısı Hatay'da yapıldı. Konfederasyon Başkanı Ahmet Çokyaşar Romanların istihdam, eğitim, sağlık ve kentsel dönüşüm gibi temel sorunlarının olduğunu dile getirdi...

Romanlar kentsel dönüşüm istemiyor!

SIFIR Ayrımcılık Derneği ile İnsan Hakları Gündemi Derneği' nin düzenlediği Romanların Hukuki Yardımına Erişimin Artırılması Projesi Semineri'nde, Romanların sorunları masaya yatırıldı. Romanlar kentsel dönüşüm istemiyor...

Pendik'te kentsel dönüşüm için sokakta kalan Romanlar için çağrı yapıldı!

ULUSLARARASI AF ÖRGÜTÜ, Pendik'te kentsel dönüşüm sonucu boş bir arazide elektriksiz susuz yaşayan Romanların yeniden zorla tahliye edilmemeleri ve yaşam koşullarının düzeltilmesi için çağrı yaptı.

Romanlar Kentsel Dönüşüm'de tek katlı ve bahçeli evler istiyor!

Kentsel Dönüşüm kapsamında evleri yenilenen Romanlar, yüksek ve çok katlı binalarda mutsuz olacaklarını söyleyerek, tek katlı ve bahçeli evleri istediklerini belirtti...

Adana Emniyeti taş atan çocuklara kentsel dönüşüm istedi!

Adana Emniyeti terör olaylarının fazla olduğu gecekondu bölgelerinde kentsel dönüşüm talep etti. Harekete geçen Valilik, TOKİ ve belediyelerle işbirliğine gidiyor

romanlar kentsel dönüşüm Haberi

romanlar kentsel dönüşüm

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, kentteki sivil toplum kuruluşları ziyaretleri kapsamında Çanakkale Truva Roman Derneği yönetimi ile kentsel dönüşümü görüştü. 


İlk olarak Fevzipaşa Mahallesi'nde bulunan Truva Roman Derneği'ni ziyaret eden Başkan Gökhan'ı Çanakkale Truva Roman Demekleri Federasyonu Genel Başkanı Ramazan Işıldak, dernek üyeleri ve mahalle sakinleri karşıladı. Çanakkale'de Fevzipaşa Mahallesi, Atatürk Mahallesi ve Namık Kemal Mahallesi'nin bir bölümünde yoğun olarak ikamet eden roman vatandaşların örgütlenmelerinin özgürlüğün de bir göstergesi olduğuna değinen Başkan Gökhan, roman vatandaşlar için özellikle kentsel dönüşüm çalışmalarına devam ettiklerini açıkladı. 


Başkan Gökhan, Atatürk Mahallesi'nde Valilik ortaklığıyla başlayan dönüşüm çalışmalarının devam edeceğini kaydederken, Fevzipaşa Mahallesi'nde de kentsel dönüşüm için çalışmaların başlayacağını söyledi. 


Anayurt...