07 / 05 / 2024

rönesans rusya yatırımı

rönesans rusya yatırımı

RDIF ile Rönesans Holding arasında toplam 400 milyon dolarlık yatırım iş birliği anlaşması imzalandı. Anlaşmayla birlikte Rusya Federasyonu’ndaki sağlık, inşaat, altyapı ve emlak sektörlerindeki uygun yatırımlara odaklanılacak.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım artık borsada: Halka arza 2,6 kat talep geldi!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, bugün gerçekleştirilen törenden sonra Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Şirketin halka arzına 2,6 kat talep geldi. İşte ayrıntılar...

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz ne zaman? Rönesans GYO kaç lot verecek?

Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş. halka arz oluyor. Yapılan açıklamada halka arz büyüklüğü 4,5 milyar Türk Lirası olarak açıklanan halka arzda toplamda 33.357,450 lot dağıtımı yapılacağı kaydedildi. Rönesans Gayrimenkul Yatırım talep toplama tarihleri ne zaman?

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor! 17, 18 ve 19 Nisan’da talep toplayacak!

Türkiye’nin adet ve brüt kiralanabilir alan bazında en büyük AVM yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka açılıyor. 

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arz oluyor

SPK, Rönesans Gayrimenkul Yatırım'ın ilk halka arzını onayladığını açıkladı. Buan göre, 1 Türk Lirası nominal değerli paylar 135 Türk Lirası sabit fiyat üzerinden satışa sunulacağı kaydedildi.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım'a Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası'ndan 30 milyon euroluk kredi!

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.Ş.'nin  yüzde 100 iştiraki olan MEL3 Gayrimenkul Geliştirme Yatırım İnşaat ve Ticaret A.Ş. lehine 30 milyon euroya kadar uzun vadeli kıdemli teminatlı kredi sağlayacak.

ABD'den Türkiye'ye peş peşe uyarı! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya!

ABD Hazine Bakan Yardımcısı Adeyemo'nun Türk mevkidaşı Elitaş'ı aradığını ve Rusya'ya yönelik yaptırımlar konusunda uyardı. Ardından Amerikan Ticaret Odası'nın Türkiye ofisine bir uyarı mektubu gönderdi! Ruslarla iş yapan şirketler yatırım riskiyle karşı karşıya...

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Rönesans Sağlık Yatırım, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin yüzde 51 payını alıyor!

Rönesans Sağlık Yatırım, Gaziantep Şehir Hastanesi'nin yüzde 51 payını almak için anlaşma yaptı. Rönesans'ın yanına yabancı bir ortak alabileceği belirtildi.

Rusya konut yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Koronavirüs salgınının geride kaldığı 8 ayda Rus vatandaşlar Türkiye'de konut yatırımından vazgeçmiyor. Rusya Türkiye'de konut yatırımı yapan ilk 3 ülke arasında yer alıyor. 

Rus yatırımcılardan Bodrum'a 83 milyon dolarlık yatırım!

Rusya-Türkiye İş Konseyi Başkanı Ahmet Palankoyev, Rus yatırımcıların Bodrum'a 83 milyon dolarlık yatırım yapacağını açıkladı.

Rusya Merkez Bankası: Kripto paralar en tehlikeli yatırım aracı!

Rusya Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto paralar ile ilgili olarak yaptığı açıklamada kripto paraların en tehlikeli yatırım aracı olduğunu belirtti.

Rusların ilk yatırım tercihi emlak!

Rusya'da her iki kişiden biri, yeterli nakit parası olması halinde yatırım aracı olarak konutu seçeceğini belirtiyor. Hükümete bağlı konut edindirme şirketi Dom.RF'in yine devlete bağlı kamuoyu yoklama kuruluşu VTsİOM ile ortaklaşa gerçekleştirdiği anketten çıkan sonuç bu şekilde oldu.

rönesans rusya yatırımı Haberi

rönesans rusya yatırımı

Rusya Doğrudan Yatırım Fonu (RDIF) ile Türk şirketi Rönesans Holding arasında toplam 400 milyon dolarlık yatırım iş birliği anlaşması imzalandı.


RDIF’ten yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün Rusya’nın St. Petersburg kentine gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında, RDIF ve Rönenans Holding arasında toplam 400 milyon dolarlık yatırım iş birliği anlaşması imzalandığı belirtildi.


Açıklamada, RDIF ve Rönesans Holding’in anlaşmayla birlikte Rusya Federasyonu’ndaki sağlık, inşaat, altyapı ve emlak sektörlerindeki uygun yatırımlara odaklanacağına yer verildi.



RDIF Başkanı Kiril Dimitriyev, yaptığı açıklamada, Rönenans Holding ile işbirliğinin devam edecek olmasından memnun olduklarını belirterek, “RDIF olarak Rönesans Holding’in inşaat, emlak ve sağlık gibi sektörlerdeki önemli deneyimleri bulunan Türk ortağımızla uygun yatırımlar arayacağız.” dedi.


Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak da Rusya’da kurulmuş bir şirket olarak bu ülkeyi her...