21 / 05 / 2024

Rosatom akkuyu

Rosatom akkuyu

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom ) Başkanı Sergey Kiriyenko, Akkuyu nükleer güç santralinin, Türkiye ve Rusya'yı en az 100 yıl birbirine bağlayacağını söyledi.

Yatırımcı bulunmazsa Akkuyu NGS'yi Rosatom tamamlar!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin (NGS) yüzde 49'luk hisse satışına ilişkin olarak, "Eğer yatırımcı bulunamazsa, o zaman projeyi Rosatom şirketi tamamlar." dedi.

Rosatom'dan Akkuyu inşaatı açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom Genel Müdürü Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) inşaat işlerinin sorunsuz şekilde devam ettiğini bildirdi.

Akkuyu'da inşaat Mart'ta başlayacak!

Rus nükleer enerji şirketi Rosatom, Türkiye'de Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaatına mart ayı başlarında başlanabileceğini söyledi.

Akkuyu'nun inşaat lisansı yıl sonunda alınacak!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali ile ilgili açıklamada bulundu. Lihaçev, Akkuyu'nun inşaat lisansını 2017'nin sonuna almayı beklediklerini belirtti.

Cengiz-Kalyon-Kolin Akkuyu’ya ortak oldu!

Rus Rosatom, 20 milyar dolarlık Türkiye’nin nükleer güç santrali projesi Akkuyu Nükleer’in yüzde 49 hissesini Cengiz Holding, Kalyon İnşaat ve Kolin İnşaat konsorsiyumuna satılıyor.

Akkuyu NGS'nin inşaatına Körfez ilgisi!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu (Rosatom) Başkanı Aleksey Lihaçev, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatıyla ilgili bilgi verdi. Lihaçev, Körfez ülkeleri ve Rus şirketlerinin NGS'nin inşaat süreciyle ilgilendiğini belirtti.

Akkuyu Nükleer Santrali için ufuktaki Türk ortak CKK!

Akkuyu Nükleer Santrali için Rosatom ile Cengiz-Kolin-Kalyon (CKK) şirketleri arasındaki ortaklık görüşmelerinin yıl sonuna kadar belli aşamaya getirilmesi kararlaştırıldı.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nin inşaatı 2018'de başlayacak!

Akkuyu Nükleer AŞ'nin Hukuki ve Kurumsal İlişkiler Direktörü İlya Smirnov, "Rosatom, Akkuyu NGS’de inşaat aşamasının 2018’de başlamasını öngörüyor." dedi.

Sergey Kiriyenk'den Akkuyu Nükleer Santrali açıklaması!

Rusya Devlet Nükleer Enerji Şirketi (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’nin hisselerinin yüzde 49′una kadarının satışa çıkarıldığı iddialarına yanıt verdi.

Akkuyu Santrali bilmecesi!

Rus Rosatom şirketinin kuruluşu olan Akkuyu NGS'nin, Akkuyu Nükleer Santrali Projesi'nde inşaat çalışmalarını durdurduğu iddia edildi. Ancak haber, her iki ülke yetkilileri tarafından teyit edilmedi.

Yıldız: Akkuyu nükleer santrali takviminde değişiklik yok

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Akkuyu nükleer santralinin tamamlanması ile ilgili, "Şu anda takvimde Rosatom tarafından, tarafımıza öngörülmüş bir değişiklik bulunmamaktadır" açıklamasını yaptı.

Akkuyu Nükleer Santrali'nin inşaat ihalesini kim kazandı?

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı.

Akkuyu hidroteknik ihalesini Cengiz İnşaat kazandı!

Akkuyu Nükleer Santrali'nin deniz hidroteknik yapılarının "anahtar teslimi" projelendirilmesi ve inşası ihalesini Cengiz İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ kazandı. İhaleye 9 firma katılarak teklif vermişti.

Rosatom akkuyu Haberi

Rosatom akkuyu

Kiriyenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin 5. toplantısına katılmak üzere 1 Aralık'ta yapacağı Ankara ziyareti öncesinde Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını yanıtladı.


İki ülkenin ekonomik ilişkilerinde enerjinin önemli yeri olduğunu belirten Kiriyenko, Türkiye'deki ilk nükleer santral yapımının Rus uzmanlara ve Rus teknolojisine havale edilmesini, kendilerine duyulan güvenin göstergesi olarak değerlendirdi. 


Türkiye'nin nükleer enerjiye ihtiyacının olduğunu fakat bu alanı geliştirmek isteyen diğer ülkeler gibi gerekli uzman, altyapı ve tecrübenin bulunmadığını savunan Kiriyenko, santrali "yap-işlet-devret" modeliyle inşa edeceklerini kaydetti.


Türkiye'nin önerdiği yap-işlet- devret modelinin diğer ülkelere de örnek olacağını ileri süren Kiriyenko, santralin iki ülke stratejik ortaklığı açısından taşıdığı öneme dikkati çekti.


Rosatom Başkanı Kiriyenko, şunları kaydetti:


"Şimdi hazırlık aşamasındayız. Ruhsat verildikten sonra 7 sene içerisinde santralinin inşaatını bitireceğiz. Akkuyu için 60...