20 / 05 / 2024

Ruble düşüş

Ruble düşüş

AKTOB Başkanı ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, Rus Rublesi'nin Amerikan Doları karşısında ciddi oranda değer kaybetmesinin, Türk turizminde önümüzdeki yıl sarsıntıya yol açabileceğini söyledi...

Moskova'nın en pahalı dairesi görenleri hayrete düşürdü! Kirası 14 milyon ruble!

Rusya Moskova'da Şubat ayı itibarıyla en pahalı dairenin kirası 14 milyon ruble olarak açıklandı. İşte Moskova'daki en pahalı 3 kiralık daire...

Rusya’da dijital ruble dönemi başlıyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede dijital rublenin kullanımına yönelik yasanın yürürlüğe girmesi için onay verdi. Putin tarafından imzalanan kararnameye göre, Rusya'da dijital ruble dönemi başlayacak.

Doların karşısında en çok değer kazanan para birimi şaşırttı! İlk kez dün gerçekleşti

Rusya Maliye Bakanlığı, Rus ihracatçılarının döviz kazançlarındaki mecburi satış oranını yüzde 80’den yüzde 50’ye düşürdü. Rublenin istikrara kavuştuğu ve döviz piyasasında yeterli likiditenin tekrar sağlandığı öğrenildi. Ruble dolar karşısından son 4 yılın zirvesine çıktı.

Putin'den ruble kararı! 1 Rus rublesi kaç TL?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, doğal gazı dost olmayan ülkelere ruble karşılığında satma kararı Avrupa ülkelerini ayağa kaldırdı. Dünya gündemine bomba gibi düşen bu açıklama sonrasında yüz binlerce kişi rubleyi araştırmaya başladı...

AVM'lerde dövizle kira sadece Türkiye'ye özel!

DeFacto’nun CEO’su İhsan Ateş, “16 ülkede mağazamız var. Yurtdışındaki AVM’lerde kira için yerel para birimi kullanılıyor. Rusya’da ruble, Katar’da riyal ile kira ödüyoruz. Dolar ve Euro ile kiralar sadece Türkiye’ye özel” dedi.

Bodrum'u Ruslar'a tanıtma çalıştayı düzenlenecek!

BODRUM 'DA, ruble nedeniyle rezervasyon yapmayan Rus turist ve yatırımcıyı çekebilmek amacıyla önümüzdeki Cuma günü çalıştay düzenlenecek. Proje, BOTAV tarafından desteklenecek.

TOKİ'nin Çanakkale, Balıkesir ve Düzce'de açtığı konut yapımı ihaleleri sonuçlandı

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından daha önce duyurusu yapılan, Çanakkale-Biga, Balıkesir-Bandırma-Edremit ve Düzce'ye konut, sosyal donatı altyapı ve çevre düzenlemesi işleri için açılan ihaleler sonuçlandı

Başarılı yalıtımcılar YTÜ'de ödül alacak

Yalıtım sektörünün önemli kuruluşlarının, yatırım ve ürünlerinin değerlendirildiği Yalıtım Sektörü Başarı Ödülleri'nin bu yıl beşincisi düzenleniyor.

Zeynep Özal, Gayrimenkul Fuarı düzenleyecek

Arsa danışmanlığının yanı sıra iki yıldır gayrimenkul fuarı düzenleyen Özal, Zekeriyaköy'de konut inşaatına hazırlanıyor. Özal sektördeki faaliyetlerine karşın konuta yatırım yapmıyor..

İngiltere'de konut fiyatları düşüyor

İngiltere'de konut fiyatları Mart ayında 1992 yılı Eylül ayından bu yanaki en hızlı düşüşünü kaydetti.

'Konut kredisi faizi artacak ev fiyatları ise düşmeyecek'

Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Ali Fuat Erbil, konut kredisinde baz alınan faizin Hazine bonosu faizleri olduğunu kaydederek, ''Faizin artma ihtimali daha yüksek'' dedi.

Maltepe'de kiralık 2 dükkan

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Maltepe'de bulunan 12 metrekare büyüklüğündeki 2 dükkanı 1 yıl süre ile kiraya verecek.

Düzce'de satılık işyeri

Düzce Belediye Başkanlığı, Ceddiye Mahallesi'nde bulunan 57 ile 852 metrekare arasında büyüklükleri değişen 18 işyerinin satışı için ihale açtı.

Ruble düşüş Haberi

Ruble düşüş

Antalya'da 2014 yılı için hedeflenen rakamlara şimdiden ulaşıldığını anlatan Yusuf Hacısüleyman, “Antalya'ya hava yoluyla Gazipaşa'dan ve Antalya Havalimanı'ndan giriş yapan turist sayısı 12 milyona yaklaştı. Ama kente gelen turist sayısı Antalya ve Gazipaşa havalimanlarından giriş yapan turistle sınırlı değil. Doğrudan Antalya'ya giriş yapanların dışında bir de aktarmalı gelenler var. İstanbul gibi Türkiye'nin diğer illerinden giriş yapan turistler aktarmalı olarak gelip Antalya'da tatil yapıyor. Bu rakamlarla 13 milyonu geçiyoruz. Bu yılki hedefimizi yakalamış oluyoruz" diye konuştu.

RUBLEDEKİ DÜŞÜŞ

Buna karşılık önümüzdeki yılın çok zor olduğunu ve dikkat gerektirdiğini açıklayan Hacısüleyman, şöyle devam etti:

"Çok zor bir yıl bizi bekliyor. Çünkü özellikle birinci pazarımız haline gelen Rusya'daki devalüasyondan dolayı alım gücünde çok ciddi bir düşme var. Sene başında 32 ruble 1 dolara karşılık geliyordu....