28 / 07 / 2024

ruhsat alınmadan yapılacak yapılar

ruhsat alınmadan yapılacak yapılar

Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliğine göre kimi yapıların inşası için ruhsat gerekmiyor. İşte köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar..

Emniyet Genel Müdürlüğü açıkladı! 210 komiser yardımcısı alımı yapılacak...

EGM Polis Akademisi Başkanlığı'na İç Güvenlik Fakültesi tarafından 210 komiser yardımcısı alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, başvuru şartları neler ve adaylarda aranan nitelikler nedir?

Yenikapı-Kirazlı metro hattında bakım çalışması yapılacak! Seferler gecikmeli olarak gerçekleşecek...

Yenikapı-Kirazlı metro hattında yapılacak ray bakım çalışmaları nedeni ile 22.00-00.00 saatlerinde Otogar-Kirazlı arasındaki seferler gecikmeli yapılacağı belirtildi.

İŞKUR açıkladı! Belediyelere personel alımı yapılacak...

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlar kapsamında, 3 farklı belediye tarafından çeşitli pozisyonlara personel alımı yapacağı duyuruldu. Hangi belediye hangi pozisyona personel alacak? Başvuru şartları neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

İŞKUR açıkladı! Kaymakamlıklara 90 TYP personel alımı yapılacak! 

İŞKUR tarafından açıklanan ilanlar kapsamında, pek çok kaymakamlık bünyesinde 90 TYP personeli alımı yapılacağı kaydedildi. Buna göre, hangi kaymakamlığa kaç personel alımı yapılacak ve başvuru şartları neler? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak?

Jandarma Genel Komutanlığı'na 323 astsubay alımı yapılacak! 

Jandarma Genel Komutanlığında istihdam edilmek üzere 323 astsubay alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılab duyuru kapsamında, başvuru şartları neler ve adaylarda aranan nitelikler nasıl olacak?

İŞKUR duyurdu! TYP'li 115 personel alımı yapılacak...

Kilis İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Osmaniye İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Nevşehir Valiliği tarafından 115 TYP'li personel alımı gerçekleştirileceği kaydedildi. Buna göre, kimler başvuruda bulunabilecek ve hangi kadroya kaç personel alımı yapılacak? 

Kamu kurumlarına 62.996 personel alımı yapılacak! 

Memur olmak isteyenler için 19 kamu kurum için 62.996 personel alımı yapacağını açıkladı. Buna göre lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarından işçi ve memur alımı yapılacak kadrolar belli oldu. Buna göre en çok personel alımı doktor ve uzman erbaş kadrolarında yapılacak. 

4 kamu kurumuna personel alımı yapılacak!

Lüleburgaz Belediye Başkanlığı, Esenköy Belediye Başkanlığı, Göynücek Geldingen Sulama Birlik Başkanlığı, Fethiye Polisevi İşletmeciliği'ne personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, personel alımı kontenjan ve şartları neler? Başvuru nitelikleri neler? 

İŞKUR duyurdu! Hastanelere personel alımı yapılacak...

İŞKUR resmi internet adresi üzerinden yapılan açıklama kapsamında, farklı kadrolara personel alımı yapılacağı kaydedildi. Hangi kadrolara kaç personel alımı yapılacak ve başvuru şartları neler? 

Dışişleri Bakanlığı açıkladı! 170 kadrolu personel alımı yapılacak...

Dışişleri Bakanlığı kendi bünyesinde istihdam edilmek üzere 170 kadrolu personel alımı yapılacağını açıkladı. Yapılan duyuru kapsamında başvuru şartları neler? Adaylarda bulunması gereken başvuru nitelikleri nelerdir?

İŞKUR açıkladı! Türkiye genelinde şehir hastanelerine personel alımı yapılacak...

İŞKUR tarafından yapılan duyuruda şehir hastanelerine personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, hangi hastanelere personel alımı yapılacak? İŞKUR numaraları ve başvurular nereden ve nasıl gerçekleşecek?

Yapı Kredi Bankası personel alımı yapacak! Hangi ünvanlara alım yapılacak işte merak edilenler...

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklama kapsamında farklı şehirlerde personel alımı yapılacağı belirtildi. Buna göre, hangi ünvanlardan personel alınacağı ve başvuru şartları da merak ediliyor.

İŞKUR açıkladı! Şehir hastanelerine personel alımı yapılacak!

İŞKUR üzerinden yayınlanan açıklama kapsamında, farklı kentlerde şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada peki hangi şehir hastanelerine personel alımı yapılacak? 

ruhsat alınmadan yapılacak yapılar Haberi

ruhsat alınmadan yapılacak yapılar

Köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar!

İmar Kanunu gereğince belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde yer alan parsellerde yapı yapılabilmesi için yetkili birimlerden ruhsat izni alınması gerekiyor. Buna karşın bu alan sınırları dışarısında yer alan parsellerde kimi yapıların inşası için ruhsat belgesinin alınması gerekmiyor. Peki, ruhsat alınmadan yapılacak yapılar nelerdir?


Ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılara ilişkin hükümler, Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliği kapsamında veriliyor. 


Söz konusu yönetmeliğe göre ruhsatsız yapılabilecek yapılar şu şekilde sıralanıyor;

- Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, 

- Tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar 

- Müştemilat binaları 


Ancak yine aynı yönetmeliğin hükümlerine göre, ruhsatın alınmasına gerek olmayan yapıların fen ve sağlık kurallarına uygun olarak yapılması...