13 / 05 / 2024

ruhsat alınmadan yapılacak yapılar

ruhsat alınmadan yapılacak yapılar

Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliğine göre kimi yapıların inşası için ruhsat gerekmiyor. İşte köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar..

İŞKUR açıkladı! Türkiye genelinde şehir hastanelerine personel alımı yapılacak...

İŞKUR tarafından yapılan duyuruda şehir hastanelerine personel alımı yapılacağı açıklandı. Buna göre, hangi hastanelere personel alımı yapılacak? İŞKUR numaraları ve başvurular nereden ve nasıl gerçekleşecek?

Yapı Kredi Bankası personel alımı yapacak! Hangi ünvanlara alım yapılacak işte merak edilenler...

Yapı Kredi Bankası tarafından yapılan açıklama kapsamında farklı şehirlerde personel alımı yapılacağı belirtildi. Buna göre, hangi ünvanlardan personel alınacağı ve başvuru şartları da merak ediliyor.

İŞKUR açıkladı! Şehir hastanelerine personel alımı yapılacak!

İŞKUR üzerinden yayınlanan açıklama kapsamında, farklı kentlerde şehir hastanelerinde istihdam edilmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılan açıklamada peki hangi şehir hastanelerine personel alımı yapılacak? 

SEDDK açıkladı! Yeni mezun memur alımı yapılacak! 

SEDDK yeni mezun memur alımı yapılacağını açıkladı. Buna göre, SEDDK açıktan personel alımı başvuru şartları nelerdir? Mezuniyet şartları ve son başvuru tarihi ne zaman? İşte merak edilen tüm detaylar.

Yeni inşaat projeleri için yeni hedef Tekirdağ! Tarla ve mera arazilerinde sondaj çalışması yapılacak!

Sanayileşmenin arttığı  Tekirdağ’da birçok inşaat projesi için kollar sıvandı. Saray’daki mera ve tarım alanlarında sondaj çalışması yapılacak.

Kamu kuruluşuna, kadın erkek sözleşmeli personel alımı yapılacak...

Kamu kurumunda çalışmak isteyenler adaylar için  yeni bir personel alım duyurusu daha yapıldı. Buna göre kadın ve erkek personel alımı yapılacağı kaydedildi. İşte haberin detayları...

İŞKUR açıkladı! 65 bin 425 personel ve işçi alımı yapılacak...

İŞKUR üzerinden Türkiye geneli belirlenen kadrolar için ilkokul mezunu 65 bin 425 personel ve işçi alımı yapılacağı belirtildi. Bu süreçte başvuruda bulunacak adaylar için hangi kadrolar için KPSS puan şartı olduğunu veya hangi kadrolara mülakatla alım yapacağının incelenmesi gerekmektedir.

KPSS puanı ile üniversiteye kadın erkek personel alımları yapılacak!

Personel alımı haberi bekleyenlere yine güzel bir haber geldi. Yapılan açıklama kapsamında aktarılan son habere göre Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında üniversite personel alım ilanı açıklandı. Sözleşmeli olarak yapılacak personel alımına kadın erkek başvuru yapılabileceği bildirildi.

İŞKUR açıkladı! Zabıta memuru, itfaiye eri alımı yapılacak...

Geçtiğimiz aylarda belediyeler tarafından yapılan duyurular kapsamında, belediye başkanlıklarının değişik kadrolarda personel alımlarına devam ettiğini kaydedilmiştir. Bu kapsamda, yapılacak alımların ikamet şartı aranmaksızın zabıta memuru, itfaiye eri gibi pozisyonlar için yapıldığı bildirildi. İş

İŞKUR açıkladı! İnşaat bünyesinde işçi alımı yapılacak...

İŞKUR, güncel personel alımlarına devam ediyor, ve sayfasından açıklamalarda bulunuyor. Buna göre, GEMTAŞ GEMLİK İnşaat bünyesine işçi alımı yapılacağını açıkladı. İşte haberin detayları...

İŞKUR peş peşe açıkladı! En az ilkokul mezunu 5.626 temizlik görevlisi alımı yapılacak!

Özel ve kamu kurumları İŞKUR aracılığıyla işçi ve personel alımı yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda kasım ayına özel 5.626 temizlik görevlisi alımı yapılacak.

İŞKUR açıkladı! Belediyede vardiyalı çalışabilecek personel alımı yapılacak...

İŞKUR, yeni bir personel alımı yapılacağı açıkladı. Verilen son bilgilere göre belediyeye vardiyalı çalışabilecek düz işçi alımı yapılacağı belirtildi. Bu kapsamda en az ilkokul mezunu adayları başvurabileceği personel alımında detaylar açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...

Devlet Su İşleri açıkladı! İlkokul, ortaokul, lise mezunu personel alımı yapılacak...

Devlet Su İşleri (DSİ) farklı şehirler üzerinden personel alımı yapacağını açıkladı. Yapılan açıklama kapsamında, DSİ ilkokul, ortaokul ve lise mezunları arasından personel alımı yapacağını duyurdu. KPSS’siz personel alımı yapılacak, işte detaylar...

ruhsat alınmadan yapılacak yapılar Haberi

ruhsat alınmadan yapılacak yapılar

Köyde ruhsat alınmadan yapılan yapılar!

İmar Kanunu gereğince belediye ve mücavir alan sınırları içerisinde yer alan parsellerde yapı yapılabilmesi için yetkili birimlerden ruhsat izni alınması gerekiyor. Buna karşın bu alan sınırları dışarısında yer alan parsellerde kimi yapıların inşası için ruhsat belgesinin alınması gerekmiyor. Peki, ruhsat alınmadan yapılacak yapılar nelerdir?


Ruhsat alınmadan yapılabilecek yapılara ilişkin hükümler, Belediye ve Mücavir Alan Sınırları İçinde ve Dışında Planı Bulunmayan Alanlarda Uygulanacak İmar Yönetmeliği kapsamında veriliyor. 


Söz konusu yönetmeliğe göre ruhsatsız yapılabilecek yapılar şu şekilde sıralanıyor;

- Köy ve mezraların yerleşik alanlarında ve civarında sadece köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturanlarca yapılacak konut, 

- Tarım ve hayvancılık amaçlı yapılar 

- Müştemilat binaları 


Ancak yine aynı yönetmeliğin hükümlerine göre, ruhsatın alınmasına gerek olmayan yapıların fen ve sağlık kurallarına uygun olarak yapılması...