03 / 05 / 2024

ruhsat verilmeden önce desibel ölçümü

ruhsat verilmeden önce desibel ölçümü

Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 25'i evlerindeki gürültüden rahatsız olurken yeni yönetmeliğe göre binalara ruhsat verilebilmesi için desibel ölçümü yapılacak.

Tunç Soyer: 1999 yılından önce ruhsat almış binalar kontrol edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "İzmir'de 1999 yılından önce ruhsat almış tüm binaları kontrol edeceğiz. Özenle de zemin katı ticarethane olan yani spor salonuna, markete, otoparka çevirmiş bu apartmanların tamamını kontrol edeceğiz" açıklamasında bulundu.

Edirne'de ruhsat almak isteyen müteahhitler, corona virüs tedbirine takıldı!

Yeni binalara 31 Mart 2020 tarihinden itibaren otopark zorunluluğu gelmesiyle bu tarihten önce işlemlerini tamamlayarak ruhsat almak isteyen müteahhitler, belediyelere akın etti. Müteahhitler corona virüs tedbirleri kapsamında tek tek içeri alındı.

İhlas Gayrimenkul Çukurca'daki maden sahası için ruhsat başvurusu yaptı! 

İhlas Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Ticaret A.Ş.'nin Hakkari ili, Çukurca'da bulunan maden sahası ile ilgili yaptığı işletme ruhsatı talebi Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü'nce uygun görüldü...

TOGO kulelerine denetimden önce ruhsat mı verildi?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen TOGO kulelerinde Mimarlar Odasını devreden çıkarılarak ruhsat verildiği ortaya çıktı.

Kaplıcalar'da ‘ruhsat’ sorunu!

Türkiye Kaplıca Talasso ve Merkezleri Derneği (TÜRKAP) Başkanı Koksal Köse, iki yıl önce yaptıkları çalıştay ile yönetmelik hazırlandığını ancak hala ruhsat sorunu yaşadıklarını anlattı.

Mısır'daki 80 kilise için imar affı ruhsatı verildi!

Mısır'da daha önce kaçak olarak inşa edilen 80 kilise için imar affı getirilerek ruhsat verildi. Mısır hükümeti, konu ile ilgili açıklama yayınladı. 

Ruhsat almadan daire satışına yasak, ön lansmanı hareketlendirdi!

Tüketici Kanunu’un ruhsat almadan projeden daire satışını yasaklamasıyla gayrimenkul projelerinde ön lansman sürecine gidildi. Birçok şirket, resmi satışa geçmeden önce ön duyurularla talep topluyor.

İzmir Bornova'daki inşaat projesinin ruhsat sorunu mecliste tartışıldı!

CHP İl Başkanı Alaattin Yüksel’in daha önce ruhsat alamadığı konut projesine Olgun Atila döneminde ruhsat verildiğinin ortaya çıkması, Bornova Meclis üyeleri arasında tartışma yarattı

İnşaat ruhsat harcı hesaplama 2016!

İnşaat ruhsatı, bir arsa üzerinde inşa çalışmalarına başlanmadan önce mimari proje için alınıyor. Bu süreçte inşaat ruhsatı için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Peki, inşaat ruhsat harcı 2016 ne kadar?

Artık binalara ruhsat verilmeden önce desibel ölçümü yapılacak!

Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 25'i evlerindeki gürültüden rahatsız olurken yeni yönetmeliğe göre binalara ruhsat verilebilmesi için desibel ölçümü yapılacak.

Pendorya AVM'nin yapı ruhsatı ve iskanı yeniden düzenlendi!

TSKB GYO'nun portföyünde bulunan Pendorya Alışveriş Merkezi'nin daha önce yargı kararı ile iptal edilen yapı ruhsatı ve yapı kullanma izin belgesi Pendik Belediyesi tarafından yeniden düzenlenerek verildi.

İş adamı Yaşar Bayram 1 milyon TL'lik fabrikasına ruhsat alamadı!

İTOSB 4 ay önce 2 bin metrekarelik bir fabrika binası kiralayan ve buraya yaklaşık 1 milyon lira yatırımla oto aksesuarları üretmeyi amaçlayan işadamı Bayram, OSB Bölge Müdürlüğü’nden işletme ruhsatı alamayınca, fabrikayı kapatma kararı aldı.

İnşaat ruhsatı almak için gerekli belgeler 2015!

Bir arsanız olduğunu ve üzerinde bir yapı inşa etmek istediğinizi düşünelim. İnşaat çalışmalarına başlamadan önce belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. İşte inşaat ruhsatı almak için gerekli belgeler 2015...

ruhsat verilmeden önce desibel ölçümü Haberi

ruhsat verilmeden önce desibel ölçümü

Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 25'i evlerindeki gürültüden rahatsız olurken yeni yönetmeliğe göre binalara ruhsat verilebilmesi için desibel ölçümü yapılacak. 


KOMŞULUK BOZULMAYACAK 

Yönetmeliğe göre binaların duvarları daha kalın olacak ve ne alt nede üst komşuya ses gitmeyecek. Yönetmeliği değerlendiren Antalya İnşaat Müteahhitleri Demek Başkanı Deniz Karataş, Türk milleti olarak komşuluk ilişkilerine büyük önem verdiğimizin altını çizdi. Karataş, yönetmelik sayesinde komşuluk ilişkilerinin de bozulmayacağını söyledi. Uygulamayı desteklediklerini kaydeden Deniz Karataş, "Evlerin fiyatı artabilir ama uygulama ile enerji tasarrufu da sağlanacak. Bu sayede bölgelerdeki enerji altyapıları da zorlama yaşamayacak. Biraz müteahhit biraz da evi alacak olan dişini sıkacak ama sonuçta yaşam standartı da yükselecek" dedi. Yeni yapılacak binaların ruhsat alması artık o kadar da kolay olmayacak. Yeni yönetmelik ile birlikte binalarda ses ölçümü yapılacak....