13 / 05 / 2024

ruhsat yenileme ücreti 2014

ruhsat yenileme ücreti 2014

İmar Kanununda yapı inşaatına 2 yıl içinde başlanması ve 5 yıl içinde ise inşaatının bitirilmesi şartı yer alıyor. Aksi takdirde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, ruhsat yenileme ücreti 2014 ne kadar?

Ehliyet yenileme ne zaman yapılır? Yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet yenileme, sürücülerin belirli dönemlerde yapması gereken bir işlemdir. Bunun için, 2024 yılında belirlenen ücret tutarını ödeyerek ehliyet yenileme işlemi yapılır. Peki ehliyet yenileme ne zaman yapılır ve yenileme ücreti ne kadardır? İşte ehliyet yenileme ile ilgili bilgiler...

2023 pasaport ücretleri ne kadar? Pasaport yenileme ücreti 2023?

Pasaport çıkaracak kişiler, 2023 pasaport fiyatlarını araştırıyor. Bu yüzden 2023 pasaport ücretlerine dair pek çok soru sorulmaktadır. İşte detaylar!

Milyonlarca sürücüyü ilgilendiriyor! Ehliyet yenileme ücreti belli oldu!

1 Ocak 2016’da Türkiye yeni ehliyetlerle tanışmıştı. Eski tip ehliyetlerin geçerli olacağı son tarih ise  31 Aralık 2022 olarak açıklanmıştı. Fakat birkaç gün önce alınan yeni kararla bu süre iki yıl daha uzatıldı.

2022 ehliyet yenileme ücreti nereye yatırılır? Ehliyet yenileme ücreti ne kadar?

Ehliyet yenileme ve ehliyet yenileme ücretine dair bazı detaylar araştırılıyor. İşte 2022 ehliyet yenilemeye dair araştırılanlar!

Ehliyet yenileme ücreti ne kadar oldu? İşte 2022 ehliyet işlem ve fiyat tarifesi…

Sürücü belgelerini yenilemek isteyenler işlemlerle ilgili detayları merak ediyor. Buna göre sürücü belgesini yenilememiş vatandaşlar, ehliyet için belirtilen gerekli belgeleri toplayarak nüfus müdürlüklerinden başvuru yapmaları gerekiyor.

Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur?

Tapusunu kaybeden insanlar genellikle Tapu yenileme ücreti ne kadar? Tapu kaybolursa ne olur? sorularını sormaktadır. İşte sorulan soruların yanıtları!

Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar?

Tapusunu kaybeden veya kullanılmayacak hale gelen kişiler yeni tapuyu nasıl çıkaracakları ve ne kadar yenileme ücreti ödeyeceklerini merak ediyorlar. Tapusunu kaybeden ne yapmalı? Kayıp tapu yenileme ücreti ne kadar? İşte tüm bu soruları sizler için yanıtladık...

İskan ücreti 2022 ne kadar?

Ruhsat ve eklerine uygun olarak inşa edilen yapılar için iskan alınması gerekiyor. 5 yıl içerisinde iskanı alınmayan yapılar kaçak durumuna düşüyor. Peki, iskan masrafı ne kadar? 2022 iskan ücreti kaç TL? İşte tüm detaylar..

Yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar oldu?

Bu yıl yapı ruhsatı almak isteyenlerin ödeyecekleri ücretler belli oldu. Peki, yapı ruhsatı ücreti 2022 ne kadar? İşte açıklanan harçlar...

Yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021!

Yapı ruhsatına tabi bütün yapılar yapı müteahhidinin sorumluluğuyla inşa ediliyor. Her müteahhidin bir yapı müteahhidi yetki belgesi alması gerekiyor. İşte yapı müteahhidi yetki belgesi ücreti 2021...

Ruhsat yenileme ücreti 2021!

İmar Kanunu kapsamında yapı inşaatına 2 yıl içerisinde başlanması ve 5 yılda ise inşaatının tamamlanması gerekiyor. Aksi durumda ruhsatın yenilenmesi şartı bulunuyor. Ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

Bina ruhsat yenileme ücreti 2021!

İnşaat çalışmaları için ruhsat alınmasının ardından 2 yıl içerisinde inşaata başlanması ve 5 yılda tamamlanması şartı bulunuyor. Aksi halde ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Peki, bina ruhsat yenileme ücreti 2021 ne kadar?

İnşaat ruhsatı yenileme harcı 2021!

İnşaat ruhsatı süresi içerisinde başlanmayan ve yapımı tamamlanamayan yapılar için ruhsatın yenilenmesi gerekiyor. Yenileme işlemi için de belirli oranda harç ödeniyor. Peki, inşaat ruhsatı yenileme harcı 2021 ne kadar?

ruhsat yenileme ücreti 2014 Haberi

ruhsat yenileme ücreti 2014

Ruhsat yenileme ücreti 2014!

İmar Kanunu gereğince, tüm yapı inşaatları için belediye ve valilik gibi yetkili birimlerden ruhsat belgesinin alınması gerekiyor. Kanunda ayrıca yapı inşaatına 2 yıl içinde başlanması ve 5 yıl içinde ise inşaatının bitirilmesi şartı yer alıyor.


Buna göre 2 yıl içerisinde başlanmayan; 5 yıl içerisinde bitirilmeyen yapılar için verilen ruhsat geçersiz kabul ediliyor. Bu durumda yürürlükte bulunan imar planı ve mevzuat kapsamında yeniden ruhsat düzenlenmesi gerekiyor.


İnşaat ruhsatının yenilenmesi için bir dilekçe yazılması ve gerekli harç bedelinin ödenmesi gerekiyor. Peki, inşaat ruhsat yenileme işlemi ne kadar?


2014 yılına ait yapı ruhsat yenileme ücreti, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında uygulanacak ücret tarifeleri kapsamında yer alıyor.


Ruhsat yenileme ücreti..

Yenileme - Yeniden Ruhsat Alınmasına İlişkin Ücretler

1.15 Yenileme (Yapı İnşaat Alanının beher m2 si için)...