06 / 05 / 2024

Ruhsata aykırı çalışan müteahhit

Ruhsata aykırı çalışan müteahhit

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yap-sat müteahhitlik firmalarına yönelik 2017 yılında yapılan denetimlerde, ruhsata aykırı iş yaptığı tespit edilen 900 firmanın yetki belgesi iptal edildi.

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

10 yıl çalışan ne kadar kıdem tazminatı  alır? SGK uzmanı Özgür Erdursun tek tek hesapladı!

SGK uzmanı Özgür Erdursun milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı ve tavan ücretlerini hesapladı. Erdursun’un tazminat hesabına vatandaştan tepki yağdı.

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Danıştay Başsavcılığı, Hatay'daki riskli alan kararını hukuka aykırı buldu: Depremden önce yapılmalıydı!

Danıştay Başsavcılığı, Antakya şehir merkezinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla riskli alan ilan edilmesinin hukuka aykırı olduğunu belirtti. Kararda, "Riskli alan depremden önce ilan edilmeliydi" denildi. İşte detaylar..

Son Dakika: Çalışan emekliye 5 bin TL ikramiyede kesin tarih belli oldu! Hemen hesapları kontrol edin!

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği 5 bin liralık ikramiye çalışan emekliye ikramiye düzenlemesi Meclis'ten geçerek yasalaştı ve Resmi Gazete'de yayımlandı. İkramiyelerin yatırılacağı tarih belli oldu.

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatırılacak?

Bu sene bir kereye mahsus verilen 5000 Türk Lirası ikramiye dışında kalan çalışan emekliler son günlerde torba yasanın meclisten geçmesi bekleniyor. İşte beklenen ödeme tarihi ve haberin detayları...

Türk Sağlık Sen'den İzmir Şehir Hastanesi çağrısı! En az 3 bin sağlık çalışanı için acil atama bekleniyor!

İzmir Şehir Hastanesi zorunlu görevlendirmelerle toplanan sağlık personelleri ile açılışı yapılırken, Türk Sağlık Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Şenol Atıcı, en az 3 bin sağlık çalışanının İzmir'e atanması talebinde bulundu.

Çalışan emeklilere müjde! Çalışan emekliye 5 bin Türk Lirası ikramiyenin hesaplara yatırma tarihi belli oldu...

Çalışan emekliye 5000 Türk Lirası düzenlemesi Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçtiği kaydedildi. Bu kapsamda bu hafta çalışan emeklilere ikramiye düzenlemesi 86 maddelik torba yasa teklifi içerisinde yer alarak Meclis'te görüşmesi yapılacak.  İşte haberin detayları...

Gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısı 122 bin 179'a çıktı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada "TÜİK ücretli çalışan istatistikleri Eylül 2023 verilerine göre gayrimenkul sektöründe ücretli çalışan sayısının 122 bin 179'a ulaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Çalışan emekliler de 5 bin TL ikramiyeyi alacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilerin de 5 bin TL ikramiyeden faydalandırılacağını açıkladı. İşte Erdoğan'ın yaptığı açıklamalar...

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

Muğla Menteşe'de imara aykırı alanlarda yıkım başladı!

Muğla'nın Menteşe ilçesinde imara aykırı inşa edilen konutlar için yıkım kararı alındı. Mahalledeki yıkımlarla ilgili Menteşe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada yıkım işlemlerinin bakanlık kontrolünde yapıldığı belirtildi. 

Değerli Konut Vergisi, Anayasa’ya aykırı mı? Uzman isim açıkladı!

Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığı konusu bir süredir gündemde yer alıyor. Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Funda Başaran Yavaşlar, bugünkü yazısında daha önce de yazdığı Değerli Konut Vergisi’nin Anayasa’ya aykırı olup olmadığına dair bir yazı kaleme aldı.

Ruhsata aykırı çalışan müteahhit Haberi

Ruhsata aykırı çalışan müteahhit

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkartılan "Yapı Müteahhitlerinin Kayıtları ile Şantiye Şefleri ve Yetki Belgeli  Ustalar Hakkında Yönetmelik" kapsamında, 2012 yılından itibaren 3194 sayılı İmar  Kanunu'na tabi bütün yapıların, bir yapı müteahhidinin sorumluluğu altında inşa  edilmesi ve her müteahhidin "Yetki Belgesi Numarası" alması zorunluluğu yer alıyor.

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, bu kapsamda Bakanlıkça, 2012- 2017 tarihleri arasında 410 bin müteahhide yetki belgesi numarası verildi.

Yetki belgesi numarası verdikten sonra da firmaların faaliyetlerini  düzenli olarak denetim altında tutan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, firmaların, yapım işinin ruhsata  ve ruhsata ekli etüt ve projelere aykırı gerçekleştirilmesi ve verilen süre  içinde aykırılığın giderilmemesi halinde beş yıl, aykırı olarak gerçekleştirilen  imalatın can ve mal güvenliğini tehdit etmesi halinde ise...