03 / 05 / 2024

ruhsatlı binalar

ruhsatlı binalar

TÜİK açıklamasına göre yılın ilk altı ayında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35.8 artı. Yılın ilk yarısında yapı ruhsatı verilen binaların toplam yüzölçümü, 112.6 milyon metrekare olarak belirlendi.

Ruhsat verilen yapıların yüzölçümü yüzde 4,2 arttı!

Türkiye'de 2013 yılının ilk 6 ayında bir önceki yıla göre belediyeler tarafından 'ruhsat' verilen yapıların bina sayısı yüzde 10,7, yüzölçümü yüzde 4,2, değeri 7,5, daire sayısı ise yüzde 7,7 oranında arttı.

İzmir Bayraklı'da yıkılan binaların tamamı ruhsatlı!

İzmir Bayraklı'daki toplam 12 binada can pazarı yaşandı. Bu binaların 5'i tamamen yıkılırken, 7'si ise kullanılamaz duruma geldi. Binaların tamamının ruhsatlı olduğu ortaya çıktı.

Uzun Çarşı Yenileme Projesi'nde 3 katlı ruhsatlı yapılara dokunulmayacak!

Büyükşehir Meclis Toplantısı sonrası gazetemize konuşan Başkan Toçoğlu, Uzun Çarşı Yenileme Projesi’nde yer alan ruhsatlı 3 katlı binaların akıbetine dönük çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İnşaat iskan ruhsatı sorgulama!

İnşaat iskan ruhsatı, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bir yapının iskanlı olup olmadığı nasıl sorgulanır? İnşaat iskan ruhsatı sorgulama işlemi nereden yapılır?

İskan ruhsatında istenen belgeler!

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, iskan alırken gereken belgeler neler? İşte, iskan ruhsatında istenen belgeler!

İskan belgesiz daire alınır mı?

Ruhsatlı binalar için yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan deniyor. Peki, iskan belgesiz daire alınır mı?

İskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. İskan zorunlu olup alınmadığında bazı yaptırımlar söz konusu oluyor. Peki, iskanı olmayan daireye kredi verilir mi?

İskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan, ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye deniyor. Peki, iskan raporu ne kadar sürede alınır?

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

İskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne yapılabilir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü birimince düzenlenen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne ya

İnşaata iskan almak için gerekenler!

Ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren ve Belediyelerin imar Müdürlüğü Yapı Kullanma İzni birimleri tarafından iskan belgesi düzenleniyor. Peki, inşaata iskan almak için gerekenler nelerdir?

Bina oturma ruhsatı nasıl alınır?

Bina oturma ruhsatı; ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belge olarak tanımlanıyor. Peki, bina oturma ruhsatı nasıl alınır? Bina oturma ruhsatı nereden alınır?

Yapı kullanma izni alınmazsa ne olur?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren; ruhsat bilgileri ve tapu kaydı gibi bilgilerin yer aldığı belgeye yapı kullanma izni belgesi deniyor. Peki, Yapı kullanma izni alınmazsa ne olur?

Yapı kullanma iznini kim alır?

Yapı kullanma izni, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belediyenin ilgili birimleri tarafından düzenlenen belge olarak karşımıza çıkıyor. Peki, Yapı kullanma iznini kim alır?

ruhsatlı binalar Haberi

ruhsatlı binalar

Konut satışlarındaki düşüşlere rağmen inşaat sektörünün yeni yapı izin ruhsatlarında artış hız kazandı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) Yapı İzin İstatistikleri verilerine göre, yılın ilk altı ayında yapı ruhsatı verilen yapıların yüzölçümü, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 35.8 artı. Yılın ilk yarısında yapı ruhsatı verilen binaların toplam yüzölçümü, 112.6 milyon metrekare olarak belirlendi. Bu yapılarda toplam 525 bin daire inşa ediliyor. Bunların yaklaşık 98 bini İstanbul'da yapılacak. Son açıklanan temmuz verilerine göre Türkiye'de konut satışları, önceki yüa oranla yüzde 20 geriledi. Buna rağmen inşaat ruhsatlarının yükselmesi dikkat çekici bulundu. 


Türkiye...