03 / 05 / 2024

ruhsatsız daire satışı

ruhsatsız daire satışı

İnşaat ruhsatı almadan ön ödemeli konut satışı yasak olmasına karşın vatandaşlar ‘hayali daire’ kurbanı oldular.  

Ruhsatsız daireyi satan doktor için 7 yıl hapsi istemi!

İstanbul’da özel bir hastanede görev yapan bir doktor ve eşi, ‘ek iş’ olarak daire pazarlamaya başladı. Çift, bir inşaat firmasının yaptığı daireleri, belli bir kâr payı koyarak sattı. İkili hakkında 'nitelikli dolandırıcılık' suçlaması ile 7 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Ruhsatsız ev alınır mı?

Yasal olarak bir yapı inşaatına başlanılabilmesi için, belediyeden ruhsat alınması gerekiyor. Ruhsatsız olarak başlanan yapılara cezai yaptırım uygulanıyor. Peki, ruhsatsız ev alınır mı? Ruhsatsız ev satılır mı?

Usulsüz gayrimenkul satışlarına yönelik çekirge operasyonu başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, usulsüz gayrimenkul satışları ve birçok suça yönelik "çekirge operasyonu" başlattı. 

Gaziantep'te ruhsatsız inşaatlara beton satılmayacak!

Gaziantep Valisi Davut Gül, şehirde ruhsatsız inşaatlara beton satışının yapılmayacağını dile getirdi.

Şafak Mahmutyazıcıoğlu Ece Erken için lüks daire satın aldı! 

Sunucu Ece Erken ile aşk yaşayan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, Ece Erken'e lüks daire satın aldı. Kesenin ağzını açan Şafak Mahmutyazıcıoğlu, daire için 9 milyon TL ödedi. 

Aykut Erdoğdu'nun iskansız daire aldığı iddia edildi!

İzmir'de satın aldığı villasında kaçak bölüm inşasıyla gündeme gelen CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun bu kez de  Kadıköy'de iskânsız dubleks daire satın aldığı öne sürüldü.

Viraistanbul Beylikdüzü daire fiyatları 2017!

Viraistanbul Beylikdüzü daire fiyatları 2017 kapsamında daireler minimum 280 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Proje Gül İnşaat imzasıyla yükseliyor...

Aydos Land Pendik daire satış fiyatları!

MS Mega İnşaat tarafından İstanbul Pendik'te hayata geçirilen Aydos Land projesinde 60 ay vade farksız taksitli ödeme yapılabiliyor. Aydos Land Pendik daire satış fiyatları 178 bin TL'den başlıyor...

11. Mahalle Beylikdüzü Rezidans satılık!

İstanbul Avrupa Yakası Beylikdüzü İlçe'sinde yükselen proje 29 bin 918 metrekare arsa alanına yayılıyor. 11. Mahalle Beylikdüzü Rezidans satılık daire teslimleri Ekim ayı 2018 yılında yapılması planlanıyor.

Arsa karşılığı daire satışında yargı ne diyor?

Sözcü Gazetesi'nin Olaylar, Sorunlar, Çözümler bölümünde "Arsa karşılığı daire satışında yargı ne diyor?" konusu üzerinde duruldu. İşte o yazı...

Beylikdüzü Kalekent satılık daire!

Gül İnşaat Liv Yapı ve 3S Kale tarafından inşa edilen proje İstanbul'un Beylikdüzü ilçesinde inşa ediliyor. Beylikdüzü Kalekent satılık daire tipleri 1+1'den 4+1'e kadar farklılık gösteriyor.

Westside Beylikdüzü Evleri satılık!

Westside Beylikdüzü Evleri satılık daire alanları minimum 40 metrekare, maksimum 210 metrekareden oluşuyor. Teslimlerin 2017 yılı Mart ayında gerçekleşeceği projenin satış süreci devam ediyor.

Beylikdüzü Westside satış ofisi telefon!

Beylikdüzü Westside satış ofisi telefon numarası 444 9 066 olarak belirlendi. Toplam 1.155 daire ve 166 dükkandan oluşan projede 36 ay 0 faiz fırsatı ile konut sahibi olunabiliyor.

Kurtköy Beşyıldız Novella satılık!

Kurtköy Beşyıldız Novella satılık daire tipleri 3+1 ve 4+1 olarak dizayn edildi. Peşin veya banka kredisi ile ödeme yapılabilen proje Sabiha Gökçen Havalimanı'na 2,4 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

Trendist Ataşehir'de 28 penthouse daire satışta!

Grey Yapı tarafından Ataşehir’de 1.5 yıl önce inşaatına başlanan Trendist Ataşehir’in yüzde 78’i satıldı. İnşaatının yüzde 72’si tamamlanan projede 28 adet penthouse daire satışa çıktı. Projedeki ticari üniteler ise mayısta satılacak.

ruhsatsız daire satışı Haberi

ruhsatsız daire satışı

Karar Gazetesi'nden Hamide Hangül bugünkü köşesinde ''Hayali konut mağduru aileler isyanda'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte, Hamide Hangül'ün yazısı..

Tüketici mağduriyetlerini önlemek için maketten satış olarak da bilinen, inşaat ruhsatı almadan ön ödemeli konut satışı yasak olmasına karşın binlerce aile “ruhsatsız ev” kurbanı oldu. İstanbul’da sadece 5 projede ve ağırlıklı Esenyurt bölgesinde binlerce ailenin ruhsatı olmadığı halde kendilerine vaade edilen hayali katlara 100 milyonlarca liranın üzerinde para kaptırdı. Bu firmalardan biri Osmanlı İnşaat. Firma ile hak sahipleri arasında 2010 yılı başından itibaren gayrimenkul satış vaadi sözleşmeleri imzalandığını belirten mağdur aileler, bu kapsamda Osmanlı İnşaat’ın, Diyanet-Sen projesi adı altında daireler yapacağı ve teslim tarihinin 30 Nisan 2012 olarak vaad edildiğini belirtiyorlar.  Esenyurt’ta başlatılan projede izin ruhsatının üzerinde kat çıkıldığını, 10 kat olması...