05 / 05 / 2024

Ruhsatsız iş yeri

Ruhsatsız iş yeri

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, verimsizliğin, ekonominin en önemli sorunlarından biri olduğunu dile getirerek önemli açıklamalarda bulundu. 

İki belediyeden kiralık 18 iş yeri!

Bursa ve Datça'da yer alan toplamda 18 iş yeri kiraya verilecek. Söz konusu iş yerlerinin kiralama ihaleleri 2 Mayıs ve 8 Mayıs tarihlerinde yapılacak. 

Berlin’de yüzde 37 kira artışı mağaza kapattırıyor, Türkiye’de Şubat iş yeri kira zammı yüzde 54.72!

​​​​​​​TÜİK Şubat ayı iş yeri kira zammını yüzde 54.72 olarak açıkladı. İş yeri sahipleri zammı çok bulurken gazeteci Gaffar Yakınca X sosyal medya hesabından Berlin’de 118 yıllık lüks ürün mağazasının yüzde 37’lik kira artışı yüzünden kapandığını duyurdu. Takipçileri bizde zamlar yüzde yüz dedi

Ruhsatsız ve imara aykırı yapılan o bungalov evler 6 kişiye mezar olmuştu! Sahibine istenilen ceza belli oldu!

Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde geçen yıl meydana gelen selde yıkılan ve ruhsatsız işletildiği tespit edilen bungalov ev sahibinin aldığı ceza belli oldu.

Belediyeden iki ilde kiralık 8 iş yeri!

İki ilde bulunan toplam 8 iş yeri için kiralama ihalesi düzenleniyor. Söz konusu ihaleler 24 Ocak ve 25 Ocak tarihlerinde yapılacak.

2 büyükşehirdeki 30 iş yeri ile 1 adet arsa kiraya veriliyor! 

Silivri, Beylikdüzü ve Ankara Çubuk'ta yer alan 30 iş yeri ile 1 adet arsa kiraya veriliyor. İşte ihale tarihi... 

Belediyeden kiralık 12 iş yeri!

Tosya Belediye Başkanlığı, Kastamonu Tosya'da yer alan 12 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu kiralama ihalesi 14 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

TOKİ yüzde 25 peşinat, 72 ay vadeyle konut ve iş yeri satıyor! Dev kampanyada tarih belli oldu!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, 32 ilde konut, 28 ilde ise iş yeri satışı yapacağını duyurdu. Söz konusu kampanyada konutlar ve iş yerleri için yüzde 25 peşinat,  72 ay vade imkanı sunuluyor.

Konya'da kiralık 6 iş yeri!

Derebucak Belediye Başkanlığı Konya Derebucak'ta yer alan 6 adet iş yeri için kiralama ihalesi düzenliyor. Söz konusu iş yerleri Çamlık Mahallesi'nde yer alıyor.

Turgutlu Belediyesi'nden 4 taksitle satılık iş yeri!

Manisa İli Turgutlu Belediye Başkanlığı, Manisa Turgutlu 6. Mıntıka'da yer alan iş yerini satışa çıkardı. Söz konusu iş yeri için 4 taksit imkanı sağlanıyor.

Belediyeden satılık 3 iş yeri!

Bilecik Pazaryeri Belediyesi'ne ait 3 iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu iş yerlerinin satış ihalesi 5 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Bu ilde 8 taksitle KDV'den muaf iş yeri satılacak!

Konya İli Meram Belediye Başkanlığı, Büyükkovanağzı Mahallesi'nde yer alan iş yerini 8 taksitle satışa çıkardı. Söz konusu iş yeri 222 metrekare alana sahip.

TOKİ Ankara 2023 projesi yarın ihaleye çıkıyor! Bu ilçeye 78 yeni konut ve 136 yeni iş yeri geliyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Ankara Kalecik projesi yarın ihaleye çıkacak. Söz konusu projede 78 konut, 136 iş yeri ve 5 restoran yer alacak.

Belediyeden satılık 12 iş yeri!

Giresun Belediye Başkanlığı, Giresun Merkez'de yer alan 12 adet iş yeri için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu iş yerlerinin satış ihalesi 23 Kasım tarihinde yapılacak.

Ruhsatsız iş yeri Haberi

Ruhsatsız iş yeri


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Perakende Bilgi Sistemi (PERBİS) uygulamaya girdiğinde esnafın en önemli sorunlarından olan plansız ve verimsiz yatırımlar büyük ölçüde azalacak. Ruhsatsız ve kayıt dışı iş yeri kalmayacak." dedi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Palandöken, yazılı açıklamasında, iş yeri açılışı başvurularında esnaf ve sanatkarların çok sayıda bürokratik işlemle zaman kaybettiğini vurguladı. 

Söz konusu işlemler sırasında 317 civarında belge düzenlendiğini vurgulayan Palandöken, "En son başvuruda bulunulan kurumdan belge alınamaz ve başvuru reddedilirse yapılan yatırım ve ödenen harçların tamamı boşa gidiyor." dedi. Palandöken, PERBİS uygulaması hakkında şunları kaydetti:

"PERBİS ile esnafın en önemli sorunlarından olan plansız ve verimsiz yatırımlar büyük ölçüde azalacak. Ruhsatsız ve kayıt dışı iş yeri kalmayacak. İş yeri açılışlarında aynı sokakta, aynı meslek kolunda...