05 / 05 / 2024

ruhsatsız konut satışları yeni tüketici kanunu

ruhsatsız konut satışları yeni tüketici kanunu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, " Tüketicilerle ilgili uygulamaların aksayan tarafları, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile getirilen kurallar çerçevesinde minimize edilecektir " dedi...

Konut satışları açıklandı, rakamlar gün güzüne çıktı! Bu konutları kim, nasıl alıyor? 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayına yönelik konut satışlarını açıkladı. Verilere göre; 105 bin 394 konut satışı yapıldı. Peki bu konutları kim, nasıl alıyor?

İmar planları ertelendi, konut satışları düştü!

Mersin’de konut satışlarında düşüş sürürken, söz konusu düşüşte, yabancıya konut satışında kotanın dolması ve ertelenen imar planlarının etkisinin büyük olduğu öğrenildi. Planların uygulanmasıyla konut açığında düşüş bekleniyor.

Konut satışlarında yabancının payı son 3 yılın en düşüğü!

Açıklanan resmi rakamlara göre, yabancılara gerçekleştirilen konut satışları Ağustos ayında bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 42 azaldı ve 3 bin 58 oldu. Söz konusu bu rakamlara göre yabancının satışlardaki payı son 3 yılın en düşüğü...

Loft Marin Beylikdüzü'nde satışlar başladı! Yeni proje!

Loft Marin Beylikdüzü projesi, İstanbul Beylikdüzü'nde Kavaklı'da yükseliyor. Projede konut satışları başladı. Peki Loft Marin'de hangi konut tipleri var? İşte ayrıntılar...

ABD’de konut satışları Mayıs ayında yüzde 22,2 düştü!

National Association of Realtors (NAR) tarafından açıklanan resmi verilere göre, ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Mayıs ayında yüzde 2,7 azaldı. Yine açıklanan rakamlara göre, söz konusu satışlar yıllık bazda da yüzde 22,2’lik düşüş kaydetti.

Konut satışları en çok Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih'te azaldı! Beklenen deprem İstanbul'da satışları etkiledi

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Eylül Helin Gül, İstanbul'daki konut satışlarını mercek altına aldı ve satışların en çok azaldığı ilçelerin Beyoğlu, Beylikdüzü, Bakırköy ve Fatih olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde işler kesat! Konut satışlarının 2023’de yüzde 30 gerilemesi bekleniyor!

Gayrimenkul satışları yılın ilk dört ayında geçen yıllara kıyasla hız kesti. Son 3 yıldır yıllık 1,5 milyon adet seviyesinde gerçekleşen konut satışları nisan ayında yüzde 35,6 gerilerken, 2023 genelinde satışların yüzde 25 ile 30 arasında düşeceği tahmin ediliyor.

Deprem bölgesindeki konut satışlarında zirve Kayseri'nin!

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremin ardından inşaat faaliyetleri hız kazanırken, konut satışları da yeniden canlandı. Türkiye'de yapılan konut satışlarının yüzde 8,80’i afet bölgelerinde gerçekleşti.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Konut satışlarındaki hız artarak devam edecek!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı H. İnanç Kabadayı bugün TÜİK tarafından açıklanan konut satış rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte İnanç Kabadayı'nın konut satışları ile ilgili açıklamaları...

Konut satışları tam kapanmada hız kesmedi!

Gayrimenkul sektörü tam kapanma döneminde hız kesemedi. Özellikle yabancıya konut satışları online platformda arttı. Super Group Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gökçiler, yaşanan yoğunluk karşısında mutlu olduklarını dile getirdi.

Konut satışlarında KDV iadesinin önü açıldı!

Maliye tarafından inşaat şirketlerinin ve müteahhitlerin şirket ortağı ve-veya ilişkili kişilere yaptıkları konut satışlarından meydana gelen KDV iadelerindeki engel çözüme kavuşturuldu.

İzmir’de konut satışlarını artırmak için neler yapılmalı?

Egenin incisi İzmir’de sıfır ve ikinci el konut satışlarında sert düşüşler sürüyor. İzmir’deki inşaat firmaları konut satışlarındaki durgunluğa karşı yeni çözümler arıyor.

ruhsatsız konut satışları yeni tüketici kanunu Haberi

ruhsatsız konut satışları yeni tüketici kanunu

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, "Tüketicilerle ilgili uygulamaların aksayan tarafları, Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile getirilen kurallar çerçevesinde minimize edilecektir" dedi.


Yazıcı, Slovenya Milli Günü etkinliğinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


"Yeni tüketici kanunu, ruhsatsız konut satışlarını durduracak mı?" şeklindeki soru üzerine Yazıcı, inşaat sektörünün ekonominin en dinamik alanı olduğunu belirtti. Yazıcı, "Ruhsatsız konut satışlarının yüksek düzeyde olduğunu düşünmüyorum. Daha çok yap-sat yapanlardan kaynaklanıyor olabilir. Yasa bu konuda gücünü gösterecek. Ruhsat almadan yap-sat başlamışsa, bunun durmuş olması çok doğaldır" dedi.


Amaçlarının yargısal bir karar gibi tasarrufta bulunmak olmadığına dikkati çeken Yazıcı, önemli olanın inşaat sektöründeki dinamizm devam ederken, tüketici haklarının da güvence altına alınması olduğunu söyledi.


Yazıcı, "Yeni tüketici kanunu kapsamında tüketicilere ne mesaj vermek istersiniz?" sorusu üzerine, "Tüketicilerle ilgili uygulamaların aksayan...