14 / 05 / 2024

Rumelihisarı Boğazkesen Cami

Rumelihisarı Boğazkesen Cami

Rumeli Hisarı'nda, konser platformunun bulunduğu yerde Sultan Mehmed'in 1452 yılında yaptırdığı Boğazkesen Camisi (Ebu'l Feth Camisi), 2006 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tekrar inşa edilecekmiş.

Boğa Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Boğa Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Said Boğazkesen tarafından kuruldu.

Çam Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Çam Gayrimenkul Anonim Şirketi bugün Beyoğlu'nda 50 bin TL sermaye bedeli ile Gökhan Boğazkesen tarafından kuruldu.

Vintage Gayrimenkul Anonim Şirketi kuruldu!

Vintage Gayrimenkul Anonim Şirketi Beyoğlu'na Gökhan Boğazkesen tarafından kuruldu.

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattı imar planı değişikliği onaylandı!

Rumelihisarı-Aşiyan Füniküler Hattına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği teklifi; Boğaziçi İmar Yüksek Koordinasyon Kurulu'nun 17.12.2020 tarihli ve 2020/2 sayılı kararı ile onaylandı.

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Denizli'de 219 yıllık cami restorasyon bekliyor! 

Denizli'de 2014 yılında boşaltılan Gündoğdu Mahallesi'nde 219 yıllık cami restorasyon bekliyor. 

Boğazkesen Köprüsü restore edilmezse yok olacak!

Tokat Erbaa'da bir bölümü Bizans İmparatorluğu, bir bölümüyse Selçuklu Devleti zamanında yapılan ve yıllar içinde tahribata uğrayan tarihi Boğazkesen Köprüsü için restorasyon projesi hazırlandı.

Arnavutköy Boğazköy Cami ibadete açıldı!

Restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Boğazköy Camii, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla hizmete açıldı.

Ahmed Esat Efendi Cami restorasyonunda yanlış uygulama!

İstanbul Kuzguncuk’ta Boğaz’ın kayıkçılarına özel yaptırılan tarihi Üryanizade Ahmed Esat Efendi Cami’nin kayıkhanesi restorasyon sonrası betonla kapatıldı, uzmanlar ‘kabul edilemez’ dedi...

Adapazarı Orta Cami önündeki dükkanlar yıkılıyor!

Adapazarı Belediyesi’nin Orta Cami önündeki dükkanların yıkılmasına ilişkin kararının Kurban Bayramı sonrasına ertelenmesinin ardından, tebligata göre 11 esnaf Çarşamba gününe kadar yıllarca ekmek yedikleri dükkânları boşaltmaya hazırlanıyor…

İstanbul'un ilk camisi hizmete açıldı!

Fatih Sultan Mehmet'in İstanbul'da yaptırdığı ilk cami Rumeli Hisarı'ndaki mescit, Boğazkesen Fetih Mescidi adıyla restore edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül mescidin açılışını gerçekleştirdi.

Arnavutköy'de cami inşaatında göçük!

Arnavutköy’e bağlı Boğazköy Mahallesi’nde bir süre önce yapımına başlanan cami inşaatında göçük meydana geldi. Göçükte bir işçi hayatını kaybetti. İstanbul Valisi Vasip Şahin de inşaata gelerek incelemelerde bulundu.

Orhan Gencebay: Rumelihisarı’ndaki evimi satmadım!

Samsunlu bir grup tarafından tehdit edildiği için Rumelihisarı’ndaki Boğaz manzaralı dairesini 4.5 milyon dolara sattığı iddia edilen Orhan Gencebay, “Hayatımda hiç tehdit almadım” dedi.

Rumelihisarı Boğazkesen Cami Haberi

Rumelihisarı Boğazkesen Cami



Rumelihisarı'na cami


Rumelihisarı Konserleri'nde, konser platformunun bulunduğu yerde Fatih Sultan Mehmed'in yaptırdığı Boğazkesen Camisi, konserlerin bitimiyle tekrar inşa edilecek. 


    Geleneksel hale gelen İstanbul-Rumelihisarı Konserleri'nde sanatçıların çıktığı platformunun bulunduğu yerde, Fatih Sultan Mehmed'in yaptırdığı Boğazkesen Camisi yeniden yapılıyor. Kültür Bakanlığı'na bağlı olan caminin yeniden yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediyesi röleve-restorasyon ihalesinde son aşamaya geldi. Belediyenin bu yılın ocak ayından beri projeleri arasında bulunan caminin ihalesini alan firma caminin aslına uygun rölevesini hazırlayacak ve Anıtlar Kurulu tarafından onaylandıktan sonra da restorasyon çalışmalarına başlanacak. 

    Fatih Sultan Mehmed, İstanbul'u fethinden önce 1452'de Rumelihisarı'nı binlerce işçiyi geceli gündüzlü çalıştırarak yaklaşık 4 ayda...