07 / 05 / 2024

Rumelihisarı restore mi edilecek

Rumelihisarı restore mi edilecek

İstanbul’un fethinden önce Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan 563 yıllık tarihi yapı bir süredir alarm sinyalleri vermeye başlamıştı. Bugün müze ve açık hava tiyatrosu olarak kullanılan Rumeli Hisarı’nda yenileme çalışmaları başladı

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi restore ediliyor!

Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'nin restore edildiğini açıklayan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz, restore çalışmalarında gelişmiş tekniklerin kullanıldığını dile getirdi.

Denizli'deki 800 yıllık tarihi çarşı restore ediliyor!

Denizli'de 800 yıllık geçmişe sahip olan Kaleiçi Çarşısı, turizme kazandırılmak amacıyla aslına uygun olarak restore edilecek. 

Yerebatan Sarnıcı restore mi edilecek?

Yerebatan Sarnıcı'nın restorasyon çalışması meclis gündemine taşındı. CHP'li Zeybek, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yerebatan Sarnıcı restore edilecek mi?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. O sütunların restore edilip edilmeyeceği gündeme oturdu. Peki restorasyon yapılacak mı?

Denizli Hüsamettin Gazi Bey Türbesi restore edildi!

Denizli'nin geçmiş değerlerini içinde barındıran tarihi yapıları yıkılmaktan kurtaran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hüsamettin Gazi Bey Türbesi’ni de restore etti.

Tarihi Kula Evleri restore ediliyor!

Manisa’nın Kula ilçesinde ortalama 150 ila 200 yıllık geçmişe sahip Tarihi Kula Evleri’ni turizme kazandırmak için kolları sıvayan Manisa Büyükşehir Belediyesi 6 evi restore edecek.

Manisa Soma'daki 150 yıllık evler restore ediliyor!

Manisa’nın Soma ilçesinde yaklaşık 150 yıllık bir geçmişinin olduğu belirtilen Çarşı Camisi’nin yanındaki Ahmet Kemahlı’dan kalma ev, restore ediliyor.

Şanlıurfa Barutçu Hanı restore ediliyor!

Barutçu Hanı'ndaki restore uygulaması devam ediyor. Geçmişi 16. yüzyıla kadar dayanan 3 katlı Barutçu Han ve Büyükşehir Belediyesi'nin tarihi alanlarda yaptığı çalışmalar halkın da takdirini topluyor.

Manisa'daki 300 yıllık Donbaycıoğlu Hanı restore ediliyor!

Manisa'nın Akhisar ilçesindeki Donbaycıoğlu Hanı, Akhisar Ticaret Borsası tarafından restore ediliyor. Alhat, yaklaşık 300 yıllık geçmişe sahip Donbaycıoğlu Hanı'nın restorasyonunu üstlendiklerini belirtti.

Zigetvar'daki Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin minaresi restore edilecek mi?

Budapeşte'de düzenlenen "Zigetvar'da Minare Yapılsın mı Paneli"nde uzmanlar, Osmanlı döneminde Zigetvar Kalesi'nde inşa edilen Kanuni Sultan Süleyman Camisi'nin minaresinin aslına uygun restore edilmesi konusundaki görüşlerini dile getirdi.

Zorlu Holding Rumelihisarı'ndaki tarihi eseri villaya mı dönüştürdü?

Zorlu Holding sahibi Ahmet Nazif Zorlu Rumelihisarı üstünde aldığı, 2. grup tescilli tarihi eseri restore ettirmek için İBB'den “müze yapacağım” diye izin almıştı. Zorlu'nun eseri havuzlu villa yaptığı ve etrafını duvarlarla çevirdiği söyleniyor.

Sinop Boyabat'taki tarihi konaklar restore ediliyor!

Sinop’un Boyabat ilçesindeki tarihi konaklar restore edilerek turizme kazandırılıyor. Boyabat’ı turizme kazandırma çalışmaları kapsamında yapılan restorasyonlarla daha önceden ilçe merkezinde birçok konağın yapımı gerçekleşmişti.

GS Üniversitesi'nin yanan binası turistik tesis mi olacak?

İki buçuk sene önce çıkan yangında hasar gören GS Üniversitesi binasının restore edilmesi için çağrı yapılıyor. Bildiride "Restorasyonun bugüne kadar yapılmamış olması, acaba burası da turistik tesis mi olacak?" sorusunu akıllara getiriyor.

Rumelihisarı restore mi edilecek Haberi

Rumelihisarı restore mi edilecek


Fatih Sultan Mehmed tarafından 563 yıl önce yaptırılan Rumelihisarı’nda restorasyon çalışmaları başladı. Tarihi yapı, günümüzde müze ve açık hava tiyatrosu olarak kullanılıyordu. İstanbul’un fethinden önce Fatih Sultan Mehmed tarafından yaptırılan 563 yıllık tarihi yapı bir süredir alarm sinyalleri vermeye başlamıştı. Tarihi yapının duvarlarında derz kayıplarının yaşanması, merpenlerin aşınması gibi hasarlar üzerine müze yetkililerinin müracaatı ile inceleme başlatılmıştı. Bugün müze ve açık hava tiyatrosu olarak kullanılan Rumelihisarı’nı tamamen kapatılmanın eşiğine getiren hasarlı bölümlerin restorasyonu ise başlamış durumda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi hazırladığı raporla taşlarının arasındaki derzlerinin boşalması, kırıklar oluşması, merpenlerde aşınmalar gibi hasarların tamiratı bitene kadar müzenin tamamen ziyarete kapatılmasını istemişti.


HASARLI BÖLÜMLER KAPATILDI


Tarihi binada yapılan ziyaret sınırlanmasının ardından yenileme çalışmaları başladı. Eskiden konser alanı olan bölüm şantiye merkezi haline getirildi. Bu...