07 / 07 / 2024

rumelihisarındaki cami inşaatı

rumelihisarındaki cami inşaatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, 'ecdat' dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk" dedi.

Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki otel inşaatına yeniden başlandı!

Cengiz İnşaat tarafından Ekim 2022 yılında inşaatı başlanan projenin çalışmaları Aralık'ta iptal edilmişti. Cennet Koyu'ndaki inşaat çalışmaları yeniden başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Döviz ve KDV oranlarındaki artış inşaat maliyetlerini daha da yükseltecek!

Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu inşaat maliyetleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada Döviz ve KDV oranlarındaki artışlar inşaat maliyetlerini daha da artıracağını söyledi.

Döviz kurlarındaki değişiklik inşaat sektörünü nasıl etkiledi? 

Döviz kurlarındaki hareketlilik inşaat sektörünü etkiledi. İnşaat malzeme fiyatlarının arttığını söyleyen Mimarlar Odası Denizli Şubesi sektörün oldukça yavaşladığını dile getirdi. 

Erzurum'da cami inşaatı çöktü: 3 yaralı! 

Erzurum Oltu'da yapımı devam eden bir caminin inşaatında çökme yaşandı Çökme nedeniyle 3 kişi yaralandı.

Horadiz ve Ermenistan arasındaki demiryolu inşaatı 2.5 yılda tamamlanacak!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, kurtarılan topraklarda Horadiz'den Ermenistan sınırına kadar demir yolu inşaatına çoktan start verdiklerini, bu hattın en geç 2,5 senede içinde faaliyete alınacağını belirtti. 

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Taksim Cami'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı...

Gaziosmanpaşa'da 4 caminin inşaatında son aşamaya gelindi!

Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından yapımı devam eden 4 cami inşaatında çalışmalar son aşamaya geldi. Camilerin Ramazan'da ibadete açılması bekleniyor.

İznik Gölü kenarındaki fabrikaya inşaatı bittikten sonra ÇED raporu verildi iddiası!

Orhangazi'de zeytinyağı fabrikasının ÇED süreci, inşaatı tamamlandıktan sonra başladı. Avukat Erol Çiçek, tesisin inşaatının ÇED yönetmeliğine, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu’na ve 1/25 000 Ölçekli İznik Gölü Nazım İmar Planı'na aykırı olduğunu belirtti. 

Bodrum Ortakent'teki külliye inşaatına dernek ve STK'lardan tepki!

Bodrum'da tepkilere neden olan Gökova koyu manzaralı devasa külliye inşaatına ilişkin tartışmalar sürüyor. Deniz manzaralı külliye inşaatının yaklaşık 100 milyon TL'ye mal olması bekleniyordu. Projede değişiklik yapılarak külliye yerine cami inşaatı tabelası asıldığı görüldü.

Yalçın Arcak'tan Manisa Yunusemre'deki cami inşaatı için suç duyurusu!

CHP Manisa Yunusemre İlçe başkanlığı, Yunusemre Belediyesi’nin bahçesine yaptırılan Meydan Camii’nin inşaatında usulsüzlük yapıldığını ileri sürdü. CHP Yunusemre İlçe Başkanı Yalçın Arcak, suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Antalya Üçağız Yarımadası'ndaki villa inşaatına tepki!

Antalya'nın Demre ilçesindeki doğa harikası Üçağız Yarımadası'nda, bir İngiliz vatandaş yaklaşık 10 yıl önce satın aldığı kaçak yapıyı yıkıp, İmar Barışı'ndan yararlanarak, yerine villa inşa etti. Bölgede oturanlar, villa inşaatını; CİMER'e, kaymakamlığa ve belediyeye şikayet etti.

rumelihisarındaki cami inşaatı Haberi

rumelihisarındaki cami inşaatı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen TİKA toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasına sahip çıkmak şöyle dursun onu ihya edenlere karşı çıkan bir anlayış var" diyerek,  "Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, 'ecdat' dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk" ifadelerini kullandı.


Erdoğan, "Fatih'in emaneti olan Rumeli Hisarı içerisindeki bu mescit tekrar inşa edilmeye çalışılıyor. İnşaat şu anda sürüyor, inşallah ramazana değilse de bayrama yetişecek ve ibadete açılacak. Ne güzel bir hizmet değil mi? Yapanlardan Allah razı olsun. Ama bakıyoruz, bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasındaki birileri çıkıyor, 'biz buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz' diyor. Siz kimin bağından, kimi kovuyorsunuz. Orası zaten ibadet mekanı" şeklinde konuştu.


Cumhurbaşkanı Erdoğan:...