24 / 07 / 2024

Rus ekonomisi

Rus ekonomisi

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar beklenenin aksine ülkenin gelirlerini düşürmek yerine artışa neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ekonomi üzerindeki etkileri şaşırtıyor.

Rusya'da inşaatın toparlanması ekonomiyi destekliyor!

Rus ekonomisinde büyüme yavaşladı. Rusya'da inşaat sektöründe toparlanmanın ekonomik büyümeye destek sağladığı kaydedildi.

Rus ekonomisi nisanda yüzde 12 küçüldü!

Rus ekonomisi nisan ayında yüzde 12, 2020 yılının ocak-nisan döneminde ise yüzde 1,9 küçüldü.

Petrol savaşına giren Rusya'yı ekonomide zor bir yıl bekliyor!

Petrol fiyatlarındaki düşüş ve koronavirüs salgını nedeniyle zor günler geçiren Rus ekonomisi için 2020’nin negatif yönlü baskılarla geçmesi bekleniyor.

Rus uzmanlardan Kanal İstanbul değerlendirmesi: İkili ticaret hacmi artacak!

Kanal İstanbul projesini değerlendiren Rus uzmanlar, yeni kanalın Karadeniz ve Marmara Denizi arasındaki trafiği artırma fırsatını sunacağını söyledi...

Türkiye ekonomisi 2019'un üçüncü çeyreğinde yüzde 0,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 0,9 büyüme kaydetti. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Türkiye ekonomisinin, 3. çeyrekte yüzde 0.9 büyüdüğünü açıkladı.

Hazine yetkilisi: Suriye operasyonu Türk ekonomisi üzerinde kalıcı olumsuz etki yaratmaz!

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Barış Pınarı Harekatı’nın Türkiye ekonomisi üzerinde ‘kalıcı olumsuz bir etkiye yol açmasını beklemediği’ belirtildi.

OECD, 2019 Türkiye ekonomisi için beklentileri iyileştirdi!

Global ekonomik görünümün kararmaya devam ettiğini, gelişmiş ve gelişmekte olan ekonomilerde büyümenin yavaşlamayı sürdürdüğünü açıklayan OECD, Türkiye ekonomisi için 2019 beklentilerini iyileştirdi.

Rus ve Çinliler Maraş tapusu peşinde!

Kıbrıs Barış Harekâtı'nda Rumların terk ettiği, KKTC’nin ise 45 yıldır kapalı tuttuğu Maraş'ta bulunan gayrimenkuller Rus ve Çinli şirketlerin radarına girdi. Şirketler, elinde Maraş tapusu olan Rumlara satın alma teklifi götürüyor.

Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcıları Maraş'a yöneldi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) hükümetinin Kapalı Maraş’ın açılması için çalışmalara başlaması Rus ve Çinli gayrimenkul yatırımcılarını bölgeye yöneltti.

İzmir gayrimenkul sektörüne Rusların ilgisi artıyor!

Rota Gayrimenkul’ün Ukrayna kökenli Danışmanı Bochok, İzmir’in iklimi, yaşam kültürü ve ekonomisi, Rusça konuşan ülkelerde yaşayanlar için, oldukça cazip bir hayat sunuyor" diye konuştu...

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

Türkiye ekonomisi 2018 yılında yüzde 2,6 büyüdü!

TÜİK, geçen yıla ilişkin üretim yöntemiyle hesaplanan gayrisafi yurt içi hasıla sonuçlarına göre, Türkiye ekonomisi 2018 yılında yüzde 2,6 büyüdü...

Cem Yılmaz, XI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi’ne damga vuracak!

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından Soysal iş birliği ile düzenlenen XI. AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi'ne katılacak...

Rus inşaat şirketleri Suriye’de havalimanı inşa edecek!

Suriye Planlama ve Uluslararası İşbirliği Kurumu Başkanı İmad Sabuni, Suriye-Rus hükümetler arası komisyonun toplantısında imzalanan anlaşmalar kapsamında Suriye’nin Tartus kentinde havalimanı ve aşı üretim fabrikası inşa edeceklerini açıkladı.

Rus ekonomisi Haberi

Rus ekonomisi

Savaş Rusya'nın gelirlerini artırdı. Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Rusya'ya uyguladığı yaptırımların Rus ekonomisini küçültmesi beklenirken küresel piyasada artan petrol ve gıda fiyatları ülkenin gelirlenin artmasına neden oldu.

 Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) verilerine göre Rusya'nın ham petrol ihracat hacmi, Mayıs ayında Nisan ayına göre değişmeyerek günde 5,4 milyon varil olarak gerçekleşti. Ancak rafineri ürünlerinde ihracat günde 2,4 milyon varile geriledi. Bu da günlük 155 bin varillik azalmaya denk geliyor.

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA), küresel petrol üretiminin mayısta bir önceki aya göre günlük 900 bin varil artarak 99 milyon varile ulaştığını bildirdi.

Merkezi Paris'te bulunan IEA'nın ilgili açıklamasında, "Küresel bazda ham petrol ve petrol ürünlerinin fiyatlarında yaşanan artış sonucu Rusya'nın petrol ihracatından elde ettiği gelir Mayıs ayında, bir önceki aya göre 1,7 milyar...