27 / 04 / 2024

Rus metro şirketi

Rus metro şirketi

1989 yılında Sovyetler, İstanbul'da Topkapı-4. Levent arasında metro, Sirkeci-Üsküdar arasında da tüpgeçit inşa etmek için İstanbul Belediyesi ile görüşme yapmışlar. Her iki projenin finansmanı da Sovyetler olacakmış.

1971 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk ihalesini Ruslar kazanmış!

1971 yılında Fransız, Kanada, Alman ve Rus firmalarının katıldığı ön raporlara ait ihaleyi Ruslar kazanmış. İki ayrı hat üzerinde çalışması düşünülen İstanbul Metrosu 3,5 milyar liraya mal olacakmış.

Ankara'da kritik görüşme! Türkiye, Rusya'dan yüzde 25 indirim isteyecek iddiası

BOTAŞ'ın Rus enerji şirketi Gazprom'dan yüzde 25'in üzerinde indirim isteyeceği bu istek kabul edilmezse borçlarının 2024'e ertelenmesini isteyeceği iddia edildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, Gazprom Başkanı Miller ile görüştü!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus enerji şirketi Gazprom’un Başkanı Aleksey Miller ile bir araya geldi.

Gazprom resmen tehdit etti! 20 Ekim’e kadar süre verildi!

Rusya-Ukrayna savaşında ki tutumu nedeniyle gaz sevkiyatlarının düşürüldüğü Moldova’ya, Rusya’dan tehdit gibi açıklama geldi. Rus enerji şirketi Gazprom, aksayan doğalgaz ödemelerinin 20 Ekim’e kadar yapılmaması halinde sevkiyatları durdurabileceğini bildirdi.

Rusya gazı kesti AB tehdit etti! Sözleşmelere sadık kalınmazsa…

Rus enerji şirketi Gazprom’un Avrupa’ya enerji akışını kesmesi üzerine Avrupa Birliği’nden tehdit gibi bir açıklama geldi.

Ülkeler alarmda! Gaz sevkiyatı süresiz olarak durdu

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattının belirsiz bir süre kapalı kalacağını duyurdu.

Doğalgaz akışı 3 gün boyunca kesilecek! Son dakika haberi az önce geldi

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesinin bakımı nedeniyle 31 Ağustos’tan itibaren 3 günlüğüne doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı.

Gazprom’dan doğalgaz vanasını kapatıyor! İşte detaylar!

Rus enerji şirketi Gazprom, Kuzey Akım boru hattından, tek kompresör ünitesini doğalgaz akışının durdurulacağını açıkladı. İşte detaylar!

Almanya 10 milyar euroluk iflas desteği açıkladı! O şirketi kurtarma kararı aldı

Alman hükümeti, Rus enerji şirketi Gazprom'un ülkedeki eski iştiraki Gazprom Germania'nın (Gazprom Almanya) uzun vadeli kamu yönetimine geçirileceğini ve iflasını önlemek için 10 milyar avroya kadar kamu kurtarma paketi sağlanacağını bildirdi.

Doğal gaz fiyatlarına kış gelmeden büyük zam geldi! İşte konut ve sanayi tarifesi

Rus enerji şirketi Gazprom'un Avrupa'ya doğal gaz ihracatını durduracağını açıklamasından sonra Türkiye'de doğal gaz fiyatlarına zam geldi. Doğal gazın mesken ve sanayi tipi kullanım tarifesi değişti. İşte ayrıntılar...

Benzin camiası bu satın almayı konuşuyor! Dev el değiştirme gerçekleşti

Rus petrol şirketi Lukoil, Shell'in Rusya'daki iştiraki Shell Neft'i bünyesine kattı. Bu satışın ne kadar gerçekleştiği henüz bilinmiyor.

Rus Yapı Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Rus Yapı Turizm Anonim Şirketi Esenyurt'ta Barış Akyol ve Ömer Akyol ortaklığında kuruldu.

Uber, Rus Teknoloji Şirketi Yandex ile Ortaklığını Bitiriyor!

Uber, Yandex Taxi'deki pay satışını hızlandırma kararı alarak, ortaklığı sonlandıracaklarını açıkladı...

Metro Hırdavat İnşaat Metal Elektronik Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metro Hırdavat İnşaat Metal Elektronik Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 500 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Talaş tarafından kuruldu.

Rus metro şirketi Haberi

Rus metro şirketi



Sovyetler'den İstanbul'a ilginç ''yeraltı ulaşım'' önerisi


Metro umudu


Metro, Topkapı-Cerrahpaşa-Yenikapı-Unkapanı-Şişhane-Taksim-Osmanbey-Şişli-Gayrettepe-Levent ve 4. Levent güzergahında çalışacak


   İSTANBUL'da Topkapı-4. Levent arasında ''metro'', Sirkeci-Üsküdar arasında da tüpgeçit yapılması planlanıyor.

   Bu iki projenin uygulanabilmesi için, Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen ile Genel Sekreter Alev Coşkun, dün Sovyetler Birliği'nden gelen bir heyetle görüşmelerde bulundu.

   İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, saatte 45 bin kişiyi taşıyabilecek kapasitede olması düşünülen metro, Topkapı-Cerrahpaşa-Yenikapı-Unkapanı-Şişhane-Taksim-Osmanbey-Şişli-Gayrettepe-Levent ve 4. Levent güzergahında çalışacak.

   

   Metro sisteminin yaklaşık 1 milyar dolara mal olacağını belirten belediye yetkilileri, eğer anlaşma sağlanabilirse, metronun finansmanının, Sovyet ''Vvo Techno Export'' firması ile Sovyet Hükümeti tarafından ucuz faizli kredilerle sağlanacağını...