27 / 04 / 2024

Rusya gazı kesti AB tehdit etti! Sözleşmelere sadık kalınmazsa…

Rusya gazı kesti AB tehdit etti! Sözleşmelere sadık kalınmazsa…

Rus enerji şirketi Gazprom’un Avrupa’ya enerji akışını kesmesi üzerine Avrupa Birliği’nden tehdit gibi bir açıklama geldi.



Avrupa Birliği’nin Rusya gazına tavan fiyat uygulamasına gideceğini açıklaması üzerine Rusya Gazprom üzerinden Avrupa ülkelerine gaz sevkiyatını süresiz olarak durdurdu. Gazprom, Kuzey Akım gaz hattı üzerinde arıza olduğunu ve bu yüzden gaz sevkiyatının süresiz olarak durdurulduğunu açıklamıştı.

Bu durum üzerine Avrupa Birliği’nden tehdit gibi bir açıklama geldi. AB Komisyonu’nun Ekonomiden Sorumlu Üyesi Paolo Gentiloni, Putin’in kararlarından korkmadıklarını söyledi ve Rusya’yı sözleşmelere sadık kalmaya davet etti. Gentiloni, sözleşmelere sadık kalınmazsa “harekete geçmeye hazırız" dedi.

AVRUPA’DA KIŞ SERT GEÇECEK

AB'nin gaz depolarındaki yüksek doluluk oranına dikkat çeken Gentiloni, enerji tüketimini sınırlandırma planlarına da işaret ederek, Avrupa'nın sert geçmesi beklenen kışa hazırlandığını kaydetti. Gentiloni, tüketicileri yüksek enerji faturalarına karşı halkı desteklemeye yönelik önlemlerin de alınması gerektiğini söyledi.

Gentiloni, Cuma günü Rus ham petrolüne ve petrol ürünlerine tavan fiyat uygulama konusunda mutabık kalan G7 ülkelerine başka ülkelerin de katılabileceğine de işaret ederek daha geniş bir koalisyon olasılığını görüştüklerini belirtti.

Bağlayıcı anlaşmalara tabi olmayan ülkelerin de düşük petrol fiyatlarından fayda sağlayabileceğini savunan Gentiloni, Avustralya ve Güney Kore gibi ülkelerin de koalisyona katılmaya ilgi göstereceğini düşündüğünü ifade etti.

Rusya gazı kesti AB tehdit etti! Sözleşmelere sadık kalınmazsa…


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön