06 / 05 / 2024

Rus rublesi avro

Rus rublesi avro

Moskova Borsası verilerine göre, 30 Eylül'de dolar/ruble paritesi yüzde 1,27 düşüşle 56,5 seviyesine, avro/ruble paritesi ise yüzde 6,5 düşüşle 2014’ten bu yana ilk defa 53 seviyesinin altına geriledi.

18 ayın ardından rekor geldi! Rus rublesi dolar karşısında zirvede!

Dolar/ruble paritesi 23 Mart 2022 tarihinden bu yana ilk defa 102 seviyesini aşarak zirveye yerleşti. 

Rus rublesi dolar karşısında 16 ay sonra ilk kez 95 seviyesini aştı!

Rus rublesi dolar karşısında yaklaşık yüzde 0,11 değer kaybederek, Mart 2022’den bu yana ilk kez 95 seviyesinin üzerine çıktı.

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

Rus gazı için yeni hamle! Değişiyor...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından imzalanan kararnameyle "dost olmayan" Batılı ülkelerin, Rus doğal gazına yönelik borçlarını dolar veya avro gibi yabancı para birimleriyle ödemelerine izin verildi.

Rus rublesi şahlandı! Dolar ve avro karşısında değer kazanıyor!

Moskova Borsası verilerine göre, 30 Eylül'de dolar/ruble paritesi yüzde 1,27 düşüşle 56,5 seviyesine, avro/ruble paritesi ise yüzde 6,5 düşüşle 2014’ten bu yana ilk defa 53 seviyesinin altına geriledi.

Rus rublesi ayın en yüksek seviyesinden işlem görüyor! Yükselişte olan rublede son durum ne?1 Rus rublesi kaç TL?

Erdoğan’ın geçtiğimiz günlerde önemli açıklamalarda bulunduğu Şanghay Zirvesi sonrasında, Putin, Türkiye’nin Rus gazı ödemelerinin yüzde 25’ini ruble ile yapmasının kısa sürede yürürlüğe konacağını belirtti. Açıklamanın ardından gözler Rus rublesinin kaç TL’den işlem gördüğünü araştırıyor.

Dünya bunu konuşuyor! Rus rublesi değerlendi; gerçek mi yapay mı?

Dünya gündeminde Rus rublesinin değeri konuşuluyor. Rusya Ukrayna Savaşından bir gün önce 81 olan ABD doları/Rus rublesi kuru bugün 76 lirayı gördü. Tü m yaptırımlara rağmen Rus rublesinin değer kaybetmemesi dünya gündeminde yer alıyor. Peki bu gerçek mi yapay mı?

Putin'den ruble kararı! 1 Rus rublesi kaç TL?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, doğal gazı dost olmayan ülkelere ruble karşılığında satma kararı Avrupa ülkelerini ayağa kaldırdı. Dünya gündemine bomba gibi düşen bu açıklama sonrasında yüz binlerce kişi rubleyi araştırmaya başladı...

Rus piyasalarında kayıplar artıyor!

Rus rublesi, dolar karşısında kısa süreliğine 79'a gerilerken, kısa süre içerisinde tekrar 77 seviyesinin altına geldi.

Rus piyasalarında kayıplar artarak devam ediyor!

Yeni tip koronavirüs salgını ve petrol fiyatlarında devam eden aşağı yönlü baskı nedeniyle Rus rublesi ve borsasındaki düşüş bu haftanın ilk gününde devam ediyor.

Rus model Viki'ye inşaat şirketi dava açacak!

Rus model Viki Odintcova Dubai'de gökdelenin tepesinde hiçbir güvenlik önlemi almadan çektirdiği fotoğraflardan dolayı davalık olacak.

Ordu'daki Rus Pazarı Altınordu Belediyesi'ne devredildi!

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu'daki Rus pazarı olarak bilinen yaklaşık 6.5 dönümlük alan üzerindeki mülkiyet hakkını Altınordu Belediyesine devretti.

Eyfel Kulesi 300 milyon avro ile yenilenecek!

Başkent Paris'in sembollerinden Eyfel Kulesi'nin güvenliği ve bakımı için 300 milyon avro ayrılacak.

Rus rublesi avro Haberi

Rus rublesi avro

Rus rublesi, Rusya Merkez Bankası’nın politika faiz oranını yüzde 14’ten yüzde 11’e düşürme kararından sonra dolar ve avro karşısında değer kaybetmişti.

Ukrayna-Rusya savaşı öncesi 23 Şubat’ta 85 bandından işlem gören dolar/avro paritesi, 10 Mart’ta 145’e kadar çıkarken devamında yüzde 60’tan fazla gerileyerek 2014 tarihinden bu yana ilk defa 53 seviyesinin altına düştü.

Analistler, ülkede devam eden sermaye kontrollerinin yanı sıra, yüksek enerji fiyatlarının Rus rublesini desteklediğini kaydetti.

Rusya’nın ana ihracat ürünü petrolün varil fiyatı, uluslararası piyasa genelinde Brent türünde 88,3 dolardan işlem görüyor. Peki Rus rublesi neden değer kaybetmişti? İşte detaylar...

RUS RUBBESİ, FAİZ KARARINDAN SONRA DEĞER KAYBETTİ!

Rus rublesi, Rusya Merkez Bankası’nın politika faiz oranını yüzde 14’ten yüzde 11’e düşürme kararından sonra dolar ve avro karşısında değer kaybetmişti.

Dolar/ruble paritesi yüzde 8,3...