28 / 04 / 2024

18 ayın ardından rekor geldi! Rus rublesi dolar karşısında zirvede!

18 ayın ardından rekor geldi! Rus rublesi dolar karşısında zirvede!

Dolar/ruble paritesi 23 Mart 2022 tarihinden bu yana ilk defa 102 seviyesini aşarak zirveye yerleşti. 



Dolar/ruble paritesi 18 ayın ardından ilk defa 102 seviyesini aşarak, rekor kırdı. Cuma gününü 100,4 seviyesinden tamamlayan dolar/ruble paritesi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,7 değer kazandı

18 AYIN ARDINDAN REKOR GELDİ!

Moskova Borsası verileri baz alınarak açıklanan sonuçlarda, cuma gününü 100,4 seviyesinden tamamlayan dolar/ruble paritesi, haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,7 değer kazandı ve 102,1 seviyesi ile son 18 ayın zirvesine çıktı.

nalistler, devam eden Ukrayna savaşının yanı sıra Filistin ile İsrail arasında artan gerginliğin rubledeki değer kaybında etkili olduğunu dile getirdi.

Rusya Merkez Bankası, rubledeki değer kaybıyla artan yüksek enflasyon tehlikesi nedeniyle faiz oranını 15 Ağustos’ta yüzde 8,5’ten yüzde 12’ye, 15 Eylül’de de yüzde 13’e yükseltmişti.

18 ayın ardından rekor geldi! Rus rublesi dolar karşısında zirvede!

DOLARDA SON DURUM! 9 EKİM 2023 SON DAKİKA DOLAR KURU

Güncel dolar fiyatları 9 Ekim Pazartesi günü  milyonlarca kişi tarafından yakından takip edilirken, kritik bir gelişme yaşandı. Bugün dolar ne kadar, kaç TL? sorusu yatırımcıların gündeminde yer alırken Orta Doğu’da artan savaş gerilimi döviz kurlarında rekor getirdi.

Haftanın ilk işlem gününde döviz piyasaları hızlı bir yükseliş yaşadı. Hamas'ın İsrail'e düzenlediği saldırı ve İsrail'in savaş ilanı Orta Doğu’da gerilimi arttırırken yurt içinde dolar/TL kuru rekor seviyeye ulaştı.  Dolar 28,11 TL’yi görerek tüm zamanların en yüksek seviyesine yükseldi. Euro kuru ise  29,74’ü test etti.

Şu sıralarda dolar 27,79 TL seviyelerinde bulunuyor. Aynı dakikalarda euro/TL yüzde 0,15 yükselişle 29,32'den, sterlin/TL yatay seyirle 33,7700'den satılıyor.

Dolar endeksi ise yüzde 0,3 yükselişle 106,5 seviyesinde bulunurken, euro/dolar paritesi yüzde 0,31 değer kaybıyla 1,055'0den işlem görüyor.

İslam Memiş'ten o yatırımcılara yüreği ağza getiren açıklama: Bir sabah batma ihtimaliniz çok yüksek!

9 Ekim Pazartesi dolar ne kadar? Bugün dolar kaç lira? Dolar alış satış fiyatı

Euro haftaya nasıl başladı? Euro/TL bugün kaç lira? 9 Ekim 2023 euro/TL kuru

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön