03 / 05 / 2024

Rus turizm

Rus turizm

Rus şirket girişi sürüyor Uçak krizi sonrası Türk şirketleri Rusya'da sıkıntı yaşarken Rus şirketleri Türkiye'ye girişe devam ediyor. Yılın ilk 2 ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu.

Oteller fiyatlarını yüzde 20 düşürdü!

Rus turistin bu yıl krizle yüzde 30 düşmesi beklenirken, oluşacak boşluğun yerli turistle doldurulamaması otelcilerin uzun süre Avrupalı tur operatörlerine direnmesine karşın fiyatları yüzde 20 düşürmesine yol açtı.

Aleksy Ulyukayev: Rus turist sayısı azalmayacak!

Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanı Aleksy Ulyukayev, rublenin dolar karşısında yeniden güçlendiği için Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısında bir azalma olmayacağını müjdeledi. Sektör temsilcileri açıklamaya temkinli yaklaştı.

Rus turist sayısı 2 ayda yüzde 26 geriledi!

İçinde bulundukları kriz yüzünden erken rezervasyondan vazgeçen Ruslar bu yıl son dakika hamlesi ile düşük fiyat kovalayacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm için önlem aldı!

Türkiye, Rusya 'da yaşanan ekonomik koşullar nedeni ile düşüş beklenen sezonu kayıpsız kapatmak için bir dizi önlemler aldı.

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Gayrimenkul sektöründe Rus hareketliliği başladı! Şirketler çalışanları için ev arıyor! 

Rusya merkezli birçok ambargodan etkilenmemek amacıyla ofislerini Türkiye’ye taşıyor. Aynı zamanda otel satın alarak turizm sektörüne de adım atmaya başlayan Rus şirketler, beyaz yakalı çalışanları için de ev arayışında. 

Rus Yapı Turizm Anonim Şirketi kuruldu!

Rus Yapı Turizm Anonim Şirketi Esenyurt'ta Barış Akyol ve Ömer Akyol ortaklığında kuruldu.

Ruslardan Bodrum'daki turizm tesislerine 300 milyon dolarlık yatırım!

Türkiye'nin tatil cenneti Bodrum, Rus iş insanlarının radarına girdi. Öyle ki Ruslar bu bölgede bulunan turizm tesislerine yatırım yapmaya başladı. 

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Türkiye'de bu yıl Rus turist sayısı yüzde 28.3 düştü!

Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu'na göre yerli turist, yaklaşan Ramazan Bayramı'nda en uygun tatili Side'de yapacak rapora göre ilk 5 ayda Rus turistte yüzde 28.3 düşüş yaşandı.

Türkiye Rus turistlere yüzde 20 indirim yapacak!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Moskova’da katıldığı MITT-2015 turizm fuarında ilan ettiği ‘Rus turistlere kolaylık ve yardıma evet. Fiyat indirimine hayır’ kuralı Türkiye’deki otel işletmeleri tarafından sürdürülemediği ortaya çıktı.

Moskova Turizm Fuarı turizmcilere moral oldu!

Moskova Turizm Fuarı, turizmcilere moral aşıladı. Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye'ye gelen Rus turist sayında düşüş beklenmesine karşın Ruslar fuardaki Türk standlarına akın etti.

Moskova Turizm Fuarı'nda Türk standları ilgi gördü!

Moskova Turizm Fuarı, turizmcilere moral aşıladı. Ekonomik kriz nedeniyle Türkiye’ye gelen Rus turist sayında düşüş beklenmesine karşın Ruslar fuardaki Türk standlarına akın etti.

Tez Tour, Türkiye'deki şirketi için iflas erteleme istedi!

RUS turizm devi Tez Tour’un Türkiye’deki şirketi Alkan Grup mali sıkıntıya girdi. Türkiye’ye geçtiğimiz yıl 1 milyonu aşkın turist getiren şirket 322 milyon lira borç ile iflas erteleme istedi. Mahkeme talebi kabul etti; şirkete kayyum atadı.

Rus turistler Antalya'dan vazgeçemiyor!

Antalya Valiliği ve Turizm Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre 2014 yılında Antalya’ya gelen ziyaretçi sayısı geçen yıla göre yüzde 3,52 oranında (406 bin 192) artarak 11 milyon 941 bin 954’e yükseldi. Bunların çoğunu Rus turistler oluşturuyor.

Rus turistin boşluğunu Ortadoğulu kapatacak!

2015'te turist sayısının 39,2 milyona, turizm gelirinin 36,5 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Ancak Rusya'daki kriz nedeniyle turizmciler 2015'e endişeli giriyor. Rus turistlerin boşluğunun Ortadoğu'dan gelecek turistlerle kapatılması planlanıyor.

Rus turistler Türkiye'de turizmin geleceğini belirleyecek!

Ukrayna krizi ve Rusya'da rublenin devalüasyonu turizm sektörünü de etkileyecek. Turizmciler, 2015'te Rus turistin sektörün geleceğinde belirleyici rol oynayacağını söyledi..

Rus turizm Haberi

Rus turizm

Yarısına yakını uçak krizi sonrası olmak üzere son 8 ayda kurulan Rus sermayeli şirket sayısı 96'ya ulaştı. Türkiye'de halen bin 971 Rusya sermayeli şirket faaliyet gösteriyor. 


 Rusya uçağının düşürülmesi sonrasında iki ülke ilişkilerinin gerginleşmesi ve Rusya'nın ekonomik yaptırımları gibi gelişmeler, Rus şirketlerinin Türkiye'ye ilgisini kesmedi. 

Ekonomi Bakanlığı'nın verilerine göre bu yılın ük iki ayında Rusya sermayeli 24 yeni şirket kuruldu. 30 Haziran 2015 ile 29 Şubat 2016 arasında kurulan yeni şirket sayısı ise 90'ı geçti. 

Bilindiği gibi iki ülke arasındaki kriz 2015'in Kasım ayında patlak vermişti. Buna göre kriz sonrası dönemde de onlarca yeni şirket kuruldu. 


Ekonomi Bakanlığı'nın "Uluslararası Doğrudan Yatırım İstatistikleri" içinde yer alan "Türkiye'de faaliyet gösteren yabancı sermayeli firmalar" tablosu, Rusya - Türkiye ekonomik ilişkilerinde şirketlerin eğüimlerini yansıtıyor. Başta müteahhitlik olmak...