01 / 05 / 2024

rus turizmi 2015

rus turizmi 2015

TÜRSAB'ın Turizm Destek Paketi Raporu'na göre Türkiye atılan bu adımlarla Rusya pazarındaki kan kaybını yüzde 10-15 seviyelerinde tutmayı planlıyor. Bunun içinde önümüzdeki dönemde bir paket daha açıklanması gündemde.

Turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10 düşüş ile kapatacak!

Rus turist sayısındaki azalma ve kurlardaki yükselişle birlikte turizm sektörü 2015 yılını yüzde 10’luk küçülmeyle kapatmaya hazırlanıyor. 2016 için sektörün gidişatını yabancı turistlerle, Antalya-Dalaman hattı belirleyecek.

Rus turist durgunluğu devam ediyor!

TURİZMCİ Aziz Günyeli, Antalya bölgesindeki Rus turist durgunluğunun devam ettiğini söyledi. Günyeli, 2015 yılının ilk dört ayında gelen Rus turist sayısındaki yüzde 40 azalmanın sektörü olumsuz etkilediğini dile getirdi.

Türkiye Rus turistlere yüzde 20 indirim yapacak!

KÜLTÜR ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in Moskova’da katıldığı MITT-2015 turizm fuarında ilan ettiği ‘Rus turistlere kolaylık ve yardıma evet. Fiyat indirimine hayır’ kuralı Türkiye’deki otel işletmeleri tarafından sürdürülemediği ortaya çıktı.

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mashafyco sağlık Turizmi Ticaret Limited Şirketi 12 Mart 2015 'te, 100 bin TL sermaye bedeli ile Beşiktaş 'ta Mohamad Khaır Hafar Müdürlüğü 'nde kuruldu.

Rus turizmi bu yıl 2 milyar lira kayıp yaşatacak!

TÜROFED tarafından hazırlanan 2015 Turizm Raporu'na göre, Rusya pazarının bu yıl yüzde 25-30 daralacağı tahmin ediliyor. Bunun da 2 milyar liralık kayıp anlamına geldiği belirtiliyor.

İzmir kruvaziyer turizmi 2015'e kötü giriş yaptı!

ETİK Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İşler, geçtiğimiz yıl yaklaşık yüzde 31 kayıpla kamuoyunu uzun süre meşgul eden İzmir kruvaziyer turizminin 2015 yılına da kötü bir giriş yaptığını söyledi.

AN-DE-TUR Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi açıldı!

AN-DE Tur Anadolu Deniz Turizmi Anonim Şirketi Havalimanı Şubesi 3 Mart 2015'te, 50 bin TL sermaye bedeli ile Bakırköy'de, Aslı Beyaz Şube Müdürlüğü'nde açıldı.

Bodrum engelli turizmi için çalışmalara başlayacak!

Bodrum'da, engelli spor turizmi faaliyetlerini geliştirmek amacıyla Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile görüşen ANB Travel Genel Müdürü, Bodrum Belediyesi'nin de desteğiyle 2015 yılı içerisinde çalışmalarına başlayacaklarını belirtti.

Afyonkarahisar, EMITT 2015 Turizm Fuarı'na katılacak!

Afyonkarahisar İl Kültür ve Turizmi Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın en büyük turizm fuarlarından birisi olan “EMITT 2015 Fuarına” katılım sağlanacağı belirtildi.

Alanya turizmi ve 2015 turizm sezonu masaya yatırıldı!

Alanya turizminin ve 2015 yılı turizm sezonunun masaya yatırıldığı çalıştayda 2014 turizm sezonunun iyi geçtiği, 2015 turizm sezonunda ise 'Alanya-Gazipaşa Havalimanı' avantajına sahip olunduğu vurgulandı.

Almanya'yı tercih eden Rus turist sayısında azalma yaşandı!

Geçtiğimiz yıllarda kış turizmi için Almanya'yı tercih eden Rus turistlerin sayısında ciddi azalma yaşandı. Ukrayna krizinin ardından Rusya'ya uygulanan yaptırımlardan Batı da nasibini almaya başladı.

Rus turistin boşluğunu Ortadoğulu kapatacak!

2015'te turist sayısının 39,2 milyona, turizm gelirinin 36,5 milyar dolara çıkarılması hedefleniyor. Ancak Rusya'daki kriz nedeniyle turizmciler 2015'e endişeli giriyor. Rus turistlerin boşluğunun Ortadoğu'dan gelecek turistlerle kapatılması planlanıyor.

2015'te alternatif gayrimenkul yatırımları büyüyecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2015 yılında yurtlar, yaşlı bakım evleri ve otoparklar, sağlık turizmi vb. gibi alternatif gayrimenkul yatırımlarının artacağını söyledi.

rus turizmi 2015 Haberi

rus turizmi 2015

2014 yılında 36.8 milyon yabancıyı ağırlayan Türkiye, 2015 yılında başta Rusya olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri ve iran pazarındaki kan kaybını görerek erken harekete geçti. Çünkü söz konusu 13 ülke Türkiye için 8-9 milyar dolarlık gelir ve 10 milyonun üzerinde turist demek. 


Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Rusya'nın yanı sıra Azerbaycan, Belarus, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moldova, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan, Ukrayna, Ermenistan ve İran'ın yararlandığı destek paketi çerçevesinde bu ülkelerden gelen her uçağa 6 bin dolar destek verilmesini öngören paketin ilk etkisi şimdiden hissedilmeye başlandı. Ocak-şubat aylarında Türkiye'ye gelen turist sayısı toplamda yüzde 5.4 artarken, BDT ülkelerinde rakamlar yüzde 3.5 ekside görünüyor. En büyük kayıp ise yüzde 26.5 ile Türkiye turizminde önemli bir yere sahip olan Rusya'da. 

Beklenti mart ayında da...