06 / 05 / 2024

ruslar konutta nereyi tercih etti

ruslar konutta nereyi tercih etti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabana konut satışlarında ikinci sırada yer alan Antalya'da en çok konutu, tatil amaçlı Rusya vatandaşları aldı.

Türkiye'den konut alan Rusların sayısı 1 yılda yüzde 88 azaldı! Ruslar konutta Türkiye'den vaz mı geçiyor?

Açıklanan son dakika rakamlarına göre, son bir senede ürkiye'den konut alan Rusların sayısı yüzde 88 azaldı. İşte ayrıntılar...

Rusların konutta tercihi hangi ilçe oldu?

Alanya Tanıtım Vakfı (ALTAV) Yönetim Kurulu Üyesi ve Emlak Profesyonelleri Derneği Başkanı Dr. Yakup Uslu "Alanya'da özellikle Rusların konutlara olan ilgisi devam etmekte. Yabancıların özellikle Rusların konut kiralamakta daha ısrarcı olduğunu söyleyebiliriz" diye konuştu.

Ruslar konutta Alanya'dan vazgeçmedi!

Ruslar, Alanya'da konut almaktan vazgeçmedi. Bu yılın ilk 6 aylık döneminde ilçeden en fazla konut edinenlerin başında Ruslar yer aldı.

Konutta en yüksek prim nerede oldu?

Borsa yatırımcısına yüzde 25 getiri sağladı. Dolar ve ABD borsaları da yatırımcısını sevindirdi. Ancak gayrimenkul tüm bu yatırım araçlarını geride bıraktı. Konutta Ataşehir ve Bağcılar getiride yıldız oldu. Arsada ise Beykoz yüzde 162 kazandırdı.

Konutta 2015 yılı tüketici dönemi olacak!

Modern konutlar üretme hedefiyle 2012'de kurulan Yeni Yapı'nın yetkilisi Haldun Gerçek, konutta tüketici döneminin başladığını aktardı. Haldun Gerçek, 2015 yılının inşaat sektörü için önemli ve belirleyici olacağını belirttti.

Sergey Volchenkov: Ruslar Antalya'daki evlerini satıp borçlarını ödeyebilme derdinde!

Ülkelerindeki krizden etkilenen borçlu Ruslar, bunu ödeyebilmek için Antalya'daki evlerini satışa çıkarmaya başladı. Antalya'da ağırlıklı olarak Ruslarla çalışan emlak firmasının ortaklarından Ukraynalı Sergey Volchenko açıkladı.

Ruslar evlerini satıyor!

Ukraynalı Sergey Volchenkov, Rusya' daki politikalardan dolayı büyük bir kriz yaşandığını söyledi. Ülkelerindeki krizden etkilenen borçlu Ruslar, bunu ödeyebilmek için Antalya'daki evlerini satışa çıkarmaya başladı.

Ruslar Antalya'daki evlerini satmaya başladı!

Ülkelerindeki krizden etkilenen borçlu Ruslar, bunu ödeyebilmek için Antalya’daki evlerini satışa çıkarmaya başladı. Antalya'da emlakçılık yapan Ruslar, burada daha önce ev sattıkları vatandaşlarının aldıkları evlerini satmaya hazırlandıklarını söylüyor..

1971 yılında İstanbul Metrosu'nun ilk ihalesini Ruslar kazanmış!

1971 yılında Fransız, Kanada, Alman ve Rus firmalarının katıldığı ön raporlara ait ihaleyi Ruslar kazanmış. İki ayrı hat üzerinde çalışması düşünülen İstanbul Metrosu 3,5 milyar liraya mal olacakmış.

Türkiye‘de konutta balon ihtimali yok!

MÜSİAD'ın hazırladığı rapora göre Türkiye'de konutta balon ihtimali yok. Burhan Özdemir "17-25 Aralık girişimleri olmasaydı 2014 konut satışında yeni bir rekor yılı olacaktı" dedi.

Türkiye'de konutta balon ihtimali yok!

MÜSİAD'ın hazırladığı rapora göre Türkiye'de konutta balon ihtimali yok. Burhan Özdemir " 17-25 Aralık girişimleri olmasaydı 2014 konut satışında yeni bir rekor yılı olacaktı " dedi.

Türkiye‘de konutta balon ihtimali yok!

MÜSİAD'ın hazırladığı rapora göre Türkiye'de konutta balon ihtimali yok. Burhan Özdemir yaptığı açıklamada "17-25 Aralık girişimleri olmasaydı 2014 konut satışında yeni bir rekor yılı olacaktı" dedi.

1968 yılında İstanbul Metrosu için Ruslar da teklif yapmış!

1968 yılında, İstanbul Metrosu için Ruslar da teklif yapmış. Etiler - Yenikapı arasındaki Metro'nun uzunluğu 12 kilometre olacakmış ve yaklaşık olarak 22 istasyon bulunacak tesis 600 milyon liraya çıkacakmış.

ruslar konutta nereyi tercih etti Haberi

ruslar konutta nereyi tercih etti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre yabana konut satışlarında ikinci sırada yer alan Antalya'da en çok konutu, tatil amaçlı Rusya vatandaşları aldı. 


Kentteki yabancılara yönelik satış yapan büyük emlak ofisleri, Rusya ve Ukrayna arasındaki krizin satışları düşürdüğünü kaydetti. Yabancıların Türkiye'den gayrimenkul alımında bıiyük artış yaşanıyor. TÜİK verilerine göre, yabancılara konut satışı geçen yılın mayıs dönemine göre yüzde 23.1 artış gösterdiği bildirildi. Yabancılara yapılan konut satışlarında, Mayıs 2015'te ilk sırayı 636 konut ile istanbul, 546 konut satışıyla Antalya takip etti. 


Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da da yabancıların en fazla konut edindiği merkezlerin başında Alanya ve Konyaaltı ilçeleri yer alıyor. Merkezde yer alan Konyaaltı ilçesinin özellikle Hurma, Liman, Sarısu, Altınkum ve Gıirsu Mahal leri'ndeki 1+1 lüks rezidanslar yabancılar tarafından tercih ediliyor. Denize yakın olan...