29 / 04 / 2024

Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu resmi gazete

Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu resmi gazete

3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu 4 Mayıs 1990 tarihinde 20508 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mal bildirimi ile ilgili yasal hükümler...

Borsa tarihinin en ağır cezası! Dolandırıcılık, rüşvet ve sahtecilikten 19 yıl

Kervansaray Yatırım Holding’in eski yönetim kurulu başkanı Selim Sayılgan’a nitelikli dolandırıcılıktan 9 yıl 4 ay, evrakta sahtecilikten 5 yıl 7 ay ve rüşvet verme suçundan 4 yıl hapis cezası verildi. 

İstanbul’da tapu dairesindeki rüşvet operasyonunda 25 tutuklama! 

İstanbul’da tapu dairesine düzenlenen “Rüşvet” operasyonda gözaltına alınan, aralarında tapu müdürü ve 10 memurun da olduğu 39 şüpheliden 25’i tutuklandı.

Ceyhan'da imar ve ruhsat rüşvetine 5 tutuklama!

Adana'da suç örgütü kurmak, rüşvet ve irtikap soruşturmasında, eski Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da aralarında yer aldığı 5 zanlı tutuklandı.

Ceyhan'da imar ve ruhsat rüşvetine 23 gözaltı!

Adana Ceyhan'da, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, rüşvet ve irtikap soruşturması kapsamında, mazbatası Mart'ta iptal edilerek görevinden uzaklaştırılan eski Belediye Başkanı Kadir Aydar'ın da aralarında olduğu 23 şüpheli gözaltına alındı.

Mansur Yavaş ve Sinan Aygün arasındaki rüşvet krizinin arkasında ne var?

CHP'li Sinan Aygün, Togo Kuleleri inşaatı için Mansur Yavaş’ın kendisinden rüşvet istediğini iddia etmişti. Konu hakkında açıklamalar yapan Gazeteci-yazar Emin Pazarcı, "Önümüzdeki günlerde bu konu çok tartışılacak gibi, işin arkasında siyasi husumet var." dedi.

İzmir'de rüşvet alan inşaat mühendisi suçüstü yakalandı!

İzmir'de, davalarda bilirkişi olan yüksek inşaat mühendisi Doç. Dr. H.Ş.A., lehine rapor düzenlemeyi teklif ettiği müteahhit A.B.Ç.'den rüşvet alırken yakalandı ve gözaltına alındı.

Esenyurt Tapu Dairesi’nde rüşvet operasyonu!

Esenyurt Tapu Dairesi’nde görevli bazı memur ve müdür yardımcılarının, rüşvet alarak iş yaptıkları ve rüşvetsiz iş yapmadıkları ihbarı üzerine İstanbul mali polisi tarafından soruşturma başlatıldı.

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü'nde rüşvet çetesi!

Arnavutköy Tapu ve Kadastro Müdürlüğü memurları ile müdür yardımcıların tapulu gayrimenkul satışlarında rüşvet aldığı tespit edildi. 6'sı kadın, 14'ü tutuklu toplam 52 sanık gözaltına alındı. Sanıklar hakkında 24 yıla kadar değişen hapis cezası istendi.

İstanbul'da tapuda rüşvet operasyonu: 30 gözaltı!

İstanbul genelindeki bazı tapu ve nüfus müdürlüklerinden rüşvet karşılığı işlem yapıldığı iddiasıyla düzenlenen operasyonda 15'i memur yaklaşık 30 kişi gözaltına alındı.

Jakuzi, küvet ve kabinde ahşap devri!

Dünyanın 40 ülkesine jakuzi, küvet ve duş sistemleri satan Src Yapı A.Ş., gelişen teknoloji ve müşteri beklentilerini karşılamak amacıyla pazara yeni ürünler sunmaya devam ediyor

Canovate Proje Yatırım ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Canovate Proje Yatırım ve İnşaat Sanayi Anonim Şirketi, Can Gür, Serhat Cem Gür, Gülcan İstem Akkanbayatlı ve Gülsüme Gür tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu.

Geneks Uluslararası Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Geneks Uluslararası Gayrimenkul Yatırım ve Ticaret Anonim Şirketi, Vedat Batgi Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 500 bin TL'lik sermaye ile 24 Temmuz'da Şişli, Esentepe Mahallesi, Astoria'da kuruldu.

Kepi Turizm Danışmanlık Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kepi Turizm Danışmanlık Gayrimenkul Yatırımları ve Ticaret Anonim Şirketi, İnan Kıraç, İpek Kıraç, Aykut Ümit Taftalı tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 23 Temmuz'da kuruldu.

Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu resmi gazete Haberi

Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu resmi gazete

3628 Sayılı Mal Bildiriminde Bulunulması, Rüşvet Ve Yolsuzluklarla Mücadele Kanunu

Kabul Tarihi: 19/04/1990 

Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihi: 04/05/1990 Sayı: 20508


BİRİNCİ BÖLÜM: GENEL HÜKÜMLER 

AMAÇ 

Madde 1 - Bu Kanunun amacı, rüşvet ve yolsuzluklarla mücadele cümlesinden olarak; bu Kanunda sayılanların mal bildiriminde bulunmalarını, bildirimlerin yenilenmesini, mal edilmelerin denetimiyle, haksız mal edinme veya gerçeğe aykırı bildirimde bulunma halinde uygulanacak hükümleri, bu Kanunda belirlenen suçlarla bazı suçlardan dolayı kamu görevlileri ve suç ortakları hakkında takip ve muhakeme usulünü düzenlemektir. 

MAL BİLDİRİMİNDE BULUNACAKLAR 

Madde 2 - a) Her tür seçimle iş başına gelen kamu görevlileri ve dışardan atanan Bakanlar Kurulu üyeleri, (Muhtarlar ve ihtiyar heyeti üyeleri hariç) 

b) Noterler, 

c) Türk Hava Kurumunun genel yönetim ve merkez denetleme kurulu üyeleri ile genel merkez teşkilatında ve Türk Kuşu Genel Müdürlüğünde, Türkiye Kızılay...