18 / 05 / 2024

rusya 50 Türk inşaat işçisi

rusya 50 Türk inşaat işçisi

Türkiye’den Rusya’nın Kazan şehrine çalışmaya giden ve şirketin vize kurnazlığı nedeniyle gurbette rehin düşen 50 Türk işçi kurtarılmayı bekliyor.

8 petrol şirketinin toplam geliri yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı!

Rusya-Ukrayna savaşının tetiklediği arz endişeleriyle petrol fiyatlarının rekor seviyelere ulaştığı 2022 yılında dünyanın halka açık en büyük 8 petrol şirketinin toplam geliri bir önceki seneye göre yaklaşık olarak yüzde 50 artarak 2,4 trilyon doları aştı.

TMO'da yüzde 50 indirim! Duyan Tarım Kredi Marketlerine koşuyor! Genel Müdür açıkladı: 1 kg bile kalmayacak!

Rusya-Ukrayna arasındaki savaş ve pandemi sebebiyle yükselen temel gıda ürünleri hakkında açıklama yapan TMO Genel Müdürü Güldal TMO'da satış rakamlarının piyasanın yüzde 50 altında olduğunu da bildirdi.

Alarko GYO, Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini satın alıyor!

Alarko GYO'nun Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesinin satın alımı Rusya Federasyonu Moskova Ticaret Sicili'nde 27 Ocak 2022 tarihinde tescil edildi. 

Alarko GYO Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini alıyor!

Alarko GYO Marksistskaya Sok., No 16, 109147 Moskova / Rusya Federasyonu adresindeki Mosalarko OJSC şirketinin yüzde 50 hissesini 8 milyon dolara satın alıyor.

Doların Rusya’nın ihracatındaki payı yüzde 50’nin altında!

Bloomberg, doların Rusya’nın ihracat gelirlerindeki payının 2020 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 50’inin altına indiğini aktardı.

Alanya'da yabancılara 50 bin taşınmaz satıldı!

Alanya Kaymakamı Fatih Ürkmezer, Alanya'daki yabancıya gayrimenkul satışına ilişkin, "Yabancılar tarafından yaklaşık 50 bin civarında taşınmaz elde edinilmiş. Burada Rusya, Norveç ve Almanya ile Kuzey Avrupa ülkeleri önde gidiyor" diye konuştu.

Rusya Merkez Bankası faiz indirdi!

Rusya Merkez Bankası, ülkede yavaşlayan ekonomik faaliyetler nedeniyle faiz oranlarında 50 baz puanlık indirime gitti.

Rusya'da ev sahibi olmak için kaç sene para biriktiriliyor?

Rusya'da bir ailenin konut sahibi olabilmesi için kaç sene para biriktirmesi gerektiği araştırıldı. Buna göre, ülke genelinde bugün 50 metrekarelik bir daire için ortalama 5,2 yıl para biriktirmek gerekiyor.

Mobilyacılar bu yıl yüzde 50 ihracat artışı hedefliyor!

Mobilya sektörü, Irak, Suriye ve Rusya pazarlarında yaşanan sıkıntılardan dolayı Hindistan, Çin, Endonezya gibi alternatif pazarlara yöneliyor. Sektör 2017 yılında bu ülkelere ihracatı  yüzde 44 artırırken 2018'de ise yüzde 50 ihracat artışı hedefliyor.

TürkAkım'ın Rus tarafında 50 km'lik inşaat tamamlandı!

TürkAkım projesini 2019'da tamamlamayı planladıklarını belirten Rusya Enerji Bakan Yardımcısı Inyutsin, "Rusya kesiminde ilk 50 km'lik inşaat bitirildi" dedi.

Rusya krizi inşaat firmalarını nasıl etkiledi?

Rusya krizinden olumsuz anlamda etkilenmediğini belirten firmaların oranı yüzde 50'nin üzerinde. Şirket bütçesinin olumsuz etkilendiği üç sektör ise inşaat, gıda, otomotiv olarak sıralandı. İşte ayrıntılar...

Rusya'da AVM kiraları yüzde 50 oranında geriledi!

Perakendede hiç mağazası olmayandan, yeni proje niyeti bulunmayana kadar geniş bir kesim Rusya'nın önemli kentlerinde peş peşe yatırıma soyundu. Rusya, ekonomik küçülmeyle boğuşuyor.

Türk müteahhitler Rusya Dünya Kupası'na göz dikti!

Rusya Federasyonu'nda gerçekleştirilecek FIFA 2018 Dünya Kupası'na yönelik yaklaşık 50 milyar dolarlık yatırım, Türk müteahhitlerin ilgisini Rusya'ya yöneltti.

rusya 50 Türk inşaat işçisi Haberi

rusya 50 Türk inşaat işçisi

Türkiye’den Rusya’nın Kazan şehrine çalışmaya giden ve şirketin vize kurnazlığı nedeniyle gurbette rehin düşen 50 Türk işçi kurtarılmayı bekliyor.

Fuat Kasap, babası Necmi Kasap’ın (52) dört ay önce Sakarya’nın Karasu ilçesinden çalışmak üzere Rusya’nın Tataristan Özerk Cumhuriyeti’nin başkenti Kazan’a gittiğini fakat çalıştığı şirketin işçi vizesi yerine turist vizesi alması nedeniyle Türkiye’ye dönemediğini söyledi.

Fuat Kasap, babasıyla beraber çalışmaya giden 50 işçinin daha Türkiye’ye dönmek için yardım beklediğini belirtti.

Yetkililerden yardım beklediğini söyleyen Kasap, babasının çalıştığı şirketin "Usulsüzlük, Dolandırıcılık ve "Vize işlemlerinde sahtecilik" yaptığını savundu. Kasap, "Türkiye’ye dönmeye çalışan 10-15 kişi Kazan Havaalanı’nda polisler tarafından gözaltına alınmış. Babam da dahil 50 kişi şu anda çalıştığı inşattan dışarı çıkamıyor. Babam beni arayıp yardım istedi" dedi.


"İNŞAATTA REHİN KALMIŞLAR"

Dışişleri Bakanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı...