07 / 05 / 2024

rusya avm sabit kur

rusya avm sabit kur

Rusya'da yaşanan sert devalüasyon perakendeyi vururken, ülkedeki AVM yöneticileri Türk markalarını elde tutmak için kuru sabitledi. Ülkede 700'ün üzerinde mağazaya sahip olan Türkler, ciro kaybetse de şimdilik pazardan çıkmayı düşünmüyor.

Rusya Merkez Bankası da “faiz sabit kalacak” dedi!

Politika faizinde değişiklik yapmama kararı alan Rusya Merkez Bankası, faizi yüzde 7,5 seviyesinde  bıraktı. Bankanın açıklamasında artan bütçe harcamaları, kötüye giden dış ticaret ve istihdam piyasasının durumuna riskleri fazlalaştırdığı vurgulandı.

Rusya Merkez Bankası’ndan flaş faiz açıklaması!

Rusya ve Ukrayna arasında savaş ederken Merkez Bankası’ndan faiz açıklaması geldi. Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre politika faizinde değişikliğe gidilmediği ve yüzde 7,5 seviyesinde sabit bırakıldığı duyuruldu.

TSKB GYO, AVM'lerinde sabit kira indirimi uygulayacak!

TSKB GYO'nun AVM'lerin Nisan-Haziran 2021 döneminde sabit kira indirimi uygulanması ve uygulanacak olan indirim oranlarının belirlenmesi hususlarında Şirket Genel Müdürlüğü yetkili kılındı. 

Rusya'daki AVM'lerde kira kaosu!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı verilmesini planlayan yasa tasarısıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki Duma’da bu hafta görüşülecek tasarı kabul edilirse ne gibi sonuçlara yol açabilir?

17 Burda AVM kiracılarına müjde! Ciro kirası uygulanacak!

1 Haziran’da tüm illerde bulunan merkezler ile birlikte açılması planlanan 17 Burda AVM’nin ev sahibi Esas Gayrimenkul’den kiracılara müjdeli haberler verildi. 3 aylık dönem için de sabit kira uygulaması yerine mevcut kira sözleşmelerinde yer alan ciro oranları üzerinden ciro kirası uygulanacak.

Rusya'da AVM'lerden 'Kiracılar çıkarsa 6,5 milyon kişi yoksullaşır' uyarısı!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı tanınması teklifi mülk sahiplerinin tepkisine sebep oldu. Büyük alışveriş merkezlerinin sahipleri, tasarının kabul edilmemesi talebiyle Duma’ya başvuruda bulundu...

ESTA'dan Rusya'da bir rekor!

Dünyaca ünlü Fransız grubu Auchan’ın Rusya’daki en büyük AVM projesi açıldı. Yaklaşık 300 bin metrekarelik arazi üzerinde hayata geçirilen proje Türk inşaat şirketi ESTA Construction tarafından inşa edildi...

Odak Grubu Rusya’da yeni projeler yapacak!

Akdeniz’in en büyük AVM’sini Antalya’da açan Odak Grubu, bir süredir faaliyet göstermediği Rusya’da ve İzmir’de yeni projelere hazırlanıyor...

ASKON, Rusya ve Irak'ta Türk AVM'si açacak!

ASKON Türk markaları yurtdışına açacak yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. ASKON, Rusya ve Irak’ta sadece Türk ürünlerinin satılacağı iki Türk AVM’si açacak.

Akiş GYO iki AVM'de kuru sabitledi!

İstanbul'da bulunan ve aynı GYO çatısı altında bulunan iki AVM'de eylül ayı boyunca kiralar sabit kur üzerinden ödenecek.

ESTA, Moskova’nın en büyük AVM’sini inşa ediyor!

ESTA Construction, Rusya’da son üç ayda üç büyük ihale aldı. Firma, bir milyar dolan bulan ihaleler sonrasında Saratov’a havaalanı, Mercedes’e fabrika ve IMMOCHAN’a AVM inşa edecek…

Rusya’daki SEC Aquarelle AVM'yi ESTA inşa edecek!

IMMOCHAN, Rusya’da gerçekleştirdiği SEC Aquarelle isimli AVM projesiyle 120 milyon dolarlık yatırım yapmayı hedefliyor. AVM projesini, ESTA Construction inşa edecek ve projeyi 2018 yılında tamamlayacak.

Immochan'dan Rusya'ya dev AVM!

Dünyaca ünlü Fransız perakende grubu Immochan, Rusya'da dev bir alışveriş merkezi hayata geçiriyor.

rusya avm sabit kur Haberi

rusya avm sabit kur

Rusya'da yaşanan sert devalüasyon tüketici güvenini sıfıra indirirken, Rus AVM'leri de kiracılarını kaybetmemek için harekete geçti. Özellikle son yıllarda Türk perakendecilere büyük ilgi gösteren AVM yöneticileri, kuru kriz öncesindeki rakamlara sabitledi. Rusya'da bayilerle birlikte 700'den fazla mağazası bulunan Türk markaları, şimdilik pazardan çıkma kararı vermese de, ülkeye ürün sevkıyatını azaltacak. LC Waikiki'nin Yönetim Kurulu Başkanı Vahap Küçük, 8-10 AVM ile kuru sabitleme konusunda anlaştıklarını ve ülkeden çıkmayı düşünmediklerini söyledi. Tüketici güven endeksinin düşmesiyle ciroların da azaldığını belirten Küçük, "Mağazalardaki ürün sirkülasyonu da azalacaktır. Bu nedenle daha az mal göndereceğiz" diye konuştu. Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Hüseyin Doğan da, Rusya'daki AVM'lerin Türkiye'dekilere benzer bir tutum sergileyerek, dolar kurunu aşağı çekme ve sabitleme konusunda BMD'ye başvurduğunu açıkladı. Doğan, "Ruslar eskiden...