02 / 05 / 2024

rusya bankaları

rusya bankaları

Türkiye'de faaliyet gösteren Denizbank'ı bünyesinde bulunduran Rusya'nın en büyük bankası Sberbank, Türkiye'den ev alacak Rusya vatandaşlarına özel kredi verecek. . Türkiye'de gayrimenkul alımında Rusya vatandaşları ilk sırada yer alıyor.

Kamu bankaları da MİR karttan çekilme kararı aldı

Bazı özel bankaların sistemi askıya almasının ardından kamu bankaları da Rusya ödeme sistemi olan Mir'den çıkma kararı aldı. Böylece Halkbank, Ziraat Bankası, İş Bankası ve Türkiye Vakıflar Bankası, Rusya’nın MİR kart sisteminden çıktı.

Türk bankalarına ambargo kıskacı

ABD'den Türk İşadamlarına gelen "Rusya ile iş yapmayın" uyarısının ardından, bazı Türk bankalarının, Rusya Merkez Bankası'nın geliştirdiği ödeme sistemine dahil olmasının ambargoyu delmeye destek verildiği anlamına gelebileceği ve "yaptırıma uğrama" riski doğurduğu belirtildi.

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Rusya’ya ekonomik yaptırımlar gevşer mi? Bazı ABD bankaları tekrar Rus tahvillerinde alım satıma başladı

Bazı büyük ABD bankaları son günlerde Rus borçlanma araçlarında alım satım işlemi yapılmasına tekrar aracılık etmeye başladı. Böylece Batılı yatırımcıların artık dokunmak istemediği Rus tahvillerini satmaları mümkün olacak.

Rus bankalarının kredi hacimleri düştü!

Rusya Merkez Bankası, Eylül ayında Rus bankalarının kredi hacminin Yüzde 0,2 oranında azaldığını, özellikle şirketlere verilen kredinin Yüzde 0,4 oranında düştüğü, halka verilen kredinin ise Yüzde 0,3 oranında arttığını bildirdi.

Bankalar konut kredisi faizlerini yükseltti!

Bankalar, bir hafta önce yüzde 1.05-1.10 arasında olan konut kredisi faizlerini yüzde 1.20-1.35'e çekti. Rusya ile yaşanan gerilimin yanı sıra bankaların dış kaynak maliyetlerinin de düşmemesi faizlerdeki artışta etkili oldu.

Fitch'ten Rusya'ya ruble uyarısı!

Fitch'ten Rusya'ya ruble uyarısı geldi. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, son zamanlardan rublede görülen hızlı değer kaybının Rus bankalarının kredi profilleri üzerindeki baskılarını artırdığını bildirdi.

Rusya Astrahan'da 9 katlı bina patlamayla çöktü!

Rusya'nın Hazar Denizi kıyısı Astrahan kentinde dokuz katlı bir binanın bir kısmı patlama sonucu çöktü, 2 kişinin cesedine ulaşılırken, 12 kişi yaralı olarak kurtarıldı. 12 kişiden ise haber alınamıyor

Mobilyacılar Rusya pazarına Tataristan'dan açılacak!

Türkye'den Rusya'ya yapılan mobilya ihracatının 40 milyon dolardan kısa vadede 100, uzun vadede de 500 milyon dolara çıkarmayı hedefleyen mobilyacılar, Tataristan'a çıkarma yaptı

Rusya büyük kentleri görüntülüyor!

MİT, büyük kentlerdeki sokakları üç boyutlu olarak gösteren Rusya merkezli site için alarm verdi. MİT'in uyardığı İçişleri Bakanlığı çekim izninin görüntüsü çekilen kurumlarca verilmesini istedi

Rusya dünyanın en güçlü lazerini yapıyor!

Rusya, dünyanın en büyük ve güçlü lazerini inşa edecek. 1.5 milyar dolara mal olacak projeyle dev lazer, başkent Moskova'ya 500 km mesafedeki Sarov nükleer araştırma merkezi yakınına kurulacak

İnşaatçılar kendi finansmanını kurunca bankalar kredi atağına kalktı!

Bankalardan konut kampanyası atağı Konutta kredi faizlerinin yükselmesi ve inşaat şirketlerinin kendi finansmanını sağlaması nedeniyle bankalar kampanyalara ağırlık verdi. Akbank, uzun vadede oranları düşürürken, TEB destek paketlerini devreye soktu

Colin's, Rusya genelinde 180 mağazaya ulaştı!

Rusya'da perakende sektöründe mağazalaşarak büyüyen Türk markası Colin's, 140 milyonun üzerinde nüfusun bulunduğu ülkede iki kişiden birine markasını satmayı başardı

rusya bankaları Haberi

rusya bankaları

2014'ün ilk 5 ayında 12 bin 485 yabancıya gayrimenkul satışı yapılırken, Ruslar 55 arsa ve 1.580 konutla ilk sırada yer aldı. Sberbank Başkan Yardımcısı Sergey Gorkov, konuyla ilgili olarak Kommersant gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen Rusya vatandaşlarına kredinin Denizbank aracılığı ile sağlanacağını söyledi. Kredi programının 23 Haziran'da başlayacağı bilgisini veren Gorkov, Sberbank'ın belge ve risk değerlendirme konusunda danışmanlık vereceğini kaydetti. Faiz ve süreler ise yerel kredi imkanları ile paralel olarak Denizbank tarafından belirlenecek. Uygulama; Çek Cumhuriyeti'nde 23 Haziran, Hırvatistan'da da 1 Temmuz'da başlayacak. Rusya'nın ikinci büyük bankası VTB de Avusturya ve Fransa'da gayrimenkul alacak Rusya vatandaşlarına kredi desteği sağlayacak. VTB, iki ülkede lüks konutlar için özel bir paket hazırlıyor. 


Hedef...