16 / 05 / 2024

rusya ekonomisi 2015

rusya ekonomisi 2015

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, tur uçaklarına devlet tarafından verilen 6 bin dolarlık yakıt desteğin olmaması durumunda Rus pazarındaki daralmanın yüzde 40'ı aşacağını söyledi.

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Dünya ekonomisi karıştı! Rusya'dan dev ülkeye yaptırım kararı

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya da dünya ekonomisini karıştıracak hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Rusya, Japonya'ya da yaptırım uyguladı.

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Glazyev, "Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor. Rus rublesinin serbest kur rejimine geçmesiyle yaşanan şokları hala atlatamadık" dedi.

Türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısında yüzde 3.9 büyüdü!

Türkiye'de 1 Kasım 2015 seçimlerinden bu yana geçen 1 yıllık dönemde ekonomide birçok düzenlemeye imza atıldı. Türkiye ekonomisi bu yılın ilk yarısında yüzde 3.9 ile Çin ve Hindistan hariç gelişmekte olan ülkelerin 2.5 katı hızla büyüdü.

Afrika'da konut fiyatlarının yüksek olması reformlarla giderilebilir!

Punam Chuhan Pole, Afrika ekonomisinin yüzde üç büyüdüğünü söyleyerek kalkınmasının da çok yavaşladığını belirtti. Pole, "Afrika kıtası ekonomisi 2015'te yüzde 3 büyüdü. Aslında bu bir önceki yılla kıyaslandığında bir düşüş. dedi.

Türkiye ekonomisi 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2015 yılında tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 4 ile tahminlerin üstünde büyüdü. Bu büyüme hızıyla Türkiye, G20 4'üncüsü oldu. Yüzde 2.4 büyüyen ABD'yi ve Avrupa ülkelerini geride bıraktı.

Rusya’da inşaatta yüzde 4,6 düşüş yaşandı!

Rusya’da Gayri Safi Yurtiçi Hasılanın 2015'in son çeyreğinde yıllık bazda yüzde 3,8 düştüğü bildirildi. Rosstat tarafından yapılan açıklamaya göre, perakende satış alanında 13,6, elektrik, gaz ve su üretiminde 3,4 ve inşaatta 4,6'lık düşüş yaşandı

2015 Avrupa Vergi Anketi'nin sonuçları açıklandı!

Deloitte 2015 Avrupa Vergi Anketi'ne göre, vergisel açıdan "en çekici" ülke yüzde 90 ile Hollanda, "en belirsiz" ülkeler ise yüzde 100 ile Fransa ve Rusya oldu

2015’te turist sayısı yüzde 1.6 düştü!

Turizm sektöründe 2015 yılında yabancı ziyaretçi sayısı Rusya-Ukrayna gerginliği başta olmak üzere bölgedeki jeopolitik endişelerle yüzde 1.61 azalarak 36.2 milyona geriledi.

Emlak sektörü 2015'te ayağa kalkamadı!

Emlak sektörü 2015 yılında üst üste gelen ekonomik, güvenlik ve siyasi sorunlar sebebiyle bir hayli atak yapamadı. Siyasi istikrarın tekrardan yakalanması ile umutlanan emlak sektörüne en büyük darbeyi ise Rusya vurdu.

Rusya'yla enerji ve müteahhitlik hizmetleri öne çıkıyor!

Suriye politikası dolayısıyla son dönemde gerginlik yaşanan Rusya'yla ticari ilişkilerde enerji ve müteahhitlik hizmetleri ön plana çıkıyor.Türk müteahhitlik firmaları da 2015 yılının ocak-haziran döneminde toplam tutarı 1,8 milyar doları aşan 6 proje üst

rusya ekonomisi 2015 Haberi

rusya ekonomisi 2015

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Hacısüleyman, yılın ilk dört ayında Rusya pazarının yaklaşık yüzde 40 daraldığını fakat bu daralmanın yaz sezonunun başlamasıyla azalacağını tahmin ettiğini belirtti. Rusya pazarında 2015 yılı için yüzde 25 daralma öngördüklerini ifade eden Hacısüleyman, "Her ne kadar ekonomileri düzelmediyse de yaz aylarının gelmesiyle Rus halkında tatil motivasyonu başladı. Bu nedenle Rus pazarındaki gerilemenin azalacağını düşünüyoruz" dedi. 


Rusya ekonomisinin kötüye gittiği dönemlerde bu ülkeden Türkiye'ye gelen turist sayısının azaldığını ama ekonomik kriz atlatılınca turist sayısında ciddi artış kaydedildiğini anlatan Hacısüleyman, "1990'ların ortalarında başlayan Rusya pazarı çok iyi gelişim gösterdi. 


Almanya'nın yanında en iyi pazarımız haline geldi ama bu yıl gelişme durdu. Gelecek yıl için de durgunluk beklentisi var. Daralmanın olacağını zaten geçen yıldan öngörmüştük. O nedenle bu yıl ve...