06 / 05 / 2024

rusya faiz

rusya faiz

Rusya'da Merkez Bankası'nın faiz kararını yükseltmesinin ardından konut fiyatlarına rağbet yaşanmıştı. Uzmanlar Rusya Moskova'da konut fiyatlarının düşüşe geçeceğini öngörüyor.

Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Covid-19 salgını sürecinde yükselen konut talebi ve fiyat artışı hız kesmeden sürüyor. Faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya’da ise konut yoğun talep görmeye başladı.

Rusya Merkez Bankası da “faiz sabit kalacak” dedi!

Politika faizinde değişiklik yapmama kararı alan Rusya Merkez Bankası, faizi yüzde 7,5 seviyesinde  bıraktı. Bankanın açıklamasında artan bütçe harcamaları, kötüye giden dış ticaret ve istihdam piyasasının durumuna riskleri fazlalaştırdığı vurgulandı.

Rusya Merkez Bankası’ndan flaş faiz açıklaması!

Rusya ve Ukrayna arasında savaş ederken Merkez Bankası’ndan faiz açıklaması geldi. Rusya Merkez Bankası’ndan yapılan açıklamaya göre politika faizinde değişikliğe gidilmediği ve yüzde 7,5 seviyesinde sabit bırakıldığı duyuruldu.

Avrupa Merkez Bankası faiz kararını resesyona rağmen mi açıklayacak?

Küresel piyasada artan enflasyon nedeniyle ekonomileri zor bir dönemden geçen Avrupa, Rusya'ya bağlı enerjisi nedeniyle iyice krize girdi. Rus gazı ve petrolüne bağlı ekonomisi resesyon sinyalleri veren Avrupa, Merkez Bankası eliyle faiz artırmaya hazırlanıyor.

Kripto paralarda Ukrayna-Rusya etkisi! Son durum korkuttu!

Kripto para piyasalarında Ukrayna-Rusya arasındaki gerilim ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) gerçekleştirileceği faiz yükselişinin yakınlaşması sebebiyle Bitcoin ve Ethereum ilk sırada olacak şekilde kripto piyasalarında düşüş eğilimi devam ediyor. 

Rusya Merkez Bankası faiz oranını artırdı!

Rusya Merkez Bankası, Aralık 2018’den bu yana ilk kez politika faiz oranını artırarak yüzde 4,5'e yükseltti.

Rusya'da konut sektöründe başı Moskova ve St. Petersburg çekiyor!

Rusya'da düşük faiz ve teşvikli ipotek programı sayesinde patlama yapması öngörülen konut sektörü, birkaç bölge dışında durağanlığını sürdürüyor. Rusya'da 800'ün üstünde şehirde tek bir yeni inşaat projesi olmadığı belirtiliyor.

Gözler Merkez Bankası'nın faiz kararında!

Bu ay açıklanan Fed, İngiltere Merkez Bankası ve Rusya Merkez Bankası'nın faiz kararları sonrasında gözler yurt içi piyasalarda Merkez Bankası'nın faiz kararına döndü. Peki PPK toplantısı ne zaman? Faiz artacak mı? İşte tüm merak edilenler...

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

Rusya Merkez Bankası faiz indirdi!

Rusya Merkez Bankası, ülkede yavaşlayan ekonomik faaliyetler nedeniyle faiz oranlarında 50 baz puanlık indirime gitti.

Rusya Merkez Bankası faiz oranlarını indirdi!

Rusya Merkez Bankası, Rus ekonomisinde büyümenin üçüncü çeyrekte arttığına, küresel ekonomideki risklerin ise devam ettiğine işaret etti.

Rusya'da konut kredi faizleri yüzde 10'un altına düştü!

Rusya’da Merkez Bankası’nın faiz indirimi sonrası en büyük kamu bankası Sberbank da faizlerini düşürme kararı aldı.

Rusya’da konut kredisi faiz oranları hızla yükseliyor

Rusya'nın en büyük devlet bankası Sberbank, Rus Merkez Bankası’nın faiz artışı dolayısı ile son üç ayda ikinci kez konut kredisi faiz artışına gitti. Rusya’da konut kredisi faiz oranları hızla yükseliyor.

Rusya'da konut kredisi kullanımı rekor kırdı!

Rusya Merkez Bankası’nın faiz artışına gitmesi ile konut kredisi faiz oranları yükselmeden kredi kullanmak isteyenler tarihi konut kredisi kullanım rekoru kırdı...

rusya faiz Haberi

rusya faiz

Rusya'da Merkez Bankası'nın faiz kararını yükseltmesinin ardından konut fiyatlarına rağbet yaşanmıştı. Uzmanlar Rusya Moskova'da konut fiyatlarının düşüşe geçeceğini öngörüyor.

Turkruscom'da yer alan habere göre, emlak acentesi İnkom-nepijimost yetkilileri, eski Moskova tabir edilen bölgede ikinci el konutların metrekare fiyatının 284 bin ruble, komşu bölgelerde ise 202 bin ruble civarında olduğu bilgisini veriyor. Son bir senede fiyatların eski Moskova'da yüzde 11,5, yeni Moskova'da ise yüzde 16,5 arttığını vurgulayan firma temsilcileri, gelecek dönemde ikinci el konut fiyatlarının düşüş trendine girmesini öngörüyor.

Emlak uzmanı Aleksandr Harıbin, piyasanın son zamanlarda durgunluk aşamasından geçtiğini, yalnızca krizden önde kararlaştırılan alımların gerçekleştiğini ifade etti. 

2022 yılında ekonomik segmentte 35-45 metrekare, business class segmentinde ise 50-60 metrekarelik dairelerin talep görmesi tahmininde bulunuyor. TsİAN yetkilileri, satılan konutların metraj ortalamasının son...