01 / 05 / 2024

rusya gayrimenkul 2015

rusya gayrimenkul 2015

RUSYA İmar Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı. 2015'de konut inşaatında yüzde 15 mortgage kredi kullanımında da varı yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı.

Akfen Gayrimenkul, Akfen GYO'nun Rusya'daki ve Hollanda'daki yatırımlarının ortağı oldu!

Akfen Gayrimenkul'ün Hollanda'da mukim bağlı ortaklıkları olan ve Rusya'da bulunan yatırımlarının maliyetlerin azaltılması için Rusya'daki yatırımları direkt olarak Akfen Gayrimenkul'ün ortaklığı haline getirildi.

Rusya'da dev gayrimenkulün satışı iptal oldu! 

Rusya’da gayrimenkul sektörüne damga vurması beklenen satışlardan biri suya düştü. Rusya Merkez Bankası’nın, Sadovaya Kaltso Üzer'ndeki “Orujeynıy” adlı iş merkezini satın almaktan vazgeçtiği öğrenildi. 

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı!

Rusya'da gayrimenkul yatırımları yüzde 3 azaldı ABD’li uzmanlara göre, Rusya'daki gayrimenkul yatırımlarının yıllık 59 milyar ruble ile yüzde 3 oranında azaldığı kaydedildi...

2015 ile 2019 yılları arasında 712 bin gayrimenkulün kapısı ilk kez açıldı!

CK Enerji Boğaziçi Elektrik, 2019 Gayrimenkulün Enerjisi Raporu’nu açıkladı. Rapora göre 2015-2019 yılları arasından İstanbul Avrupa Yakası’nda 3 milyon abone yer değiştirirken ilk kez kapısı açılan gayrimenkul sayısı da 712 bine ulaştı.

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkiler gayrimenkul fuarı ile güçlendi!

Türkiye ile Rusya arasındaki ticari ilişkiler Proestate Uluslararası Gayrimenkul Yatırımı Forumu'nda atılan adımlarla daha da güçlendi. İnşaat sektöründe potansiyelleri değerlendirmek üzere iki ülke arasında çalışma grubu kurulması kararlaştırıldı.

Rusya’dan gayrimenkul ile yatırım çekebiliriz!

TYDTA Başkanı Arda Ermut, "Rusya’dan gayrimenkul ve fonlar ile finansın değişik alanlarında yatırım çekebiliriz" dedi...

Rusya ile gayrimenkul alımlarında kısıtlama yok!

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Gennariyeviç Karlov, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda, iki ülke arasında gayrimenkul edinmelerine ilişkin soruları yanıtladı.

Metal Gayrimenkul 2015 olağan genel kurul toplantı sonucunu yayınladı!

Metal Gayrimenkul, bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) 2015 yılı olağan genel kurul toplantısının sonucunu ve gündem maddelerini paylaştı.

Metal Gayrimenkul 2015 yılı kar payı dağıtacak mı?

Metal Gayrimenkul, dağıtılabilir kar oluşmamış olması nedeniyle kar dağıtımı yapılamayacağının, olağan genel kurulun onayına sunulmasına toplantıya katılanların oybirliği ile karar verdi.

GSD Denizcilik Gayrimenkul 2015 genel kurulu sonucu yayınlandı!

GSD Denizcilik Gayrimenkul İnşaat Sanayı ve Ticaret A.Ş. tarafından 26 Mayıs 2016 tarihinde gerçekleştirilen 2015 yılı genel kurul toplantısı sonucu Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

Eskidji Gayrimenkul, bölge ortaklıklarını ödüllendirdi!

Kurumsal gayrimenkul danışmanlığının öncü isimlerinden Eskidji Gayrimenkul, 2015 yılında başarı gösteren Bölge Ortaklıklarını ödüllendirdi. Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal 8 farklı dalda ödülün sahibi oldu.

Eskidji Gayrimenkul 2015 Yılı En Başarılı Ofis Ödülleri sahiplerini buldu!

Eskidji Gayrimenkul Pazarlama A.Ş.’nin, 2015 yılında başarı gösteren Bölge Ortaklarını ödüllendirdiği, geleneksel Türkiye Bölge Ortakları Toplantısı ve Ödül Töreni,20-21 Nisan tarihlerinde Antalya’da WOW Kremlin Hotel’de gerçekleştirildi.

2015'te gayrimenkul satışında 54.4 milyon vergi farkı tespit edildi!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Nedim Türkmen, gayrimenkul alım satımlarına ilişkin vergi incelemelerini kaleme aldı. Türkmen yazısında 2015 yılı içerisinde 54 milyon 410 bin 733 TL 34 kuruş vergi farkı tespit edildiğini belirtti.

rusya gayrimenkul 2015 Haberi

rusya gayrimenkul 2015

Interfax'a konuşan konut inşaatları direktörü Gayan Kizaryants, Rusya'nın geçen yıl mortgage kredi kullanımının 1.7 trilyon ruble (268 milyar dolar) olduğunu söyledi. 

Rusya Merkez Bankasının faiz oranlarını yüzde 15'e yükseltmesi sonrası Moıigage kredileri sen bir şekilde düştü. Ocak ayında moıigage kredi kullanım miktarı yüzde 35-40 civarında düştü. 

The Moscovv Times'a göre, Rusya'da konut alacak vatandaşlar kötüye giden ekonomi, l'krayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlardan etkileniyor. 

Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni AVM inşaatında da yüzde 20 civarında 2-3 yıllık süre ile erteleme bekleniyor. Kredi zorlukları ve kira gelirlerinde düşüş yeni alanların yapılmasında en büyük engel. Kiralarda yüzde 20 civarında düşüş olduğu. 2015'de de düşüşlerin devam edeceği öngörülüyor. Moskova'da ortalama metrekare fiyatı 400-1450 dolardan...