15 / 05 / 2024

Rusya ile gayrimenkul alımlarında kısıtlama yok!

Rusya ile gayrimenkul alımlarında kısıtlama yok!

Rusya Federasyonu Ankara Büyükelçisi Andrey Gennariyeviç Karlov, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda, iki ülke arasında gayrimenkul edinmelerine ilişkin soruları yanıtladı.



Rus Büyükelçi, Habertürk Gazetesi'ne verdiği röportajda, iki ülke vatandaşlarının geçmişteki gibi vizesiz seyahatleri için süreye ihtiyaç olduğunu, ilişkilerin düzelmesinin bir veya 1,5 yıl alacağını söyledi.


Türk ve Rus liderlerin Çin’de bir araya gelmesinden 24 saat önce Habertürk'ün sorularını yanıtlayan Rusya Federasyonu  Ankara  Büyükelçisi Andrey Gennariyeviç Karlov, önemli açıklamalar yaptı. Karlov, iki ülke arasında gayrimenkul edinmelerine ilişkin soruları da yanıtladı. 


Soru: Charter seferleri başladı, bunun ardından vize serbestisi de geçmişteki gibi gelir mi? 


Cevap: Bu konuda acelece davranmamak gerekir. Vizesiz  geçişlere dönülmesi için birkaç meselenin çözülmesi gerekir.  Konsolosluk istişareleri kapsamında ele alınmalıdır. 


Soru: İki ülke vatandaşlarının gayrimenkul edinmelerine  ilişkin veri var mı? 


Cevap: Veri elimizde yok. Türkiye vatandaşlarına yönelik  gayrimenkul alımı konusunda sınırlama yok. Rusya  vatandaşları Türkiye’yi özellikle de Akdeniz kuşağını çok  seviyor ve gayrimenkul alıyorlar. Antalya  Başkonsolosluğumuza yapılan müracaatlardan fazla olduğunu  biliyoruz. İlişkilerin iyi olmadığı dönemde de gayrimenkul alımında bir kısıtlama getirmedik. Bulgaristan’dan da birçok  vatandaşımız konut alıyor dinlenme amaçlı. 



Habertürk


Geri Dön