19 / 05 / 2024

Rusya İmar Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı

Rusya İmar Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı

Rusya İmar, Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı, 2015'de konut inşaatında yüzde 15, mortgage kredi kullanımında da yarı yarıya düşüş olmasını beklediklerini açıkladı.

Yurt dışından konut almak isteyenler dikkat! İşte Rusya'da konut yatırımı en fazla kazanç getiren şehirler!

Yurt dışından konut almak isteyenler en fazla kazanç getiren şehirleri merak ediyor. Rusya’da bugün yatırım için konut satın alımının en fazla gelir getirdiği şehirler açıklandı. İşte o şehirler...

Yatırımcılar dikkat! Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusya'da yapılan yeni bir araştırma şehirleri yeni konut edinme kolaylığına göre sıraladı. Peki Rusya'nın hangi şehirlerinden konut almak en kolay?

Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 arttı!

Ticari emlak yatırımlarının adeta rekor kırdığı Rusya'da yeni konut fiyatları 3 senede yüzde 90 artış gösterdi. İşte konu ile ilgili aktarılan detaylar...

Konut alımında Rusya Federasyonu vatandaşları zirvede!

Emlak uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada yabancılara yapılan konut satışları Ocak-Ekim döneminde 55 bin 21 olduğunu ve bu satışlardan yüzde 20’si yani 11 bin 334’ü Rusya Federasyonu vatandaşlarına yapıldığını söyledi.

Rusya ve Ukrayna savaşı konut satışına doping oldu!

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşla beraber Antalya’da bulunan evlere Rusların ve Ukraynalıların talebi arttı. Sektör temsilcileri, bazı Rusların toplu şekilde 20-30 konut birden aldığına, özellikle son bir haftada satışların oldukça yükseldiğine dikkat çekti.

Rusya-Ukrayna savaşı yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş yabancıya konut satışını nasıl etkileyecek? İşte Bahaş Holding CEO’su Abdüssamet Bahadır'ın konuyla ilgili açıklamaları...

Rusya konut talebinde patlama yaşıyor!

Covid-19 salgını sürecinde yükselen konut talebi ve fiyat artışı hız kesmeden sürüyor. Faizleri yüzde 9.5’ten yüzde 20’ye çeken Rusya’da ise konut yoğun talep görmeye başladı.

Rusya'da konut fiyatları artacak mı?

Rusya'da taşra şehirlerinin ev fiyat artışında Moskova'yı solladığı belirlendi. Peki Rusya'da ev fiyatları ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap'ın kısmi geçici kabulü yapıldı!

Emlak Konut GYO KÖY 2. Etap  1789 Ada 3 Parsel, 1790 Ada 3 Parsel Konut İnşaatları ve Ada Dışı İmar Yolları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşlerinin kısmi geçici kabul tutanağı 31 Aralık 2021 tarihinde onaylandı.

Rusya'da kiralık konut piyasası takip altına alınıyor!

Rusya İnşaat Bakanlığı, ülkede yapılan kiralık konut sözleşmelerinin kayıt altına alınacağı bir sistem kurmaya hazırlanıyor.

Moskova'da elit konut fiyatları artıyor!

Dünya genelinde elit konut fiyatları yükselmeye devam ediyor. Rusya'nın Moskova kentinde elit konut fiyatları en yüksek 5 kent arasında yer alıyor.

Hüseyin Oflaz: 70 milyon insan için yeni konut şart!

Konut eksikliği ile ilgili önemli açıklamalar yapan İmpo İmar Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Oflaz, sadece şehirlerdeki 55 milyon insan için 20-30 yılda yeni konut üretilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Rusya'da ilk 9 ayda konut satış rekoru kırıldı!

Rusya vatandaşları senenin ilk 9 ayında konut alımına 265 milyar ruble, yani 3,6 milyar dolar para harcarken yeni bir emlak satış rekoruna imza atıldı. Analistler, sene sonu itibarıyla söz konusu miktarın 350 ile 390 milyar rubleye kadar ulaşacağını öngörüyor.

Rusya İmar Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı Haberi

Rusya İmar Konut ve Kamu Hizmetleri Bakanlığı

Rusya Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yüzde 15'e yükseltmesi sonrası Mortgage kredileri sert bir şekilde düştü. Ocak ayında mortgage kredi kullanım miktarı yüzde 35-40 civarında düştü. 


DÜŞÜŞ 2-3 YIL DEVEM EDECEK 


The Moscow Times'a göre, ekonomi, Ukrayna krizi nedeni ile Batılı ülkelerin uyguladığı yaptırımlardan etkileniyor. Rusya'nın başkenti Moskova'da yeni AVM inşaatında da yüzde 20 civarında 2-3 yıllık süre ile erteleme bekleniyor. Kredi zorlukları ve kira gelirlerinde düşüş yeni alanların yapılmasında en büyük engel. Kiralarda yüzde 20 civarında düşüş olduğu, 2015'de de düşüşlerin devam edeceği öngörülüyor. Moskova'da ortalama metrekare fiyatı 400-1450 dolardan kiralanabiliyor.. 


1 HAFTADA 20 BİN İŞSİZ 


Öte yandan Rusya ekonomisindeki kötü gidiş, işten çıkarmaları da hızlandırdı. İşçi Bakanlığı'nın verilerine göre son hafta işsiz sayısı 20 bin arttı ve işsiz sayısı yüzde 2,2'ye yükseldi....