02 / 05 / 2024

rusya lng tesisi

rusya lng tesisi

GAMA Endüstri Tesisleri, Rönesans Endüstri Tesisleri'yle birlikte Rusya'nın kutup bölgesinde Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tesisi kuracak.

BOTAŞ'ın yaptığı sır anlaşma ortaya çıktı! Rusya'nın Ukrayna savaşından sonra gelen bomba adım

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş yüzünden Rus gazını kullanmak istemeyen AB ülkeleri Rusya'ya yaptırım kararı aldı. Söz konusu ülkeler Rus gazına alternatif olarak LNG alıp depolama yoluna gitme kararı aldı. Türkiye de benzer bir adım için düğmeye bastı.

Yenigün İnşaat'tan Rusya’ya iki yeni tesis inşaatı!

Yenigün İnşaat Rusya’da enerji tesisi projelerine hız kesmeden devam ediyor. Tesisin inşasını üstlenen Yenigün İnşaat, Timonovo ve Hmetyevo'da toplam 230 milyon dolar bedelli iki yeni ‘atıktan enerji üretim tesisi’ sözleşmesi imzaladı. 

Gemont Rusya, Rusya’da kimya tesisi inşa edecek!

Türk kökenli uluslararası inşaat şirketi Gemont Rusya, Rusya’nın Nizhnekamsk şehrinde kimya tesisi inşa edecek. Proje 2022 yılında tamamlanacak...

İzmir'de yapılan LNG depolama tesisi inşaatıyla ilgili iddialar mecliste!

İzmir'de yapımı devam eden bir LNG depolama tesisi inşaatıyla ilgili çeşitli iddiaları mecliste konu oldu. Konuya ilişkin olarak İzmir Milletvekili Tacettin Bayır soru önergesi hazırladı..

Rönesans Endüstri, Rusya'da LNG Tesisi Projesi'ni inşa edecek!

Rusya’nın kutup bölgesinde LNG Tesisi Projesi’nin yapımını sürdüren Rönesans Endüstri’nin radarında Afrika, Ortadoğu ve Türkiye var.

Rusya krizi Türkiye'deki otelleri radikal önlemlere yönlendiriyor!

Bunlar arasında otel kontenjanlarının bir bölümünü kapatmak veya tesisi hiç açmamak da var Antalya turizminde yüzde 30 payı olan Rusya'yla yaşanan kriz, Antalya'da turizm sektörünü farklı ve radikal önlemler almaya itiyor.

GAMA ve Rönesans Rusya'ya LNG tesisi kuracak!

GAMA Endüstri Tesisleri, Rönesans Endüstri Tesisleri'yle birlikte Rusya'nın kutup bölgesinde Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tesisi kuracak.

Rönesans Holding, Sıvılaştırılmış Doğal Gaz Tesisi inşa edecek!

Rönesans Holding grup şirketlerinden Rönesans Endüstri Tesisleri, kuzey kutbunda yapılacak LNG (Sıvılaştırılmış Doğal Gaz) Tesisi’nin CWP3B kısmının yapımını üstlenecek.

Arçelik Tayland'a üretim tesisi kuruyor!

Arçelik Tayland'a üretim tesisi kuruyor. Beko Tayland Fabrikası, Arçelik A.Ş.’nin Romanya, Rusya, Çin ve Güney Afrika’dan sonra, yurt dışında 7., toplamdaki ise 15. üretim tesisi olacak.

Asya doğalgaz pazarında Rusya'yı büyük rekabet bekliyor!

Dünyanın enerji talebini sürükleyen Asya-Pasifik bölgesinde doğalgaz ve sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) pazarı da giderek büyüyor. Ukrayna’da yaşanan kriz ve batının yaptırımları nedeniyle Rusya da yüzünü bu pazara çevirdi...

VitrA ve Artema Rusya'da buluşuyor!

Mayısta Rusya'da VitrA fabrikasını açan Eczacıbaşı, Artema için de kolları sıvadı. Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, " Rusya'da montaj tesisi kurmak istiyoruz " dedi...

VitrA ve Artema Rusya'da buluşacak!

Mayıs ayında Rusya'da VitrA fabrikasını açan Eczacıbaşı, Artema için de kolları sıvadı. Yapı Ürünleri Grubu Başkanı Atalay Gümrah, "Rusya'da montaj tesisi kurmak istiyoruz" açıklamasını yaptı.

Şişecam’ın Rusya’daki yeni cam ev eşyası tesisi faaliyete geçti!

Şişecam’ın Rusya’daki yeni cam ev eşyası tesisi faaliyete geçti. Global cam sektörünün önde gelen oyuncularından Şişecam Topluluğu, Rusya’da 86 milyon dolar tutarında yatırımla kurulan yeni cam ev eşyası tesisini devreye aldı.

rusya lng tesisi Haberi

rusya lng tesisi

GAMA Endüstri Tesisleri İmalat ve Montaj AŞ ile Rönesans Endüstri Tesisleri İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ'nin oluşturduğu iş ortaklığı REGA JV, Rusya'nın Kuzey Kutup bölgesi olan Yamal Yarımadası'nda kurulacak LNG tesisinin CWP3B kısmının yapım projesini imzaladı.


GAMA Endüstri Tesisleri, Rönesans Endüstri Tesisleri'yle birlikte Rusya'nın kutup bölgesinde Sıvılaştırılmış Doğal Gaz (LNG) tesisi kuracak.


Hava sıcaklığının eksi 50 derecelere düştüğü Yamal Yarımadası'nda bulunan Sabetta kasabasında yapımına başlanacak "Yamal LNG" projesi, kutup bölgesine yapılacak ilk LNG tesisi olma özelliği taşıyor. Yüksek performans teknoloji kullanılarak montajı yapılacak olan tesisin yaklaşık olarak 2 yılda tamamlanması planlanıyor.


REGA JV'nin South Tambey LNG firmasının alt taşeronu olarak yapımını yürüteceği CWP3B kısmı, Modül Montaj ve Bağlantı İşleri, Mekanik İşler, Borulama İşleri, Anahtar Teslimi Tanklar ve Binalar, Elektrik ve Enstrümantasyon işlerini...