18 / 05 / 2024

Rusya protestolara neden olan kilise

Rusya protestolara neden olan kilise

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin 4. büyük şehri Yekaterinburg'da kent merkezinde yer alan bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine neden olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

İran ve Rusya, doları ticari işlemlerde rafa kaldırmayı planlıyor

Rusya ve Ukrayna arasında süren savaş ve AB blokunun Rusya'ya karşı hayata geçirdiği ekonomik yaptırımlar bölgede dengeleri değiştirecek adım ve anlaşmalara neden oluyor. Bu kapsamda İran ve Rusya'nın ticari işlemlerde dolar yerine yerel para birimlerini kullanmaya hazırlandığı öğrenildi.

AB ve ABD'nin yaptırımları ters tepti! Rusya'nın gelirleri düşeceğine arttı

Avrupa Birliği ülkeleri ve ABD'nin Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya'ya uyguladığı yaptırımlar beklenenin aksine ülkenin gelirlerini düşürmek yerine artışa neden oldu. Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı savaşın ekonomi üzerindeki etkileri şaşırtıyor.

İran'da benzin zammından elde edilen gelir 18 milyon aileye dağıtılacak!

İran'da geniş çaplı protestolara neden olan benzin zammının ardından duyurulan sosyal yardımların ilk aşaması kapsamında milyonlarca aileye 27.5 lira ile 102.5 lira arası destekte bulunuldu.

Rusya'da protestolara neden olan kilise inşaatı durduruldu!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin 4. büyük şehri Yekaterinburg'da kent merkezinde yer alan bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine neden olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

Rusya Kırım’da askeri havalimanı inşa etti!

Rusya askerleri Kırım’da askeri yatırımlara devam ediyor. Rusya, Ukrayna ile arasında krize neden olan Kırım’da askeri havalimanı inşa etti.

Rusya'da kriz nedeniyle saraylar çok ucuza satılıyor!

Rusya’daki ekonomik kriz, ülkedeki oligarkların süper lüks evlerini satışa çıkarmalarına neden oldu. Saraylar normalden çok daha ucuza satılıyor..

Konut reklamları neden birbirine benzer?

Pazar günü, gazete sayfalarını ağır ağır sayfaları çeviriyorsunuz, tam sayfa bir konut ilanı geçiyorsunuz. Bir sayfa sonra yine bir konut ilanı yine tam sayfa geçiyorsunuz bir sayfa sonra yine bir ilan, peki konut reklamları neden birbirine benzer?

Muğla'da gürültü kirliliğine neden olan işletmelere ceza verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Antalya ve Muğla'da gürültü kirliliğine neden olduğu tespit edilen 31 işletmeye toplam 728 bin liralık para cezası verdi...

Rusya’da 185 milyon euro’luk stadyumu Türk mimarlar tasarladı!

Rusya Kuzey Osetya- Alania Cumhuriyeti futbol kulübü Vladikavkaz’ın yeni stadyumuna Türkiye’nin önde gelen mimarlık ofislerinden iki design group imza attı...

Kalitesiz fileler sıva çatlamasına neden oluyor!

Blue’Safe Mavi Kale yetkilileri, piyasadaki kalitesiz filelerin, sıvaların çatlamasına neden olduğunu belirtiyor...

Topçu kışlası neden yıkıldı?

Bugün Gezi Parkı'nın bulunduğu alanda, 1940 yılına kadar Topçu kışlası bulunuyordu. Peki Topçu kışlası neden yıkıldı, diyorsanız yanıtı haberimizde...

Satılan Kadıköy İskelesi tepkiye neden oldu!

Beşiktaş'taki Kadıköy Şehir Hatları İskelesi'nin Shangri-La Oteli'ne satılması tepkiye neden oldu...

Veraset ilamı neden alınır?

Bir yakınınızın vefatı ile geride bıraktığı mallar için veraset ilamının alınması isteniyor. Peki veraset ilamı nedir, veraset ilamı neden alınır? Yanıtı haberimizde...

Rusya protestolara neden olan kilise Haberi

Rusya protestolara neden olan kilise

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkenin dördüncü büyük şehri Yekaterinburg'da şehir merkezindeki bir parkta yapılması planlanan ve günlerdir protesto gösterilerine sebep olan kilise inşaatı için halk oylaması yapılmasını istedi.

Putin'in müdahalesi sonrasında, yapılacak olan proje askıya alındı.

BBC'de yer alan habere göre, Yekaterinburg'un 300. kuruluş yıldönümü olan 2023'te açılması planlanan kilisenin inşasına karşı çıkan vatandaşlar kentte az sayıdaki yeşil alanın yok edileceğini savunuyor.

Ortodoks Kilisesi ise din karşıtı Sovyet yasalarıyla çoğu yıkılan kiliselerin yerine yenilerinin inşa edilmesi gerektiğini beliriyor.

Parkta 1930 yılında yıkılan bir katedralin benzerinin inşa edilmesi planlanıyor.

Dört gün önce başlayan ve binlerce kişinin katılım gösterdiği gösterilerde şimdiye kadar en az 96 kişi gözaltına...