08 / 07 / 2024

rusya soçi olimpiyat hazırlıkları son durum

rusya soçi olimpiyat hazırlıkları son durum

7 Şubat’ ta başlayacak Soçi Olimpiyatları bugüne kadar düzenlenen en pahalı organizasyon olarak tarihe geçecek. 51 milyar dolarlık bütçede aslan payı ise altyapı harcamalarının olacak...

Putin’den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından ‘Türkiye ile olumlu adımlar atacağız’ mesajı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin, Soçi’de bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Karadeniz Tahıl Anlaşması yönelik görüşmelere açık olduğunu ifade etti.

Tahıl Koridoru Anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle sona erdi: Buğday, mısır ve soya fasulyesi vadeli işlemleri yükseldi!

Karadeniz tahıl koridoru anlaşması, Rusya'nın çekilmesiyle birlikte sona erdi. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Tahıl Anlaşması'nın uzatılmayacağını Türkiye, Ukrayna ve BM'ye belirtti. İşte ayrıntılar...

Türk bankalarına ambargo kıskacı

ABD'den Türk İşadamlarına gelen "Rusya ile iş yapmayın" uyarısının ardından, bazı Türk bankalarının, Rusya Merkez Bankası'nın geliştirdiği ödeme sistemine dahil olmasının ambargoyu delmeye destek verildiği anlamına gelebileceği ve "yaptırıma uğrama" riski doğurduğu belirtildi.

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Benzin camiası bu satın almayı konuşuyor! Dev el değiştirme gerçekleşti

Rus petrol şirketi Lukoil, Shell'in Rusya'daki iştiraki Shell Neft'i bünyesine kattı. Bu satışın ne kadar gerçekleştiği henüz bilinmiyor.

Türk müteahhitlerin Rusya'daki işleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın inşaat sektörüne olan etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Rusya, İsrail'in Filistin'deki arazileri kamulaştırmasını kınadı!

Rusya Dışişleri Bakanlığı, İsrail hükümetinin Filistin'de bulunan arazi ve mülkilerin kamulaştırmasını kınadığını belirten açıklamada bulundu. 

Rusya’dan ‘zehirli’ dolar çağrısı!

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Moskova’nın Rus ekonomisinin dolara bağımlılığını asgariye düşürmek için acilen önlemler alması gerektiğini aktardı.

Rusya ile Ukrayna uzun yıllardan beri ilk kez ticari işbirliğini görüşüyor!

Rusya’nın başkenti Moskova’da, 2014 yılının ocak ayından beri ilk kez Ukrayna ile ticari ve ekonomik işbirliğinin ele alındığı bir görüşmenin yapıldığı bildirildi.

Rusya-Türkiye İş Konseyi heyeti Türkiye'de!

Rusya-Türkiye İş Konseyi heyeti, iki ülke arasındaki uçuşların yeniden başlamasından sonraki ilk çalışma ziyareti için Türkiye'ye geldi.

Rusya’da koronavirüs hastaları için yapılan hastanenin inşaatı, havadan görüntülendi!

Rusya’nın başkenti Moskova’da koronavirüsü taşıyan hastalar için inşasına başlanan enfeksiyon hastalıkları hastanesinin inşaatı devam ediyor…

İdlib gerginliği Rusya’ya domates sevkiyatını vurdu!

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, Türk ihracatçıların Rusya’ya domates sevkiyatında zorluklarla karşılaştığını ifade etti. “İlişkiler İdlib nedeniyle bozuluyor” diyen Gürdoğan, gönderilen malların kota olmadığı gerekçesiyle geri döndüğünü ekledi.

Rusya ile Çin'i birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşası tamamlandı!

Rusya ile Çin'i Amur Nehri üzerinden birleştiren ilk otoyol köprüsünün inşaatı tamamlandı. 300 milyon dolara mal olan köprü projesinin Nisan 2020'de hizmete girmesi planlanıyor.

rusya soçi olimpiyat hazırlıkları son durum Haberi

rusya soçi olimpiyat hazırlıkları son durum


7 Şubat’ta başlayacak Soçi Olimpiyatları bugüne kadar düzenlenen en pahalı organizasyon olarak tarihe geçecek. 51 milyar dolarlık bütçede aslan payı ise altyapı harcamalarında. 47 kilometretlik otoyol ve demiryoluna harcanan 8.7 milyar dolar dünyanın gündeminde...


RUSYA tarihinde ilk kez düzenleyeceği Kış Olimpiyatları’na hazırlanıyor. 7-23 Şubat arasında Soçi kentinde gerçekleştirilecek oyunlar için artık geri sayım başladı. Rus yetkililer her şeyin mükemmel olması ve dünyanın bu organizasyon sayesinde Soçi’yi konuşması için ellerinden geleni yapıyorlar. Tabii bir de Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in korkusundan. Fakat her ne olursa olsun, Rusya, Soçi Olimpiyatları’yla daha şimdiden dünyanın tüm ilgisini çekmiş durumda. Hatta tarihe geçmiş durumda. Bunun nedeni de 2014 yılı oyunlarının 51 milyarlık akıl almaz maliyeti. 


BÜTÇE 6.5 YILDA BEŞE KATLANDI 

2007 yılında Guatemala’daki oylamada Pyeongchang ve Salzburg’u...