09 / 05 / 2024

rusya turist potansiyeli

rusya turist potansiyeli

Türk turizmine bir darbe de en fazla turist gönderen ülkeler listesinde ikinci sırada bulunan Rusya'dan geliyor. Kırım'ın bağımsızlığını ilan ederek Rusya'ya dahil olmasının ardından, Rusya kendi vatandaşlarına tatil için Kırım'ı pazarlamaya başladı...

Antalya'ya hava yoluyla gelen turist sayısı 11 milyonu geçti! Esnaf durumdan memnun!

Eşsiz doğal güzellikleri ve eşsiz havasıyla dünyanın dört bir yanından turist çeken Antalya, 9 ayda 11 milyondan fazla yabancı turisti ağırladı. Gelen turist kafilelerinde başı Rusya çekerken,  birçok Avrupa ülkesinden de turisti ağırladı..

Almanya'dan gelen turist sayısı yüzde 11 arttı!

Rusya'dan gelen turist sayısında yaşanan yüzde 25'lik azalmaya karşın, aynı dönemde Almanya`dan gelenlerin sayısında yüzde 11'lik artış oldu.

Abdurrahman Arıcı: Turist sayısı geçen yıllara yakın olacak!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Rusya, Ukrayna, Suriye ve Avrupa'da yaşanan negatif gelişmelere karşı bu sene Türkiye'ye gelen turist sayısının, geçen yıllara yakın olacağını belirtti.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı azalacak!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısının azalacağını bildirdi.

Turist sayısı Nisan ayında yüzde 8.1 geriledi!

Turist sayısı Nisan’da yüzde 8.1 gerileyerek, 2.4 milyona indi. Fransa, İtalya, Almanya ve Rusya’dan gelen turistlerde yüzde 30’a varan azalış görülürken, Körfez’den talep artıyor.

Rusya ve Avrupa'dan gelen turist sayısı yüzde 30 düştü!

Rusya ve Avrupa ülkelerinden gelen turistlerde yüzde 30'lara varan düşüşlerin görülmesiyle nisanda gelen ziyaretçi sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8.1 gerileyerek 2 milyon 437 bin oldu.

Aleksy Ulyukayev: Rus turist sayısı azalmayacak!

Rusya Federasyonu Ekonomi Bakanı Aleksy Ulyukayev, rublenin dolar karşısında yeniden güçlendiği için Türkiye’ye gelecek Rus turist sayısında bir azalma olmayacağını müjdeledi. Sektör temsilcileri açıklamaya temkinli yaklaştı.

Rusya pazarı fiyat indirim beklentisine girdi!

Rusya’daki ekonomik krizle bu ülkeden gelen turist sayısında kan kaybı devam ederken Rusya pazarı fiyat indirim beklentisine girdi. TUROB, eylülden beri ertelenen talebin yüksek sezonda Türkiye’ye yönlenmesinin beklendiğine dikkat çekti.

Rusya'dan gelen turistlerde azalma olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin turizmdeki ikinci büyük pazarı Rusya'dan gelen turist sayısında düşüş beklemediğini söyledi.

Nihat Zeybekci: Rus turist sayısında azalma olmayacak!

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Aldığımız tedbirler ve verdiğimiz desteklerle bu sezon Rusya'dan gelen turist sayısında azalma beklemiyorum. Rus turistler başka ülkelere gitmekten vazgeçecekler belki ama Türkiye'ye daha çok gelecekler" dedi.

Türkiye'de yerli turist sayısı hızla artıyor!

Geçen yıl 41 milyon ziyaretçi ağırlayan Türkiye, 2015'i Rusya ve çevre ülkelerdeki sorunlarla karşıladı. Sektör temsilcileri, "Zor bir yıl olacak ama kötümser değiliz. Türkiye'de tatil yapan yerli turist sayısı da hızla artıyor" dedi.

Rus turist sayısını Türkiye'deki fiyatlar belirleyecek!

Türkiye'ye yılda 4.5 milyon turist gönderen Rusya'da yaşanan olumsuzlukların sektöre zarar vermemesi için yaşanan sıkıntıları ve alınabilecek önlemleri Moskova'da Rus meslektaşları ile bir araya gelerek masaya yatırdı.

Rusya'dan Türkiye'ye gelen turist sayısı artacak!

Bu yıl Türkiye'ye gidecek Rus turist sayısında düşüş değil artış olacağını belirten Rusya Federasyonu Turizm Federal Ajansı Başkanı Oleg P.Safonov, "Rus turistler kültürel turlara da büyük önem veriyor'' dedi.

rusya turist potansiyeli Haberi

rusya turist potansiyeli


Türk turizmine bir darbe de en fazla turist gönderen ülkeler listesinde ikinci sırada bulunan Rusya'dan geliyor. Turizme darbe vurması muhtemel olan görüşme geçen hafta Kırım ve Sivastopol'ün sosyoekonomik gelişiminin görüşüldüğü toplantıda yapıldı. Toplantıya Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev, Kırım Başbakan Yardımcısı Rustam Temirgaliyev ve turizm acenteleri katıldı. Toplantıda, Rus turistlerin tatil için Kırım'ı tercih etmelerinin sağlanması konusu da görüşüldü... 


Kırım Başbakan Yardımcısı Rustam Temirgaliyev, Mayıs- Ekim ayları arasında Kırım'ın turistik beldelerine çeşitli tatil turları düzenlemeyi düşündüklerini belirterek Rus turistlerin bu yaz Mısır ve Türkiye'den vazgeçip, tatil için Kırım'i seçeceklerini düşündüğünü söyledi. Ancak Temirgaliyev'un bu sözleri temenniden de öteydi. Çünkü belli ki Rusya, bu konuda çalışmalara başlamıştı bile...


Rusya Federal Turizm Servisi Rosturizm'in Başkanı Aleksandr Radkov da Kırım'ın popüler bir tatil bölgesi olabileceğini...