03 / 05 / 2024

Rusya Yamalo-Nenets kira

Rusya Yamalo-Nenets kira

Yamalo-Nenets, Rusya'nın Kuzey Kutbu'na sınır, doğal kaynak zengini bölgelerden olarak dikkat çekiyor. Bölgede barınma masrafları ülke genelinden daha fazla. Kiralar Moskova ile yarışıyor.

Kira fiyatlarında normale dönüş başladı mı? 

Rusya-Ukrayna savaşı sonrası yabancı akınına uğrayan Antalya şehrinde artan konut kira rakamları, geri dönüşlerin başlaması ve yabancıların kiraları yüksek bulması ile beraber normale döndüğü kaydedildi. 

Konut sektöründe kira krizi tam gaz! O şehirde kiralar ödenemiyor! 

Rusya ve Ukrayna vatandaşlarının akınıyla konut satış ve kira fiyatlarının astronomik rakamları gördüğü Antalya'da yabancıların yüzde 70’inin kiralarını ödeyemiyor. Yabancıya kiralamaların azaldığı kentte, memurlar da tayinlerini durduruyor....

Rusya'da emlak kira kazancı azaldı!

Rusya'da koronavirüs salgını sonrası konut fiyatlarındaki düşüş nedeniyle şehirlerde kiraya verilen konutların yıllık kazancı yüzde 5,6’ya düştü. 

Kazakistan Meclisi, Rusya'nın kira süresini 2050'ye kadar uzattı!

Kazakistan Meclisi'nin haftalık genel oturumunda, Baykonur Uzay Üssü'nün Rusya'ya kira süresini 2050'e kadar uzatılmasının planladığı yasa tasarısını onayladı.

Rusya'nın hangi bölgesinde kiralar Moskova'yla yarışıyor?

Yamalo-Nenets, Rusya'nın Kuzey Kutbu'na sınır, doğal kaynak zengini bölgelerden olarak dikkat çekiyor. Bölgede barınma masrafları ülke genelinden daha fazla. Kiralar Moskova ile yarışıyor.

Rusya'daki AVM'lerde kira kaosu!

Rusya’da ticari emlak kiralayanlara tek taraflı sözleşme fesih hakkı verilmesini planlayan yasa tasarısıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Peki Duma’da bu hafta görüşülecek tasarı kabul edilirse ne gibi sonuçlara yol açabilir?

Rusya'da 'kira sözleşmelerinin cezasız feshi' tasarısına tepki!

Rusya Bakanlar Kurulu tarafından, ticari emlak kiracılarının ceza ödemeden kira sözleşmelerini tek taraflı olarak feshedebilmelerine yönelik hazırlanan yasa tasarısı tepki topluyor...

AVM'lerde dövizle kira sadece Türkiye'ye özel!

DeFacto’nun CEO’su İhsan Ateş, “16 ülkede mağazamız var. Yurtdışındaki AVM’lerde kira için yerel para birimi kullanılıyor. Rusya’da ruble, Katar’da riyal ile kira ödüyoruz. Dolar ve Euro ile kiralar sadece Türkiye’ye özel” dedi.

Şarık Tara Rusya’nın emlak zenginleri arasında yer aldı!

Forbes dergisinin Rusça versiyonu, Rusya’nın emlak zenginlerini belirlediği araştırmasını yineledi. Kriz yüzünden ilk kez geçen yıl kira gelirlerinin yüzde 25 gerilediğine dikkat çekildi. Enka listenin altıncı sırasında yer alıyor.

Enka İnşaat'ın Rusya'da yıllık 500 milyon dolar kira geliri var!

İnşaatın yanında enerji ve sanayide de işleri olan Enka, Rusya'da faaliyet gösteren en eski Türk şirketlerinden biri. Enka Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Tara Rusya'da bugün 500 milyon doları aşan kira gelirleri olduğunu söylüyor.

Türk Lirası, Rusya'da geçiyor AVM 'de geçmiyor!

Yüksek kur yine perakendeciyi zora soktu. Kur sabitleme tedbiri ile bir süre idare eden AVM kiracıları, dövizin yeniden tırmanmasıyla isyan etti. 'Rusya'da bile TL geçerken, döviz ile kira ödememiz anlamsız' diyen perakendeciler artık TL ile ticaret yapma

Kira gelirinde AB 'nin zirvesindeyiz!

Türkiye"de bir gayrimenkulün satın alma değeri, 13 yıllık kira gelirine karşılık gelirken, bu süre; Rusya ve Danimarka"da 19 yıl, İtalya"da 30, Fransa"da ise 34 yıl

Vestel Rusya'ya 15 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Rusya pazarına son yedi yılda 100 milyon dolardan fazla yatırım yapan Vestel, LCD televizyon üreten tesislerini de önceki gün törenle açtı

Rusya Yamalo-Nenets kira Haberi

Rusya Yamalo-Nenets kira

Yamalo-Nenets, Rusya'nın Kuzey Kutbu'na sınır, doğal kaynak zengini bölgelerden olarak dikkat çekiyor. Türk Rus'ta yer alan habere göre; Yamalo-Nenets'te maaş ortalaması 97 bin rubleyle (10 bin 850 TL) olarak kaydedildi. Yani ülke ortalamasının neredeyse 3 katına yakın. Hatta bölgeye bağlı bazı küçük şehirlerde bu ortalama 99 bin rubleye kadar yükseliyor. Fakat, burada yaşayabilmek kolay olmuyor. Bölgede yaz sadece 50 gün sürüyor ve Mayıs'ta bile kar var.

Buna rağmen, bölgede barınma masrafları ülke genelinden daha fazla olarak kaydedildi. 

Yapılan bir araştırma çalışanların maaşlarının yüzde 8,3'ünü, JKH denilen sabit konut giderlerini karşılamak için harcadığını ortaya koyuyor. 

Yeni ev sayısının az olduğu bölgede kiralar Moskova'yla yarış halinde.

Rusya'da konut fiyatları en çok hangi bölgede...